| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Moda Raspravljate o temi Krzno: da ili ne? u Život i Stil forumu; Mislim da bi svi koji se odluče nositi krzno trebali prvo pogledat na koji način se ubijaju životinje da bi ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #131 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Krzno: da ili ne? Mislim da bi svi koji se odluče nositi krzno trebali prvo pogledat na koji način se ubijaju životinje da bi udovoljili snobovskim navikama.
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
| | #132 (permalink) |
| prekfalificirana Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,210
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krzno: da ili ne? Nemam ništa protiv nošenja kože i krzna. Tko voli, i može si priuštit...zakaj ne? I da, znam kako ide to ubijanje životinja. Ali mislim da je to jednostavno krug života. Isto tako, veća je šteta, kad smo tako obzirni prema okolišu, bacati pvc stvari, kojima treba xy god da se razgrade, nego koža koja je prirodni materijal. Dakle, vi ste neki zapravo protiv prirodnih vlakana? Kaj nemate deke, veste, jakne (iole dobra i topla jakna je, gle vraga, od životinje, viskoza ne grije), cipele, tenisice, torbice... nznam curu koja ne voli posjedovati barem jednu dobru i kvalitetnu torbicu, dobre i kvalitetne cipele, ali opet vidi vraga, sve kvalitetnije je od kože!
__________________ Me and my head high and my tears dry Get on without my guy! |
| | |
| | #133 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,428
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krzno: da ili ne? Znaš? Vidjela si kako na jednoj od prethodnih stranica na živo dere lisici kožu? Za ostat ravnodušan na to treba stvarno bit besćutan, ja to ne bih mogla, svaka čast I da,deke, veste i ostali materijali osim krzna se ne dobivaju tako da se deru sa životinja pa prema tome ne vidim kako to može biti isto... tko je protiv prirodnih vlakana? Pamuk je tebi isto što i krzno? Ali, meni se stvaaaarno više ne da raspravljat u ovoj temi pa je bolje da se suzdržim od daljnjih komentara.
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! Zadnji Uredio Wamp : 03-06-07 u 14:42. |
| | |
| | #134 (permalink) |
| prekfalificirana Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krzno: da ili ne? Da, Wamp vidjela sam kako ubijaju većinu životinja, i ne smatram to mučenjem niti sebe bešćutnom zbog toga. Pamuk je celuloza i teško da ćeš dobiti kvalitetan 100%pamuk i da je topal. Nikako., no nebitno. Kad smo već kod deranja, zar zaista misliš da se ovce dragovoljno javljaju na striženje, pa i to je na neki način mučenje. Onda, ako će mo u sitnice pogledaj malo svilu, koja je isto životinjskog podrijetla. Zar misliš da dudove svilce uzgajaju u sasvim prirodnom okružju, ne pa i to je na neki način "mučenje". _I pitanjeWamp, sad ti netko poklanja prekrasnu, rijetku, vjerojatno i skupu stvar od krzna/kože, koju si vjerojatno sama nikada ne bi kupila zbog uvjerenja ili već kojih razloga. Odbila bi? Ili, nikad (recimo da je torbica) te nebi vuklo da ju prođiraš malo?
__________________ Me and my head high and my tears dry Get on without my guy! |
| | |
| | #135 (permalink) | |||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krzno: da ili ne? Citat:
Nisam te pitala jesi li vidjela kako ubijaju većinu životinja, nego jesi li vidjela onu snimku kako negdje tamo u Tunguziji neki čovo dere kožu s još žive lisice.Ne znam da li uopće još radi taj link. Ne misliš da je mučenje životinje kad joj se dere koža s nje dok je još živa? OK.Citat:
Citat:
Odbila bi. Oni koji me znaju ne bi mi nikad takvo nešto poklonili jer znaju da nisam snob ni materijalist i da se ne palim na skupe stvari, a pogotovo ne na krznene i kožne torbe. Mene vesele neke druge stvari.
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! | |||
| | |
| | #136 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krzno: da ili ne? 1. Nisam vidjela tu snimku i da, ako ju na živo dere je mučenje, ali u normalnim slučajevima...ne vidim pobunu. 2. Zakaj si pitala ako mogu uspoređivati pamuk i vunu? 3. Može se usporedit, vjeruj mi. Može se i na to dizati buka. Isto. 4. Vesele i mene neke druge stvari i bez imalo razmišljanja mogu reći da nisam materijalist, jer da jesam vjerojatno nebi studirala ovako neprofitan fax(možda glup primjer). Ali koja god cura mi kaže da bi odbila takvo što za mene je licemjerna. Oprosti!
| | |
| | #137 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krzno: da ili ne? Pa kao što ti meni lijepiš etiketu da sam licemjerna mogu i ja svakoj koja nosi krzno da je besćutna i da nema savjesti, kako god.. ima kombinacija Ali kako god... svaka budala ima svoje veselje.I ne trebaš se ispričavat, briga me što tko misli o meni ![]()
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! Zadnji Uredio Wamp : 03-06-07 u 16:50. |
| | |
| | #138 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,428
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krzno: da ili ne? Citat:
4. Koja god cura bi prihvatila takvo što potiče ubojstva životinja za kurac. Jedna kaput od krzna se kupi - ubije se 15 zečeva da bi se nadopunila zaliha. | |
| | |
| | #139 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krzno: da ili ne? Navedi mi obuću, pusti bunde, torbe; uzmi cipele, tenisice, čizme...koja je napravljena od nekakvih izvedenica "materijala" i koja je kvalitetna isto kao i prirodni materijal, npr.koža. I da traje duže od pola godine (ako i toliko)?
| | |
| | #140 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krzno: da ili ne? Evo pročitah par postova i: 1. Uzet je primjer gdje su vjerojatno psi i mačke pokupljeni na ulici i potpuno ilegalna radnj, a što se tiče krzna dotičnih, vjerojatno je i puno buha... 2. Da li je itko od vas posjetio farmu uzgoja nekih životinja koje daju navedene "nikad ne bi" proizvode, i kako se zapravo radi i brine LEGALNO o njima? 3. Wamp, zanima me da li jedeš meso? A ti Ice? A ostali koji su protiv takvog pokolja? Neću kupovat, neću ni jest; jako jednostavno. Ali baš je fin onaj pršut...kaj ne? 4. Zašto onda tamanimo i žohare i mrave i ostale štetočine, pa i oni su životinje kaj ne? A koliko i odmažu, toliko i pomažu, uvijek bilo, uvijek će i biti!
| | |
![]() |
| Tagovi: krzno koza odjeca |
« Domaći modni kreatori
|
adidas »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:17.

Ali kako god... svaka budala ima svoje veselje.