Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 16

šta je za vas PRIMJERENO odjevanje?

Raspravljate o temi šta je za vas PRIMJERENO odjevanje? u Moda forumu, dio Život i Stil foruma; Evo, ovo ću pitanje postavit na ovoj temi, iako bi se o tome možda mogla otvorit i posebna tema, pa ...

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Evo, ovo ću pitanje postavit na ovoj temi, iako bi se o tome možda mogla otvorit i posebna tema, pa ako nadležni moderator tako misli, rado ću otvorit posebnu temu...

Dakle - pitanje upućeno damama: šta je za vas PRIMJERENO odjevanje?

Naime, šta se dogodilo... danas ja na sudu, i čekam da me pozovu u sudnicu i promatram ostale kolege i kolegice koji se tu po hodniku muvaju i prolaze i čekaju...

I ogromna većina ovih mlađih kolega i kolegica su odjeveni, najblaže rečeno, strahovito neprimjereno.

Jebemu mater, ako si došao na sud po službenom poslu, kako možeš doć u rebatinke i patike?

Jedna mlađa kolegica danas se obukla u crne gege (tajice), neki uski đemperčić do struka i ispod neku košuljicu, i one neke malo "masivnije" čizme ravnog đona.

Napominjem da ispod struka nije imala ništa - samo gege, nije da su joj košulja ili demper išli do ispod struka, ne - samo do struka.

Guzica se vidi savršeno ocrtana, svima je jasno da nosi tange, pičku izgleda da ne održava redovno jer joj je sprijeda nešto nabreklo, izgledalo je ko' da kurac ima (a možda i ima )

Sve u svemu, TOTALNO neprimjereno sudu, poslu, prigodi...

Mislim, potpuno je meni jasno da se vremena mijenjaju, da je prije dvadeset godina odijelo (muško) i kostim (ženski) bio jedina prihvatljiva odjevna kombinacija za takve prigode, a da su danas vremena drugačija

Ali, jebemu sve, nekakav red i nešto šta je primjereno trebalo bi postojat i danas...

Meni nije jasno šta je u glavama tih mladih ljudi, pa se bez ikakvih problema na poslu (na sudu) pojavljuju u rebatinkama i patikama, u sportskim jaknama i majicama bez koleta, ljeti u japankama

Cure u gegama, u majicama bez rukava...

Jesam li ja lud, ili je to zaista neprimjereno?

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Re: Kako ste danas odjeveni/kako izgledate?

Citat Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke

Guzica se vidi savršeno ocrtana, svima je jasno da nosi tange, pičku izgleda da ne održava redovno jer joj je sprijeda nešto nabreklo, izgledalo je ko' da kurac ima (a možda i ima )
    A neeee....

Ovo nisu istine...

Nije!

Neću više spammat, ovo treba novu temu, definitivno...
    ...'cause the rule is blood for blood!!!!!

V.I.P. Član Avatar od korisnika ally
    Datum registracije
    11-03-09
    Poruka
    4,654
    Liked
    505 times

Apsolutno neprimjereno... u takvim ustanovama morao bi postojati obavezni dress code.. a to je za muškarce odijelo(kravata nije obavezna), a za žene kostimi

ma koje gege, rebatinke i patike
    zapivajmo noćas u konobi našoj srići dignut čemo čaše
    i onda kad nebude nas bilo pivat če se pisme naše

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika žena mačka
    Datum registracije
    19-01-09
    Starost
    25
    Poruka
    2,714
    Liked
    20 times

damfisk je kralj ja ću puknut
    Prijaznost i uljudnost mogu od prosječne osobe stvorit natprosječnu, dok ravnodušnost i pomanjkanje interesa mogu od natprosječne osobe stvoriti prosječnu.

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Damfisk, i ja se često za kojekakve situacije pitam što je primjereno i zašto ljudi malo više ne razmišljaju o tome.
    Za neke situacije ipak postoji dress code, a za dolazak na sud mislim da bi trebalo biti baš onako kako ally kaže.
    I ne samo za dolazak na sud, za svaku situaciju treba paziti na to.
    Ja sam jedna od onih kojoj se diže kosa naglavi kad mi se kolege na faksu pojave u trenirci, a cure sa dekolteom do pupka.
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,145
    Liked
    493 times

otvorena nova tema i postovi prebačeni pa nastavite ovdje
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

prof. Foruma Avatar od korisnika Agness
    Datum registracije
    21-02-08
    Poruka
    1,916
    Liked
    6 times

Evo, ovo ću pitanje postavit na ovoj temi, iako bi se o tome možda mogla otvorit i posebna tema, pa ako nadležni moderator tako misli, rado ću otvorit posebnu temu...
    vjerujem da ćeš rado otvoriti novu temu, jer je ovo ustvari i jako dobra tema (ukoliko već napostoji)

