Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Mobiteli
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Mobiteli Raspravljate o temi savjet za oprez kod kupovine mobitela u Tehnologija i Tehnika forumu; S obzirom da pričate o tome što kupiti i kako kupiti, mali savjet oko kupovine na crnjaka i preko oglasnika. ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-01-06, 23:36   #1 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,991
tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan
Arrow savjet za oprez kod kupovine mobitela

S obzirom da pričate o tome što kupiti i kako kupiti, mali savjet oko kupovine na crnjaka i preko oglasnika. Znam puno ljudi koji su kupili i nije bilo nikakvoga beda, obično se radilo o telefonima koji su izvana, ali trebate biti sigurni da ih je netko kvalitetno fleshirao, znači napravio update za naše mreže i naš jezik. Ako nije dobro napravljeno telefon se krene blesati i bude samo sranje.
Međutim postoji dosta ljudi koji se se zeznuli i popušili novce, a obično se radi o telefonima koji su negdje ukradeni. Novi su, zapakirani na našim mrežama sve ok, međutim u cemu je problem. Svaki novi telefon kada se aktivira i kada stavite u njega karticu, on se na mrežu prijavljuje preko SIM kartice koja ima svoj broj,ali jako malo ljudi zna da se i sam telefon kao uređaj prijavljuje sa svojim IMEI brojem(International Mobile Equipment Identity-15-znamenkasti kod), svaki telefon ima svoj broj pod kojim je zaveden kod proizvođača, zastupstvu i prodavača. I kada netko ukrade telefon, vi ga kupite, umetnute anonimni broj, on se aktivira, ali ukradeni IMEI aktivira red light alarm na mreži jer je prijavljen da je ukraden. Mreža to pošalje policiji,a policija vas nađe i onda ste u govnima. Kako vas nađe, vi ste kupili broj, prvi puta ga koristite. Policija na mreži pogleda s kim razgovarate, s kojim brojevima i kada skupi par brojeva koji su prijavljeni u mrežinim imenicima javnim ili tajnim, jer mogu tražiti i identitet tajnih, kucaju na vrata vaših prijatelja i poznanika na rano jutro i pitaju za zdravlje i tu se vrlo brzo krog zatvara. Dolaze do vas, uzimaju vam teelfon, od novaca ništa, vi ste im prvi sumljivi da ste ukrali i dalje ne moram ništa pisati.......
tarquino je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-01-06, 00:30   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 06-12-05
Poruka: 139
mileni se izdvaja iz mase
Slično ko i s jednim tipom kupio harlića, našla ga murja, motor ukraden, na kraju ni para ni motora. Zato ja ne kupujem prek oglasnika nikad ne znaš...
mileni je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-01-06, 08:36   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-07-05
Poruka: 27
-Stan- je zabranio reputaciju
Re: savjet za oprez kod kupovine mobitela

Ja do sad nisam imao nikakvih problema, uvijek trazim da budu zapakirani pa bar mogu pokazat originalni IMEI
-Stan- je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-01-06, 21:01   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 12-09-05
Poruka: 173
peugeot1 je zabranio reputaciju

a taman trebam kupiti novi mob ovih dana, prek oglasnika ofcourse
Star 31-01-06, 09:24   #5 (permalink)
Starter

Datum registracije: 21-12-05
Poruka: 41
glupinick se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: tarquino
S obzirom da pričate o tome što kupiti i kako kupiti, mali savjet oko kupovine na crnjaka i preko oglasnika. Znam puno ljudi koji su kupili i nije bilo nikakvoga beda, obično se radilo o telefonima koji su izvana, ali trebate biti sigurni da ih je netko kvalitetno fleshirao, znači napravio update za naše mreže i naš jezik. Ako nije dobro napravljeno telefon se krene blesati i bude samo sranje.
Međutim postoji dosta ljudi koji se se zeznuli i popušili novce, a obično se radi o telefonima koji su negdje ukradeni. Novi su, zapakirani na našim mrežama sve ok, međutim u cemu je problem. Svaki novi telefon kada se aktivira i kada stavite u njega karticu, on se na mrežu prijavljuje preko SIM kartice koja ima svoj broj,ali jako malo ljudi zna da se i sam telefon kao uređaj prijavljuje sa svojim IMEI brojem(International Mobile Equipment Identity-15-znamenkasti kod), svaki telefon ima svoj broj pod kojim je zaveden kod proizvođača, zastupstvu i prodavača. I kada netko ukrade telefon, vi ga kupite, umetnute anonimni broj, on se aktivira, ali ukradeni IMEI aktivira red light alarm na mreži jer je prijavljen da je ukraden. Mreža to pošalje policiji,a policija vas nađe i onda ste u govnima. Kako vas nađe, vi ste kupili broj, prvi puta ga koristite. Policija na mreži pogleda s kim razgovarate, s kojim brojevima i kada skupi par brojeva koji su prijavljeni u mrežinim imenicima javnim ili tajnim, jer mogu tražiti i identitet tajnih, kucaju na vrata vaših prijatelja i poznanika na rano jutro i pitaju za zdravlje i tu se vrlo brzo krog zatvara. Dolaze do vas, uzimaju vam teelfon, od novaca ništa, vi ste im prvi sumljivi da ste ukrali i dalje ne moram ništa pisati.......
Cijela ta priča mi se čini pomalo nerealna i kao znanstvena fantastika poznavajući hrv.zakonodavstvo i hrv.policiju.Baš me zanima jel tko doživio takvu situaciju i jel to funkcionira kod nas.mislim bilo bi to lijepo i nadasve pravedno ali čisto sumnjam.
glupinick je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-01-06, 11:47   #6 (permalink)
Master of Sex n Sin

tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan
Arrow Re: savjet za oprez kod kupovine mobitela

Citat:
Pravi autor: glupinick
Cijela ta priča mi se čini pomalo nerealna i kao znanstvena fantastika poznavajući hrv.zakonodavstvo i hrv.policiju.Baš me zanima jel tko doživio takvu situaciju i jel to funkcionira kod nas.mislim bilo bi to lijepo i nadasve pravedno ali čisto sumnjam.
nadasve lijepo i pravedno ujutro u 8 sati mi je banio policajac na vrata, ušao u stan.....i pitao me za zdravlje...frend je kupio ukradeni telefon i na popisu je imao izlistano nas deset s kojima se redovno čuje s toga telefona....i što možeš....kada piše koliko te puta nazvao tebe i još deset drugih ljudi.....
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-01-06, 12:14   #7 (permalink)
Starter

Citat:
nadasve lijepo i pravedno ujutro u 8 sati mi je banio policajac na vrata, ušao u stan.....i pitao me za zdravlje...frend je kupio ukradeni telefon i na popisu je imao izlistano nas deset s kojima se redovno čuje s toga telefona....i što možeš....kada piše koliko te puta nazvao tebe i još deset drugih ljudi.....
nemoj me zezat.znaci, barem nesto kod nas, u policiji i zakonodavstvu, funkcionira kak treba.
A jesu li copili i lika koji mu je prodao mobitel? mislim,zalosno bi bilo da se opet sve prelomi na ledjima nas malih ljudi a da oni koji zgrcu lovu se izvuku.
glupinick je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-01-06, 12:20   #8 (permalink)
Master of Sex n Sin

Arrow Re: savjet za oprez kod kupovine mobitela

uhvatili su tipa iako je i on bio druga ruka, ali mu je vratio novce za telefon....iskreno nije nikakva fora kada ti se na jutro u gajbu uvali policija......: :
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-01-06, 12:27   #9 (permalink)
Starter

Citat:
uhvatili su tipa iako je i on bio druga ruka, ali mu je vratio novce za telefon....iskreno nije nikakva fora kada ti se na jutro u gajbu uvali policija......: :
moram priznat da me je ovaj puta nasa policija ugodno iznenadila.A stavrno sam mislio da je to znanstvena fantastika za njih.A i covjek je dobio novce natrag.
Inace, znam da nije uopce fora kad ti policija uleti usred noci. Meni su uletjeli oko 3 u noci jer su trazili nekog tipa a kao zadnje prebivaliste mu je bila prijavljena moja adresa.
glupinick je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-02-06, 20:13   #10 (permalink)
Starter

Datum registracije: 12-11-05
Poruka: 30
blue se izdvaja iz mase

ja cu riskirati kupit cu neku preko oglasnika pa sto bude bude, valjda nisam takve srece
blue je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kod, kupovine, mobitela, oprez, savjet

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 13:16
Instalacija PHP Nuke Portala -Neno- Tutoriali i Trikovi 6 06-05-07 10:45
Programi za Siemens S25 i S35 Kristijan Mobiteli 0 26-10-05 23:28
Spajanje mobitela na internet preko GPRS usluge Kristijan Mobiteli 0 26-10-05 23:26

Trenutno vrijeme na forumu: 05:06.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113