Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

Boja za odjeću

Raspravljate o temi Boja za odjeću u Moda forumu, dio Život i Stil foruma; Sušila sam bijeli laneni šos i kako je sunce bilo jako pojavile su se neke fleke (što je normalno, a ...

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Boja za odjeću

Sušila sam bijeli laneni šos i kako je sunce bilo jako pojavile su se neke fleke (što je normalno, a ja sam kreten jer sam stavila to sušiti po najvećoj žegi... no to sad nije bitno ).

Nego, zanima me kaj se to može prefarbat onim bojama za odjeću?
    Kako one uopće djeluju (prvenstveno na lan ak ima netko iskustva)? I da li se s njima smije raditi sa veš mašinom ili ručno ili kak?

Zahvaljujem.
    stupid is as stupid does

dr.sc. Foruma Neighbour Wars Champion, Stage Diver Champion, Pang Champion, Spacerunner 2 Champion, Balloon Drop Champion, Super Mario Flash Champion, Mercury Drops Champion, Memory 2000 Champion, Neon Champion, Eggz Champion, Asteroid Miner Champion, Franky The Fish Champion, Venture Kid Champion, Firewall Champion Avatar od korisnika Bluebird
    Datum registracije
    03-04-07
    Poruka
    2,180
    Liked
    4 times

Re: Boja za odjeću

Ja sam baš neki dan farbala robu, nije bila lanena nego pamučna al mislim da nema neke razlike. Ako i ima onda piše na kutiji. Ja sam farbala u mašini, ubaciš boju i kilo soli, pereš na 60° ako se ne varam. Postoje i one neke starinske tehnike da kuhaš robu, možda ti je to i bolje ako imaš samo taj šos.

prof. Foruma Avatar od korisnika opaka
    Datum registracije
    02-06-07
    Poruka
    1,902
    Liked
    2 times

Može se i lanena odjeća farbati. Kupila sam one što prodaju u DM.u i bila je ok
    Ne treba meni zvijezda sa neba, meni samo treba kada se probudim da mi kažeš...dobro jutro moja voljena

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Da, sam je on... ima neke kao vezene cvjetove (ili kaj to već je) onak smeđe - plave, ali je bijela površina uglavnom.

A probam, pa kak bude. Hvala curke
    stupid is as stupid does

Lajkaj nas na Facebooku