Stranica 5 od 6 PrvoPrvo 123456 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 41 do 50 od 52

Uklanjanje bradavica

Raspravljate o temi Uklanjanje bradavica u Medicina forumu, dio Zdravlje foruma; Ja sam imao dosta bradavica po rukama(prstima)...recimo negdje 5-8 malo vecih(promjer oko 4-5 mm) i oko 10-15 manjih(1-2 mm)...isao sam ...

Akademik Avatar od korisnika waitaminute
    Datum registracije
    19-02-08
    Poruka
    3,854
    Liked
    11 times

Re: Uklanjanje bradavica

Ja sam imao dosta bradavica po rukama(prstima)...recimo negdje 5-8 malo vecih(promjer oko 4-5 mm) i oko 10-15 manjih(1-2 mm)...isao sam u bolnicu (u AUT) i tamo sam dobio lokalnu anesteziju i onda mi je doktor sa jednom zlicicom(izgledala je kao ona zlica sa kojom se grabi sladoled,samo minijaturna-promjer oko 3-4 mm) sve te vece bradavice ogrebao...nakon dva tjedna su i manje nestale,ali neznam zasto su te male nestale...samo se sjecam da sam uz to dobio neku kremu i da mi je rekao da moram to mazati kad je mjesecina ... tada sam bio presretan da su nestale,jer je to bilo stvarno ruzno za vidjeti..pogotovo kad sam se trebao s nekim rukovati sam se toga sramio ...ali sada je to sve proslost
    Samo zaborav cini kraj,nikad vrijeme ili kilometri,jer pokušavati nekoga na silu zaboraviti,znaci samo ga još više voljeti!

Starter
    Datum registracije
    01-01-10
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

A ja sam imao nekoliko bradavica na prstima koje nikako nisam mogao ukloniti.
    Bile su sitne i nisu mi jako smetale, tako da sam vremenon prestao obraćati pažnju.

Jednog dana krečio sam stan i normalno, cijeli dan ruke
    su mi bile u boji (kreču).

Sljedeći dan bradavice su se osušile i otpale

Starter Avatar od korisnika nadr
    Datum registracije
    14-03-10
    Poruka
    26
    Liked
    0 times

Preporučujem tretman Čorokotovim uljem i Kremom od čorokotovog ulja, znači konzumacijom iznutra i izvana, za potpuni efekat.. ukoliko organizam prepozna bradavicu kao nešto šta tu ne pripada, automatski će je odstraniti i odbaciti, bez mogućnosti povratka.. to je osnova djelovanja čorokota, da čisti organizam od svega suvišnog i predstavlja preventivu za svaku eventualnu novonastalu neželjenu situaciju.. a s obzirom da je to univerzalni lijek, takodjer reguliše i situacije sa bradavicama..

Za više detalja, klik na link u mom potpisu..

Starter Avatar od korisnika veks-ana
    Datum registracije
    04-01-10
    Starost
    29
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

Ne znam za ostale ali bradavice koje su posljedica HPV infekcije mogu biti dosta zaje....I prije je pisano o tretmanima pa nebi to ponavljala samo bi dodala da tretman ovisi o vrsti, količini i širini (rasprostranjenosti) bradavica i da je liječenje često dugotrajno, tj. povuku se najkon tretmana ali se ubrzo ponovo pojave. Razlog tome je HPV tj. liječe se simptomi (bradavice) a ne uzrok (HPV). Nažalost, do danas ne postoji specifično liječenje HPV-a (kao ni večine virusa).
    Tako da i ova gore reklama tj. reklamirani proizvod, možda pomaže kod bakterija i bakterijskih i drugih infekcija ali kod virusnih....Teško!

Starter Avatar od korisnika veks-ana
    Datum registracije
    04-01-10
    Starost
    29
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

O spolnim bradavicama (kondilomima) uzrokovanim HPV-om, možete dosta pročitati na ovoj stranici:
    http://www.anilas.net/index.php?p=3_3_kondilomi

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,150
    Liked
    495 times

Zanimljiv članak o prirodnim načinima uklanjanja bradavica

Bradavice se mogu liječiti vitaminom A u kremi, otopini ili gelu ili sredstvima koja izazivaju jače ljuštenje, tzv. keratoliticima. Radije bi isprobali neki prirodniji lijek? Pogledajte neke popularnije metode.
    Bradavice ili veruke su promjene na koži koje nastaju zbog djelovanja humanog papilomavirusa u epidermisu kože. HPV izaziva hiperplaziju epitela i različite promjene na stanicama. Same po sebi nisu opasne, no mogu se proširiti i onda uzrokuju ozbiljnije probleme. Osim službenih medicinskih rješenja, postoje i "zelene" metode uklanjanja bradavica, koje imaju jednako pozitivan učinak, piše Ordinacija.hr.

Bradavice se mogu javiti i na delikatnim i osjetljivim dijelovima tijela, što onda zadaje dodatne glavobolje. Ova kožna infekcija zahtijeva posebnu skrb i učinkovite tretmane kako bi se smanjile šanse ponovnog nastanka. Evo nekih od najpopularnijih domaćih pripravaka za borbu protiv bradavica:

Češnjak. Ova biljka čudotvorno djeluje na sve kožne probleme, uključujući i bradavice. Ima snažan protuvirusni učinak, te u isto vrijeme djeluje antibakterijski. Zato se često koristi pri detoksifikaciji tijela, te za liječenje sličnih tegoba.

Protiv bradavica češnjak se koristi na sljedeći način - jednostavno zgnječite dva do tri režnja češnjaka. Kada dobijete glatku pastu, premažite njome mjesto na kojem se nalazi bradavica i pustite odstajati tri do četiri sata - nakon toga isperite češnjak vodom. Ovaj ritual ponavljajte svaki dan dok ne vidite željene rezultate.

