Pokazujem rezultate 1 do 5 od 5

donja čeljust

Raspravljate o temi donja čeljust u Medicina forumu, dio Zdravlje foruma; vec duže vrijeme imam problema s donjom čeljusti. kao da su mi zglobovi nekako krivo raspoređeni i uvijek škljoca kad ...

Starter
    Datum registracije
    20-12-09
    Poruka
    17
    Liked
    0 times

donja čeljust

vec duže vrijeme imam problema s donjom čeljusti. kao da su mi zglobovi nekako krivo raspoređeni i uvijek škljoca kad trebam otvoriti usta. u posljednje vrijeme javljaju se i bolovi dok jedem ili na bilo koji nacin otvaram usta.

mozete li mi reci sto ej to zapravo i kako da se toga rijesim?

hvala

Akademik Foruma Avatar od korisnika vibica
    Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

Re: donja čeljust

Odi kod doktora.
    I was a child and she was a child,
    In this kingdom by the sea:
    But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..

prof. Foruma Avatar od korisnika zaneti.m
    Datum registracije
    15-10-08
    Poruka
    1,046
    Liked
    5 times

To je posledica preteranog ljubljenja i pušenja. Manje se ljubi i manje puši i videćeš rezlutate...
    Ljubavnica je ultra mega ribetina koju nekim čudom muškarci nikad ne biraju za ženu. Žena im je u većini slučajeva čista suprotnost, pa onda šta će moraju da nadoknade.

Siva eminencija Avatar od korisnika Dr Jekyll
    Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

Citat Pravi autor: *zaljubljena* Pogledaj Poruke
    vec duže vrijeme imam problema s donjom čeljusti. kao da su mi zglobovi nekako krivo raspoređeni i uvijek škljoca kad trebam otvoriti usta. u posljednje vrijeme javljaju se i bolovi dok jedem ili na bilo koji nacin otvaram usta.

mozete li mi reci sto ej to zapravo i kako da se toga rijesim?

hvala
    Možda imaš subluksaciju zglobova donje čeljusti. Na to upozorava ovaj podatak o neprekidnom škljocanju. To bi bilo za maksilofacijalnog kirurga.
    Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...

Starter
    Datum registracije
    02-03-10
    Poruka
    5
    Liked
    0 times

isto to sam ja imao, naglasak na imao, rijesio sam se toga.... nisam isao kod doktora proslo je samo od sebe ali sad sam se sjetio da mi se znalo vratiti par puta....
    vracalo mi se kad sam jeo nesto veliko gdje moras jako otvoriti usta i usto je tvrdo, npr. sendvic u malo vecoj "kifli" koja je tvrda.
    dakle, moj savjet, jedi manje stvari ili ako jedes tako vece a tvrde, kidaj rukama na manje dijelove, ali probaj ih izbjegavati....
    sve u svemu, cini mi se da se to razvije tako da jedes vece stvari i jako otvaras usta, a u tom trenutku ti celjust nije dovoljno jaka da odgrizes tako tvrdu stvar pa ti celjust "puca".....
    trenutno znam kako ti je, nekad i kad samo probas otvoriti usta bezveze ti škljoca, probaj zaustaviti to škljocanje tako da sto manje otvaras usta, a kad jedes koristi ovu "tehniku" ----> ne znam da li ti puca lijeva ili desna strana..... recimo lijeva, tada nagni glavu u desnu stranu za nekih 90 stupnjeva ili koliko mozes da prirodno visi i probaj otvoriti usta, ako ne mozes probaj na drugu stranu nagnuti glavu......ako ni tada ne mozes, koristi ovo, meni je palilo uvijek ----> stisni rukom, s jedne strane palcem, s druge nekim drugim prstom, spoj gornje i donje celjusti (malo ispod uha i malo prema obrazima, naci ces vec) i pokusavaj dok ne uspijes otvoriti bez škljocanja, probaj stisnuti samo s jedne strane pa samo s druge pa malo pored pa vamo, tamo dok ne nadjes pravu tocku. uglavnom, lako je naci....
    probaj tako desetak dana da ti ne škljoca i nemoj razmisljat o tome, nemoj opterecivat jako celjust, dakle kidaj hranu na manje komade koje mozes odgristi bez problema itd....
    mozes otici i kod doktora, normalno, to nikad nije iskljuceno...
    eto bas sam se potrudio jer znam koliko je iritantno dok jedes, a moze i boliti...... zelim ti brz oporavak, sretno

Lajkaj nas na Facebooku