Pokazujem rezultate 1 do 5 od 5

Kako povezati PC sa mobilnim telefonom

Raspravljate o temi Kako povezati PC sa mobilnim telefonom u Mobiteli forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; ...

 1. #1
  Hard Sports Avatar od korisnika Pretorian
  Datum registracije
  20-02-04
  Lokacija
  Zagreb
  Poruka
  15,993
  Liked
  748 times

  Kako povezati PC sa mobilnim telefonom

  Kako povezati PC sa mobilnim telefonom


  Mobilni telefoni mogu se s računalima u pravilu povezati na dva načina: putem infracrvene veze i serijskim kabelom. Jednostavniji i brži način je spajanje infracrvenom vezom. Sva su prijenosna računala opremljena infracrvenom vezom, pa će u tom slučaju biti dovoljno uključiti IrDA prijenos na vašem mobitelu i postaviti ga u domet infracrvenog "prozorčića" prijenosnog računala. Korisnici uobičajenih stolnih računala mogu za svoje računalo nabaviti infracrveni adapter. Ukoliko zbog bilo kojeg razloga ne možete svoje računalo i mobitel spojiti infracrvenom vezom, druga je mogućnost spajanje serijskim kabelom. On s jedne strane posjeduje konektor koji odgovara onome na vašem mobitelu, a na drugom je kraju standardni 9-pinski serijski konektor. Budući da su sva računala opremljena takvim serijskim portom, to vašem mobitelu jamči povezivost s bilo kojim računalom. Premda su se na tržištu pojavili razni kablovi - a moguće ih je napraviti i u "kućnoj radinosti" - ukoliko ćete često spajati računalo i mobitel na ovaj način, možda je najbolje pribaviti originalni data kabel koji proizvodi proizvođač vašeg mobilnog telefona.  Univerzalac: CallNET SMS Agent 3.0

  Ovaj češki program (www.callnet.cz) manje je poznat među korisnicima, no već ga dulje smatramo možda čak i najboljim odabirom za sve one koji šalju i primaju mnogo SMS poruka. Iako se već relativno dugo zadržava na verzijama oko 3.0 i tek manjim promjenama, krajem prošle godine CallNET SMS Agent postao je freeware te ga se može besplatno "skinuti" s navedenih web stranica (ali i dalje postoji komercijalna verzija s nešto više mogućnosti); pripazite jedino da potražite verziju na engleskom jeziku. Najveća prednost ovog programa je što će ispravno raditi sa zaista velikim brojem mobitela: od Boscha 908 i 909, preko gotovo svih aktualnih modela Ericssona (T10, T18, T20, T28, R320, I888, SH888, A1018, GF768), Nokije (8210, 8250, 7110, 6210, 5110, 6110, 6150, 3110, 2110), Siemensa (S25, S35, C35, M35, SL45) i Motorolinim Timeportom. Ukoliko vaš mobitel raspolaže podrškom za infracrvenu vezu, to će biti najjednostavniji način spajanja, a za sve ostale modele bit će vam potreban odgovarajući kabel. (Ukoliko procijenite da vam je tako jeftinije, kablovi se mogu čak i naručiti s ovog weba - iz Češke.)

  CallNET SMS Agent bit će najzanimljiviji intenzivnim SMS-erima. CallNET SMS Agent zapravo funkcionira slično programima za elektroničku poštu, pa će SMS-ovi koji pristignu dok je mobitel povezan s računalom automatski biti smješteni u mapu Incoming (i pritom izbrisani sa SIM kartice), a poslani SMS-ovi u mapu Outgoing te, naravno, Sent Messages. Na pristigle je SMS-ove lako odmah odgovoriti (opet - baš kao kada čitamo e-mail!), a lako je poslati i novi SMS zahvaljujući ugrađenom telefonskom imeniku. SMS se može poslati i na više adresa odjednom, a zanimljiva je i mogućnost slanja SMS-ova duljih od 160 znakova. Pritom će oni biti razlomljeni na nekoliko SMS poruka - možda nije toliko praktično za čitanje na mobitelu (jer većina mobitela još uvijek ne podržava dugačke SMS-ove), ali ukoliko odlučite koristiti CallNET SMS Agent za poslovnu komunikaciju i znate da i primatelj tako čita poruke, dulji SMS-ovi bit će tada automatski spojeni u jednu poruku.

