Kako u Hrvatskoj tako i ovde u Srbiji.Mislim da bitne razlike nema.Specijalista ima , vrhunska hirurgija postoji ali isti problemi muce i zdravstvo u Srbiji.Ovde je izrazeno da covek koji zeli nesto specijalizirat tesko da to moze odraditi bez neke podrske vaninstitucionalne prirode.Zahvaljujuci obimnoj administrativnoj proceduri lekari opste prakse su postali samo skretnicari pa nemaju vremena pacijentu ni prisisakizmeriti sem ako se to ne zatrazi posebno.
I sam sam to osetio na svojoj kozi jer mi je EKG uradjen na sopstveni zahtev.Zavrsio sam isto jutro na intezivnoj sa infraktom pa kad sam to sve sanirao javila se aritmija apsoluta na koju se nije adekvatno reagovalo i evo me sada u invalidskoj penziji bez ikakve sanse da mi se srce moze vratiti u sinus.
Sto se alternativne medicine tice , mislim da je ista neopravdano u zapecku i da bi se pristup istoj morao podici na mnogo veci cak znanstveni nivo, pa mozda i studirat kao poseban odsek na fakultetu.Polje istrazivackog i prakticnog rada je siroko otvoren.
Ali kako u klasicnoj medicini tako i u ovoj alternativnoj postoji mnostvo ljudi koji na zalost to zloupotrebljavaju i uz pomoc snaznog marketinga uzmu debele novce i nestanu cineci puno stete pacijentima kao i alternativnoj medicini uopste.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom