Raspravljate o temi šta je za vas PRIMJERENO odjevanje? u Moda forumu, dio Život i Stil foruma; Evo, ovo ću pitanje postavit na ovoj temi, iako bi se o tome možda mogla otvorit i posebna tema, pa ...
Apsolutno neprimjereno... u takvim ustanovama morao bi postojati obavezni dress code.. a to je za muškarce odijelo(kravata nije obavezna), a za žene kostimi
ma koje gege, rebatinke i patike![]()
zapivajmo noćas u konobi našoj srići dignut čemo čaše
i onda kad nebude nas bilo pivat če se pisme naše
damfisk je kraljja ću puknut
![]()
![]()
Prijaznost i uljudnost mogu od prosječne osobe stvorit natprosječnu, dok ravnodušnost i pomanjkanje interesa mogu od natprosječne osobe stvoriti prosječnu.
Damfisk, i ja se često za kojekakve situacije pitam što je primjereno i zašto ljudi malo više ne razmišljaju o tome.
Za neke situacije ipak postoji dress code, a za dolazak na sud mislim da bi trebalo biti baš onako kako ally kaže.
I ne samo za dolazak na sud, za svaku situaciju treba paziti na to.
Ja sam jedna od onih kojoj se diže kosa naglavi kad mi se kolege na faksu pojave u trenirci, a cure sa dekolteom do pupka.
Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.
otvorena nova tema i postovi prebačeni pa nastavite ovdje![]()
.
Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga
Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...
Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
vjerujem da ćeš rado otvoriti novu temu, jer je ovo ustvari i jako dobra tema
(ukoliko već napostoji)
postoji pravilnik u firmama kako se odijevati:
-žene: hlače, suknje (najkraće 5 cm iznad koljena), košulje, bluze (rukava do lakata ljeti!!!), bez upadljivih boja (ovo se odnosi na one izrazito upadne boje), neprozirne bluze i košulje, cipele ZATVORENIH prstiju ljeti i uvijek, šminka decentna (bez kojekakvih fasadnih naslaga, ratničkih boja i umjetnih trepavica poput perjanica), isto umjeren i ukusan nakit.
Znači da ne pominjem majice sa kapuljačama (Emperoru
), farmerke- samo u casual varijantama (petak najčešće, poželjno izbjegavati, naravno uredno opeglane), da ne pominjem izvirivanje stomaka, dubokih dekoltea, kandži na noktima, žarko crvenih usana kao iz ''izloga''
...
-muški: odijela poželjna (najpoželjnije sa košuljom i kravatom- znači varijante sa rolkama i majicama su nešto sasvim drugo, iako je meni simpa), farmerke također možda petkom, cipele (uvijek- i ljeti), kratke hlače ni pod razno, polo majice ljeti na hlače su meni lijep ljetnji izbor, sandale su uvijek škakljive (ovisi o modelu), papuče ni pod kojim uvjetima, s tim da je jako važno da su obrijani, odnosno da im je brada uređena ako je imaju.
Dragi moji, ovo sam napisala i odnosi se na institucije i firme koje zahtijevaju ovo o čemu Damf pita.
Naravno, mnogi se od nas ovako ne ponašaju (nekima posao to ne zahtijeva, neki jednostavno ne mogu da podnesu kravatu i odijelo)- ali ovo su pravila s kojima nećete pogriješiti.
svima
to što si napisao je neprimjereno.
na ovo prvo pitanje mi neugodno odgovoriti
Kako ću ovo ja prebaciti?
Ne bih rekao da je su odijela i kostimi obavezni, može se i drugačije primjereno obući, ali da se recimo vidi camel toe kod žena na nekim tajicama i sličnom, to je neprimjereno, u svakom slučaju...
Može se pristojno obući i bez da budeš "utegnut/a".
Ovaj slučaj što je damf naveo jest neprimjeren.
...'cause the rule is blood for blood!!!!!
Pazi, kod mlađih kolega i kolegica (dakle, ljudi netom sa fakulteta, pripravnici ili friški odvjetnici - govorimo o dobnom rasponu od cca 24 pa do nekih 30-tak godina) se oblače:
A) muški zimi: rebatinke, patike ili one sportivo-đir postole, košulje šarene raskopčane i izvan hlača, jakete sportivo đir (nešto kao one Emperorove sauber-bmw-tommy hillfiger), đemperi na patent u tri-četri boje,
B) ženske zimi: rebatinke uske da se uvuku u guzični procjep do grla, a oči im iskolačene koliko su tijesne oko bokova, čizme kožne do koljena sa polumetarskim takima, lakirane, zmijska/gušterova/krokodilova/kurčeva koža, jaketice košuljice šareno i/ili prozirno da se vide ređipeti, kaiši oko struka od srebra/zlata/platine/late/slame/recikliranog željeza ili alternativno gege sa gore opisanim sindromom ocrtanog dupeta i pičke
c) muški ljeti: lanene hlače (redovito škicane), mišić-majice i/ili majice bez rukava, mišić-košulje raskopčane do jaja i izvan hlača, i japanke obavezno ili eventualno natikače (naravno, bez čarapa, koji kurac će im čarape na poslu)
D) ženske ljeti: minić iznadpičnjak (brazilska depilacija bikini-zone opcionalna), prozirne, otkopčane, kratke majčice, košuljice, japanke ili sandale na visoki tak koji u roku od 3 mjeseca izaziva trajne deformacije kralježnice
I onda se ja osjećam kao idiot u odijelu i košulji i normalnim postolama i čarapama svaki jebeni radni dan.
Katastrofa...![]()