Limunov sok. Svježi sok limuna odličan je antioksidans, te se zato koristi u raznim tretmanima – i kao beauty proizvod i kao lijek. Protiv bradavica se također možete boriti limunovim sokom, i to uz pomoć ovog jednostavnog recepta; iscijedite sok svježeg limuna i samo ga nanesite na bradavicu. Pustite stajati 20 minuta i isperite običnom vodom. Za bolji učinka limunov sok nanosite na bradavicu dva puta dnevno. Kiselina u limunu idealno neutralizira kožne izbočine, a rezultate ćete vidjeti već kroz nekoliko tjedana.

Aloe vera. Aloe vera jedna je od najljekovitijih biljaka, a možete ju uzgajati i sami. Koristi se za liječenje čitavog niza kožnih oboljenja, a protiv bradavica poželjno ju je koristiti dva do tri puta dnevno. Obavezno koristite prirodnu aloe veru, a ne varijantu koja sadrži dodatke. Možete uzeti i lišće aloe vere i iz njih iscijediti ljekoviti i osvježavajući gel. Tretman ponavljajte barem tjedan dana, kako biste se riješili neuglednih bradavica.

Net.hr
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

Starter
    Datum registracije
    15-01-11
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

znam da ova tema već puuuno nije taknuta al meni su pomogli svi ovi postovi, pa reko da i ja nekom pomognem svojim iskustvom
    prije dvije godine dobila sam malu pretpostavljam virusnu bradavicu na prstu na desnoj ruci. do tad nikad ništa slično nisam imala, uvijek ekipa oko mene, ja nikad. isprva nisam ništa poduzimala al kak se s vremenom povećavala kupila sam wartner i krenula ju mrcvarit. banana. nula bodova. pretprošlo ljeto počelo me čudno svrbit lice, tj desni dio lica. mislila sam neki čudni prištevi jer sam imala problema s miteserima.... nakon nekog vremena shvatim ja nisu to prištevi, kozmetičarka kaže prenjela si si bradavice, maži kremom koja ima salicilnu kiselinu u sebi. pljunem 250 kn za famoznu kremu, opet banana. nakon 400 bačenih kuna odlučim čvrsto da ću kod doktora. čitam na netu, ostaju ožiljci, a meni bradavica na licu svakim danom sve više... točno kako su opisane u jednom postu tzv mladenačke bradavice, glatke i pravilnog oblika. odem privatnom dermatologu, veli 5 tretmana po 500 kn, 2500 kn minimalno... mislim si kak da ne, kupim kolodij i počnem mazat "matičnu", onu koja je sve zarazila.otopim aspirin u par kapi vode i mažem opet tu na prstu.. aspirin je pun salicilne kiseline pa reko da probamo, koža se posuši i kad ju odrežem sve ok al kroz neko vrijeme ponovno naraste nova. nakon godinu dana mučenja opet mi uvale neke piling enzime,nemam pojma kaj točno, 280 kn, mažem s tim, bradavice na faci promijene boju, postanu tamno smeđe i nekak nisu više onak nabubrene. i onda, odem kod kozmetičarke, koja mi je još na početku prodala onu kremu sa kiselinom, ženska napravi neki tretman kiselinama (380kn), nimalo ugodno, grebavo, bradavice ništa, sve ko i prije, veli mi treba ponovit za točno mjesec dana, ponovi za mjesec dana(ponovno 380kn), ništa se ne događa. veli mi nek mažem s tom kremom kaj mi je rekla još od početka. ja ignoriram i mislim kak mi treba hoće uzet lovu. nakon 2 tjedna to je svrbilo ko sam vrag, ljušti se koža al bradavice niš i uzmem ja vražju kremu koja mi je godinu dana stajala u ormaru i namažem se po licu, upilo je za 5 min. mazala sam svakih par min kad sam god bila u mogućnosti. za tjedan dana sve po faci nestalo. s tim da su se bile selile, širile, bilo ih je svuda. i odjednom sve nestalo. napravila mi ženska još jedan tretman, prevencje radi i veli sad si ih se riješila.
    fakat sam bila probala baš sve, od masti u ljekarni za bradavice, kolodija, aspirina, aloe vere, noćurka, smokvinim mlijekom sam mazala na moru-to su bili toliki bolovi, preeestrašno.
    eto, skup sport al ipak djelotvoran
    sorry ekipa na ovom ogromnom postu, iskreno se nadam nadam se da će nekom pomoć.

Starter
    Datum registracije
    07-04-11
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Cao ljudi. Imam jedan problem. Imam 19 godina i pre nekih 3-4 meseca izrasla mi je bradavica na usni.. smeta mi, i bila sam kod dermatologa.. dala mi je neku kremu da mazem bradavicu svake veceri pre spavanja 3 nedelje, ali to mi nista ne pomaze a za koji dan se zavrsa i treca nedelja.. Dermatolog mi je rekao da je mogu ukloniti laserom ili kirurskim putem... hmmmm :/ sta vi mislite o tome?? Koji je najbolji nacin uklanjanja bradavice sa usne?? :/
    Unapred zahvalna

Siva eminencija Avatar od korisnika Dr Jekyll
    Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

To onda nije bradavica nego madež. Bradavicu možeš uklonit i tekućim dušikom, da ne ostane ožiljak, madež ne. Ili je možda doktorica krivo procijenila?
    Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...

Starter
    Datum registracije
    07-04-11
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

rekla je da je bradavicaa znaci izmedju bradavice i nekog tumora sta znaam :/

Lajkaj nas na Facebooku