Imao isti problem, upravo sam poslao poruku nadam se da će biti sad ok je mi je živac PUUUuuko zbog
NTH-MEDIA firme. Jadni su u 100 gromova!!!!
Raspravljate o temi NTH media u Mobiteli forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Okej, zbilja sam upravo pipizdila i to žešće. Prije caa. mjesec dana sam dobila "besplatno" neku aplikaciju i to sam ...
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Imao isti problem, upravo sam poslao poruku nadam se da će biti sad ok je mi je živac PUUUuuko zbog
NTH-MEDIA firme. Jadni su u 100 gromova!!!!
Brat mi je također imao sličan problem. Sve je počelo u studenom.
Test inteligencije se reklamirao na Index.hr. Brat kliknuo na reklamu, ispunio test, nakon čega su ga tražili da na stanoviti broj pošalje SMS kako bi dobio rezultate testa. Za rezultate ne znam je li ih dobio, ali za poruke znam. Poruke (ništa u njima osim linkova) su ga koštale oko 12 kn po komadu. Iz Tele2 mu je uredno stigao račun na 300 kn, iako je na pretplati i plaća račun oko 150 kn mjesečno.
Čuo sam da je slično, ako ne i isto, bilo u emisiji Potrošački kod, ali da nisu naveli konkretno rješenje ovog problema.
Naravno, brat više nije znao doći do stranice s tim testom, pa ne mogu reći što je točno pisalo o uvjetima. Da li je išta pisalo o tim porukama i koliko koštaju ili je možda pisalo sitnim slovima. U oba slučaja to smatram prijevarom, jer se smisleno ide na prodaju usluge koju većina ljudi ne želi niti je svjesna što im se "prodalo".
U sljedećem poglavlju ću opisati daljnji tijek bratovog slučaja, te se ondje vidi što me navelo da TELE2 uz NTH mediju, također smatram odgovornim za tu vrst prijevare.
Nakon dobivenog računa, brat je otišao do Tele2 trgovine. Tamo su mu rekli da su to poruke s posebnom vrijednošću i da dolaze od NTH medije, a da oni u Tele2, pazite ovo, NE ZNAJU kako doći u kontakt s NTH medijom. I da je to samo njegov problem, što smatram užasnim, jer oni ispostavljaju račun i naplaćuju prvi, te zajedno s NTH medijom imaju korist od takve vrste prijevare. Brat je u trgovini zatijevao da mu iz Tele2 blokiraju te poruke. Njihovo objašnjenje je bilo da će poslati zahtjev (poslali su ga faksom) u centralu i da će mu se javiti kad to riješe, a da ne znaju kada će to biti, niti okvirno.
Prošlo tjedan dana, nije mu stigla niti jedna poruka i brat se ponadao da je stvar riješena, kad eto ih opet. Brat nazove službu za korisnike, a oni daju objašnjenje da taj zahtjev moraju poslati NTH mediji. Tko tu koga? Samo potvrda da se zavlači dok oni i dalje ubiru pare. Zadnjih par dana nije mu ništa stiglo. Nadam se da su to napokon riješili.
U suprotnom ću mu predložiti vaše rješenje na kojem sam duboko zahvalan iako ga, možda, niti ne bude trebalo iskoristiti.
O ovom se treba govoriti i pisati po forumima, novinama, ići po televiziji, a relevantni organi u državi te prijevare trebaju proglasiti nezakonitima i boriti se protiv njih. Ljute me neki prijatelji kojima se to desilo, a valjda zbog srama nisu govorili o tome. Riješili su svoje situacije, a šutnju plaćaju mnogi drugi. Jako sam se iznenadio što ih ima nemali broj, a ja o tom pojma nisam imao. Svi ti su samo iskrsavali s riječima: "Da, znam, to se i meni desilo".
i meni se to isto događa posljednjih 2 mjeseca. ja sam radila IQ test (i očito sam jako neinteligentna čim sam išla dati svoj broj mobitela). nakon toga stalno dobivam obavijesti da odem na internet vidjeti njihove nove igrice i melodije. da stvar bude još bolja, imam stari model mobitela koji i ne može primati slike i real tone melodije,niti igrice. tako da sam u početku to ignorirala jer sam mislila kako ja to i ne mogu koristiti. a kasnije sam vidjela da u jednom danu mi je otišao tek uplaćeni bon od 50 kn (a nisam nikoga zvala toga dana nego samo poslala 3 poruke).
Teica, što su ti rekli u Potrošačkom kodu? jel ima uopće i jedna institucija koja se bori protiv toga kad već neće naši nesposobni davatelji mobilnih usluga?
Nema. Jednostavno su rekli da je to neki deal između mog mobilnog operatera i te tvrtke.
Nema načina da dođeš do tih novaca. Jedino bi bilo moguće kada bi ih tužila ili kada bi protiv njih netko digao optužnicu, ali opet u pojednačnim slučajevima... Međutim u tom slučaju bi više izgubila nego dobila.
A bio ti je i prilog dva puta u potrošačkom kodu oko toga.
Uopće nisi morala TI dati svoj broj mobitela, mogao je bilo tko drugi i isto bi ti se pisalo.
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
o ovome se naveliko piše po internetu,a mi i dalje ne čitamo sve dok se ne dogodi nama
Pomoću SMS poruka opljačkane tisuće građana - Vijesti - 057info - Zadar
Pozdrav.Meni su "napumpali" račun za 305 kuna:305 kuna samo za poruke koje su mi slali i koje sam ja uredno brisao i nisam ih otvarao.Dakle 305 kuna na računu za 11.mjesec i 305 kuna na računu za 12.mjesec.Nazvao sam ih i rečeno mi je da sam ispunjavao nešto na internetu(iq test) i da sam se prijavio za primanje tih njihovih poruka od kojih svaka stoji 12,20 kn.Također mi je ženska rekla da oni šalju po 2 poruke tjedno,a ja sam u svakom od navedenih mjeseci dobio po 25 poruka,s time da sam to sranje deaktivirao 20.12.Znači do 20.12 su oni meni poslali 25 poruka.Telefon je službeni i sad me još i gazda ganja zbog napravljenog računa.I za kraj:NIKAD SE NISAM NA NEŠTO TAKVO PRIJAVIO NI PRETPLATIO I STOGA SMATRAM DA JE TO NIŠTA DRUGO NEGO DOBRO SMIŠLJENA PLJAČKA!!!!A kome se obratiti za pomoć???![]()
Nitko
Potrošački kod
mene zavrtili za 280 kuna evo jutros vidia, vrisnia sam!
al nisan platia taj racun a bome taj dio ni ne namjeravam!