  CallNET SMS Agent zna iz mobitela pročitati i telefonski imenik, kao i popise primljenih, propuštenih i ostvarenih poziva (premda poneke od tih mogućnosti nisu na raspolaganju za baš svaki tip mobitela). Telefonski se imenik može jednostavno uređivati i potom spremiti u datoteku, ili pohraniti natrag u mobitel. Podržava li vaš mobitel prikazivanje grafičkog logotipa GSM operatora ili promjenu melodije zvona, ovaj program zna i to napraviti. Iako je primarna namjena ovog programa slanje i primanje SMS poruka, sasvim će dobro poslužiti i za sve ove ostale postupke.  S25 Organizer

  Teško je napraviti bilo kakav prikaz softvera za mobitele a pritom ne spomenuti vjerojatno najbolje što postoji: S25 Organizer (www.geocities.com/s25hrvoje). Ovaj domaći program, iz čijega bi se imena dalo naslutiti kako radi isključivo sa Siemensom S25 (što nije posve točno; uspješno će, naime, raditi i sa svim novim "tridesetpeticama" te SL45), omogućava vam da sa svojim Siemensom obavite sve što biste mogli poželjeti: od operacija s telefonskim imenikom i slanja i primanja SMS poruka, pa do podešavanja preusmjeravanja poziva i namještanja alarma. Osnovni prozor S25 Organizera ispisuje podatke o trenutačnom statusu mobitela: kako se napaja (iz baterije ili iz strujne mreže), koliko je baterije preostalo, na koju je mrežu spojen, te koji su mu IMEI i verzija softvera. Pomoću preglednih ikona u dnu ekrana lako pristupamo drugim dijelovima programa, a vrlo je lako podesiti želimo li da program bude na engleskom ili hrvatskom jeziku.

  Slanje i primanje SMS poruka je u S25 Organizeru napravljeno dobro i pregledno. Na sličan je način napravljeno uređivanje telefonskog imenika: S25 Organizer pročitat će sve brojeve sa SIM kartice i iz mobitela, te ih pregledno prikazati u odgovarajućim prozorima, dodatno izdvajajući brojeve iz "crvene knjige" i vlastite telefonske brojeve. Unošenje novih brojeva ili prebacivanje između postojećih grupa tada je vrlo jednostavno. Mogu se uređivati alarmi iz organizera, pregledati popisi dolaznih, biranih i propuštenih poziva, te promijeniti grafički logotip operatera i melodija zvona. Lako se namještaju i sva preusmjeravanja poziva: to je jedna od prednosti ovakvih programa, jer je odmah vidljivo u kojim su slučajevima aktivna preusmjeravanja, bez šetanja kroz izbornike na mobitelu. Jednu od najzanimljivijih opcija ostavili smo za kraj ovog prikaza: svi se podaci mogu izvesti u datoteku, ili u Outlookovu bazu.

  Trenutačno aktualna verzija programa je 1.3, autor je Hrvoje Rajić, a cijena registracije - simbolična. Za 160 kn dobivate program koji je po mnogočemu bolji od "službenih" programa kakve isporučuju proizvođači mobitela, a u kojima često znaju nedostajati mnoge korisne mogućnosti. Budući da program komunicira s mobitelom korištenjem standardiziranih AT naredbi, možete ga iskušati i u kombinaciji s drugim mobitelima koji se drže ovog standarda.
  (Izvor:Magazin "MojMoby")

 2. #2
  Starter Avatar od korisnika Lady S
  Datum registracije
  15-05-06
  Poruka
  16
  Liked
  0 times

  Re: Kako povezati PC sa mobilnim telefonom

  Mislim da ovome možemo dodati i najbolju moguću - bluetooth vezu!

 3. #3
  30215 Avatar od korisnika pharaoh
  Datum registracije
  10-06-05
  Lokacija
  na putu da dođem na put
  Starost
  12
  Poruka
  7,916
  Liked
  213 times

  Re: Kako povezati PC sa mobilnim telefonom

  zavežeš koncom mobitel za zub,i lupaš glavom u kompjutor dok ti nokti ne poplave,i onda ostvariš vezu ,takozvana blunejl veza
  opet mi se ide u Provansu, nisam bio, nego mi se i prije išlo.

 4. #4
  Regularni forumas Avatar od korisnika Phoenix
  Datum registracije
  06-04-06
  Poruka
  278
  Liked
  0 times

  Re: Kako povezati PC sa mobilnim telefonom

  Da možeš komp i mob povezati i bluetoothom. Za stolni komp ti treba neki adapter koji je prije koštao oko 200 kn, a koliko sad dođe ne znam.

 5. #5
  Starter Avatar od korisnika Lady S
  Datum registracije
  15-05-06
  Poruka
  16
  Liked
  0 times

  Re: Kako povezati PC sa mobilnim telefonom

  Sad su im cijene oko 100 kn u Hrvatskoj. "Vani" su puno niže cijene.

Slične Diskusije

 1. BIOS postavke i ostalo
  By daMassa in forum Računala
  Odgovora: 24
  Zadnja poruka: 24-03-11, 19:50
 2. Kolekcija viceva
  By RubberDuck in forum Vicevi i Smiješni Tekstovi
  Odgovora: 6
  Zadnja poruka: 24-07-07, 23:37
 3. Odgovora: 0
  Zadnja poruka: 14-07-05, 00:42

Lajkaj nas na Facebooku