predzadnje 3 riječi su ti odgovor![]()
Raspravljate o temi Želučane tegobe... u Medicina forumu, dio Zdravlje foruma; Pozdrav... Ajd da cujem druga misljenja.... Prije 5 dana pojeo sam jedan šiš čevap.drugi dan imao mekanu stolicu,malo grčeve itd....Sad ...
predzadnje 3 riječi su ti odgovor![]()
slušaj pojeo si jednu od najgorih hrana za želudac....moj je jedan frend što je išao samnom u školu sa 17 godina dobio čir na želudcu baš od takve harane i čir mu je pukao i jedva je živ ostao.....
i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................
u zadnje vrijeme nekoliko zadnjih dana 5-6 javljaju mi se bolovi u trubuhu tu oko želudca.......neznam je li čir ili je nekakva erozija želudca.....a možda čak i kakva posljedica anksioznosti....neznam sada???
i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................
Prije otprilike godinu dana imao sam takve probleme. Peče oko rebara, ono reko bi po ćošku želuca, ne znaš je li jetra je li ovo ono... Dugo dugo sam to vukao, jednostavno nisam mogao više... ultrazvuk. ja sam mislio da imam nešto prilično ozbiljno, a doktorica mi govori mrtva hladna nema ničega, među ostalom onako kaže da imam malo KATARA(prvi put tada čuo!) po želucu... bla bla
dala mi neke bezveze tablete po potrebi da uzimam.
ja osto ko posran!
malo sam se informirao još po netu o tom katru, pogledao sam djelovanje tih tableta(ULCODIN), piše da se zapravo mogu koristiti kao terapija protiv ulkusa i sl.
Saznao sam da to sve uzrokuje neredovita prehrana i sl.
Počeo sam piti te tablete redovito, plus neki čaj za čir(od sladića, kamilice, svačega...), prestao sam jesti neredovito, prežderaviti se, jesti kasno, piti mlijeko kasno(!), smanjio s alkoholom... prestao se prepuštati agresivnim zvukovima heavy metal muzike, malo sam pripazio na bijes(pojačano se luči želučana kis.)...
Nakon pola godine bolovi su nestali.
To me držalo godinu dana i dulje, već sam se pomalo navikavao, nekad jače nekad slabije, ali stvarno je postalo neugodno... Mislio sam da to neću riješiti tako jednostano, bočice tableta su nestajale, ali to je ostalo, ali nastavio sam i nestalo je!
Inače, jedite redovito, ne pretjerujte s hranom radi dobivanja mišićne mase, ne pretjerujte s metalom, budite cool i vaš želudac će vam biti zahvalan.
JA SAM IMAO ANKSIOZNOST PA VRLO LAKO MOŽE BITI POSLJEDICA TOGA.....ZNALO ME JE BOLITI PO NOĆI KADA ZASPIVAM I NEADA RANO UJUTRO PREKO DANA NE.....IMA PAR DANA KADA NE BOLI NIŠTA,A IMA PAR DANA KADA ZNA BOLITI,A PRIČAO SAM I SA LJEČNIKOM JEDNIM REKO JE DA JE TO VJEROJATNO ŽELUDČANA EROZIJA KOJA SE ZNA JAVITI KAO POSLJEDCA ANKSIOZNOSTI.....NIŠTA STRAŠNO.....
TI SI IMAO I ČIR ZNAČI?
ne čir, napisao sam, to dođe prije čira, taj katar... ali da sam još malo pustio prešlo bi u čir.
svejedno, stvarno je boljelo, nekad jače nekad slabije, po cijeli dan, ili s lijeve ili s desne strane želuca,
ma imam ti i ja aksioznost! vjerovatno... jebi ga negdi mora žuljat!
a i ta erozija, evo na brzinu sam pogledo, i to ti je to otprilike, sve je to otprilke gastritis.
Pravilna prehrana je najbolji lijek.