Dakle - pitanje upućeno damama: šta je za vas PRIMJERENO odjevanje?
    postoji pravilnik u firmama kako se odijevati:
    -žene: hlače, suknje (najkraće 5 cm iznad koljena), košulje, bluze (rukava do lakata ljeti!!!), bez upadljivih boja (ovo se odnosi na one izrazito upadne boje), neprozirne bluze i košulje, cipele ZATVORENIH prstiju ljeti i uvijek, šminka decentna (bez kojekakvih fasadnih naslaga, ratničkih boja i umjetnih trepavica poput perjanica), isto umjeren i ukusan nakit.
    Znači da ne pominjem majice sa kapuljačama ( Emperoru ), farmerke- samo u casual varijantama (petak najčešće, poželjno izbjegavati, naravno uredno opeglane), da ne pominjem izvirivanje stomaka, dubokih dekoltea, kandži na noktima, žarko crvenih usana kao iz ''izloga'' ...
    -muški: odijela poželjna (najpoželjnije sa košuljom i kravatom- znači varijante sa rolkama i majicama su nešto sasvim drugo, iako je meni simpa), farmerke također možda petkom, cipele (uvijek- i ljeti), kratke hlače ni pod razno, polo majice ljeti na hlače su meni lijep ljetnji izbor, sandale su uvijek škakljive (ovisi o modelu), papuče ni pod kojim uvjetima, s tim da je jako važno da su obrijani, odnosno da im je brada uređena ako je imaju.

Dragi moji, ovo sam napisala i odnosi se na institucije i firme koje zahtijevaju ovo o čemu Damf pita.
    Naravno, mnogi se od nas ovako ne ponašaju (nekima posao to ne zahtijeva, neki jednostavno ne mogu da podnesu kravatu i odijelo)- ali ovo su pravila s kojima nećete pogriješiti.

svima

to što si napisao je neprimjereno.
    na ovo prvo pitanje mi neugodno odgovoriti

Kako ću ovo ja prebaciti?

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Citat Pravi autor: ally3 Pogledaj Poruke
    Apsolutno neprimjereno... u takvim ustanovama morao bi postojati obavezni dress code.. a to je za muškarce odijelo(kravata nije obavezna), a za žene kostimi
    Ne bih rekao da je su odijela i kostimi obavezni, može se i drugačije primjereno obući, ali da se recimo vidi camel toe kod žena na nekim tajicama i sličnom, to je neprimjereno, u svakom slučaju...

Može se pristojno obući i bez da budeš "utegnut/a".

Ovaj slučaj što je damf naveo jest neprimjeren.
    ...'cause the rule is blood for blood!!!!!

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Citat Pravi autor: ally3 Pogledaj Poruke

ma koje gege, rebatinke i patike

Pazi, kod mlađih kolega i kolegica (dakle, ljudi netom sa fakulteta, pripravnici ili friški odvjetnici - govorimo o dobnom rasponu od cca 24 pa do nekih 30-tak godina) se oblače:

A) muški zimi: rebatinke, patike ili one sportivo-đir postole, košulje šarene raskopčane i izvan hlača, jakete sportivo đir (nešto kao one Emperorove sauber-bmw-tommy hillfiger), đemperi na patent u tri-četri boje,

B) ženske zimi: rebatinke uske da se uvuku u guzični procjep do grla, a oči im iskolačene koliko su tijesne oko bokova, čizme kožne do koljena sa polumetarskim takima, lakirane, zmijska/gušterova/krokodilova/kurčeva koža, jaketice košuljice šareno i/ili prozirno da se vide ređipeti, kaiši oko struka od srebra/zlata/platine/late/slame/recikliranog željeza ili alternativno gege sa gore opisanim sindromom ocrtanog dupeta i pičke

c) muški ljeti: lanene hlače (redovito škicane), mišić-majice i/ili majice bez rukava, mišić-košulje raskopčane do jaja i izvan hlača, i japanke obavezno ili eventualno natikače (naravno, bez čarapa, koji kurac će im čarape na poslu)

D) ženske ljeti: minić iznadpičnjak (brazilska depilacija bikini-zone opcionalna), prozirne, otkopčane, kratke majčice, košuljice, japanke ili sandale na visoki tak koji u roku od 3 mjeseca izaziva trajne deformacije kralježnice

I onda se ja osjećam kao idiot u odijelu i košulji i normalnim postolama i čarapama svaki jebeni radni dan.

Katastrofa...

prof. Foruma Avatar od korisnika Agness
    Datum registracije
    21-02-08
    Poruka
    1,916
    Liked
    6 times

lu)

D) ženske ljeti: minić iznadpičnjak (brazilska depilacija bikini-zone opcionalna), prozirne, otkopčane, kratke majčice, košuljice, japanke ili sandale na visoki tak koji u roku od 3 mjeseca izaziva trajne deformacije kralježnice

I onda se ja osjećam kao idiot u odijelu i košulji i normalnim postolama i čarapama svaki jebeni radni dan.

Katastrofa...
    sad kad se poveća interes za odvjetničkim zanimanjem

ne, ti si pravi i tako trebaš nastaviti (hvala Bogu pa tako razmišljaš)
    a osim toga, daješ puno veću dozu ozbiljnosti kad si uredno obučen (što je dobro za tvoj razvoj karijere)

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku