Vidi Rezultate Anketa: Vjerujete li u medicinu i liječnike?

Glasači
69. Vi nemožete glasati na ovoj anketi
  • Da, to jedino sigurno.

19 27.54%
  • Ne, već imam loša iskustva.

8 11.59%
  • Vjerujem u medicinu, ali bih pomoć potražio/potražila i u alternativnoj medicini.

42 60.87%
Stranica 6 od 6 PrvoPrvo 123456
Pokazujem rezultate 51 do 53 od 53

Koliko vjerujete medicini?

Raspravljate o temi Koliko vjerujete medicini? u Medicina forumu, dio Zdravlje foruma; nema baš previše povjerenja u medicinu kao ni u jednu drugu granu privrede...

Banned
    Datum registracije
    02-07-08
    Starost
    27
    Poruka
    1,021
    Liked
    0 times

Re: Koliko vjerujete medicini?

nema baš previše povjerenja u medicinu kao ni u jednu drugu granu privrede

Mili Avatar od korisnika Adolon
    Datum registracije
    25-11-06
    Poruka
    4,670
    Liked
    60 times

Koliko vjerujem u konvencionalnu toliko vjerujem i u alternativnu medicinu.
    Pod alternativnu više mislim na liječenje određenim travama i napitcima iz prirode. Kako sam jednom negdje pročitao. Alternativna medicina se tako zove samo zato jer njene metode nisu prošle rigorozne testove farmaceutskih kompanija. To ne znači da te metode nisu učinkovite...
    Zadnji Uredio Adolon : 27-01-10 u 18:17

Starter
    Datum registracije
    28-07-08
    Poruka
    17
    Liked
    0 times

Problem je i taj što pojam "alternativno" u našim glavama sugerira nešto drugo,neprovjereno i slično. A u biti se slažem da je ta i takva medicina u puno slučajeva efikasnija i produktivnija nego klasična,alopatska koja zna napraviti više štete nego koristi (nekad čak i namjerno pod utjecajem farmaceutske industrije). Nažalost, večina to shvati prekasno...Po meni svaka bi se pametna medicina trebala bazirati na prevenciji. Međutim u našem korporativno-kapitalističkom sustavu vrijednosti o tome treba brinuti svaki pojedinac za sebe. Naravno, ako mu je do zdravlja stalo i ako je toga uopće svjestan...

Stranica 6 od 6 PrvoPrvo 123456

Lajkaj nas na Facebooku