Sve je u redu, ali mi nije jasno zašto su ti rekli da radiš leg press! To je kod takvih stanja i ozljeda zabranjeno.
Treba radit fleksiju i ekstenziju koljena s malim težnama i većim brojem ponavljanja, sa svakom nogom posebno.
Raspravljate o temi Ozljeda koljena u Medicina forumu, dio Zdravlje foruma; Pozdrav! 30.05. 2009. pri uobičajenom pokretu osjetio sam bol u koljenu (u stražnjem dijelu-zaboljele su me dvije žile). To desno ...
Sve je u redu, ali mi nije jasno zašto su ti rekli da radiš leg press! To je kod takvih stanja i ozljeda zabranjeno.
Treba radit fleksiju i ekstenziju koljena s malim težnama i većim brojem ponavljanja, sa svakom nogom posebno.
Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...
Dr Jekyll, hvala na odgovoru, nisam bio u mogućnosti se javiti. Bio sam jučer na pregledu kod dr. Nemeca i predložio mi je operaciju prednjeg križnog ligamenta koji mi je puknut. To isto su mi rekli i u Bolnici Lovran prije 5 godina kada sam radio artroskopiju, ako mi bude smetalo da bi se mogla napraviti operacija.
Sad ne znam da li da se upuštam u taj zahvat, ali s obzirom na prirodu svog posla, mislim da ću morati.
Može li mi netko reći više o toj operaciji i oporavku nakon nje?
Jebiga valjda bi ti radili rekonstrukciju ACLa tako da ti transplantiraju tetivu sa misica.. A sad oporavak ti je oko 6mj koliko sam ja upucen, ali u to ti je i fizikalna ukljucena i sve, znaci nakon 6mj si ko nov
I zlatni kavez je samo zatvor!
evo i mene...
prije tjedan dana mi je na košarci iskočilo koljeno lijeve noge na unutrašnju stranu pri promjeni smjera, ali se u tom pokretu i padu vratilo na mjesto.
dijagnoza - pukao prednji križni ligament.
moje je pitanje koliki je rok oporavka da se može normalno hodati, obzirom na zatrpanost poslom, odn. kad ću moći hodati tako da mogu na posao?
košarka je na žalost za mene prošlost...to sam već oplakao.
operacija trenutno nije dobra opcija jer si ne mogu dopustiti 6-8 mjeseci rehabilitacije...previše je obveza na leđima.
dakle, koliko dugo traje bol i oteklina i dali nakon toga mogu preći na lagano opterećivanje noge i hodanje s steznikom?![]()
Ja nemam prednji križni na lijevoj nozi i nemam većih problema prilikom igranja tenisa, vježbanja u teretani. Ponekad znam izgubiti ravnotežu ili krivo stati pa osjetim dodir kostiju koljena.
Nažalost na desnoj mi je također pukao križni zajedno s rupturom medijalnog meniska i ozljede hrskavice. Mislim da ne mogu izbjeći artroskopiju i rekonstrukciju križnih.