Prije 2 godine sam dobio mononukleozu.Nisam imao komplikacija i oporavio sam se brzo ali i dalje me muci stomak.Ujutro imam veoma slab apetit.Inace ne mogu da jedem opusteno kao prije bolesti.Uvijek je jelo praceno mucninom,nekad vecom a nekad manjom.Prilikom jela imam nagon za povracanje.Drugih problema nemam,zdrav sam,stolica mi je dobra,sonda nije pokazala ni jedno ostecenje digestivnog sistema.
Radio sam razne testove,ukljucujuci ultrazvuk abdomena i test pomocu sonde(za ulcere,odnosno za Helicobacter).Veoma sam zabrinut jer ne mogu da utvrdim razlog mucnine.Probao sam terapiju renisanom i controlocom ali bez efekata.
Napominjem da mi je jetra u redu.Svi parametri su mi uredu.Trcim svaki dan,treniram u teretani i ne osjecam umor.Probleme jedino imam sa jelom.
Svako jutro se budim sa blagom mucninom i veoma slabim apetitom.Kako dan odmice,mucnina prestaje i polako mi se vraca apetit.Ali ima i dana kada tek predvece mogu nesto vise od dvopeka da pojedem.To prije bolesti nije bio slucaj,jer sam navikao da obilno doruckujem.Da li jos uvijek osjecam simptome mononukleoze?Kada ce oni proci?Koju terapiju mi preporucujes?