Pokazujem rezultate 1 do 6 od 6

Leća-Desno Oko-Problem

Raspravljate o temi Leća-Desno Oko-Problem u Medicina forumu, dio Zdravlje foruma; ...

 1. #1
  Starter
  Datum registracije
  17-01-08
  Starost
  38
  Poruka
  48
  Liked
  0 times

  Leća-Desno Oko-Problem

  Ovako,bio sam kod optičara izmjerio dioptriju vida oba oka.Ljevo-3,25 Desno-3,5.Kupio kontaktne leće(meke-mjesečne)Air Optix i zamjenio stakla na okvirima naočala.
  Kad nosim naočale vidim perfektno ali kad stavim leće,na lijevo oko vidim perfektno ali na desno mutno.Ne znam u čemu je cakaNaočale dobro-Leće(lijeva dobro,desna mutno)

 2. #2
  Starter
  Datum registracije
  30-05-08
  Poruka
  39
  Liked
  0 times

  Re: Leća-Desno Oko-Problem

  ja nosim lece vec 6 godina.. i kuzim sto pricas.. moze biti par stvari:
  moze biti da je desna leca naopako stavljena u oko, jer se meni milijon puta dogodi da mi se u kutijici okrene, pa je stavim naopako,pa me malo zulja i mutno je. drugo, izvadi lecu, stavi je prema svijetlu i pogledaj ima li kakva mrljica.
  ja znam kupiti lece, nositi ih 2-3 dana i vec se stvori neka mrljica..e,sad ako je to,otidji do doktora opet,nek ti preporuci neku drugu tekucinu, mozda ova koju koristis ne skine sve necistoce s lece.. ajde,bas javi ...

 3. #3
  Starter
  Datum registracije
  17-01-08
  Starost
  38
  Poruka
  48
  Liked
  0 times

  Re: Leća-Desno Oko-Problem

  za "misterija":ja nosim leće več 4 godine i nikad nisam imao problema sa njima.Prije sam imao dioptriju -2,5 na oba oka.Upotrebljavao sam leće AquaVision i čak sam bolje vidio sa lećama nego s naočalama a sad je obrnutoSve što si nabrojio kao moguče probleme,nisu

 4. #4
  GospodiČna maČki sliČna Avatar od korisnika Arylin
  Datum registracije
  12-07-07
  Lokacija
  Tamo gdje me nikad nećeš naći
  Starost
  33
  Poruka
  8,099
  Liked
  56 times

  Re: Leća-Desno Oko-Problem

  Jesi bio kod oftamologa prije kupnje?

  Možda je stvar u baznoj zakrivljenosti, ne mora ti biti na svakom oku ista.

 5. #5
  Početnik
  Datum registracije
  14-03-12
  Poruka
  1
  Liked
  0 times

  Re: Leća-Desno Oko-Problem

  Znam da je tema malo stara, ali kako nisam našla ništa šta moje simptome bolje opisuje, dižem ovu

  Nosim leće već nekoliko godina i dosad je sve bilo u redu. Zadnjih 2 mjeseca su počeli problemi. Sa naočalama je sve u najboljem redu i vidim odlično kad ih nosim, međutim kad stavim leće na lijevo oko vidim super, na desno mutno, nekako iskrivljeno, slika mi nekako nije normalna na desnom oku.
  Promijenila sam nekoliko vrsta leća, sa svima je ista stvar. Bila na pregledu kod oftalmologa, rečeno mi je da je oko u savršenom redu, osim kratkovidnosti, i da nema nikakvog razloga da mi leće smetaju ili savršeno ne pristaju. Ali ne mogu ih nositi jer s njima jednostavno ne vidim dobro.
  Naglašavam još jednom da leće nosim već nekoliko godina (mekane) i da su problemi odjednom počeli i samo na desnom oku.

  Bila bih svima zahvalna na bilo kakvoj pomoći..

 6. #6
  Početnik
  Datum registracije
  10-12-11
  Poruka
  3
  Liked
  1 times

  Re: Leća-Desno Oko-Problem

  Pozdrav,

  hm, može biti svašta...

  meni prvo pada na pamet dali ispravno koristiš meke kontaktne leće jer Meke kontaktne leće su porozne i sadrže vodu i stoga su podložne kontaminaciji mikroorganizmima koji mogu inficirati oko te se stoga moraju dezinficirati nakon skidanja s oka. Dezinfekcija se najbolje obavi peroksidnim sredstvima ali najčešće je dovoljno meku kontaktnu leću preko noći ostaviti u višenamjenskoj otopini. Dok su leće u oku podložne su nakupljanju depozita iz suza koje sadrže lipide, proteine i mukus pa ih je potrebno očistiti nakon skidanja laganim trljanjem između dlana i kažiprsta u otopini za održavanje kontaktnih leća. Jedino su dnevne kontaktne leće oslobođene bilo kakovog održavanja jer se bacaju nakon skidanja sa oka.

  Ako na ovaj način koristiš kontaktne leće onda ih ispravno koristiš ali ako ne, onda se javi za pregled da ti netko stručan da neke savjete...

  sve oko kontaktnih leća pitajte vrlo rado ću pokušat savjetovat
  Zadnji Uredio kuhinjepomjeri : 20-09-12 u 10:43

Lajkaj nas na Facebooku