Stranica 2 od 4 PrvoPrvo 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 34

Aerodrom Željava

Raspravljate o temi Aerodrom Željava u Moj Kutak forumu, dio Društvo foruma; Strašno zanimljivo mjesto,nisam imao prilike ali bih rado otišao to vidjeti.....inače aerodrom je 92god uništen kada ga je JNA minirala ...

Uvaženi forumas Avatar od korisnika sheik_mohamed
    Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

Re: Aerodrom Željava

Strašno zanimljivo mjesto,nisam imao prilike ali bih rado otišao to vidjeti.....inače aerodrom je 92god uništen kada ga je JNA minirala u svome povlačenju.dosada u istraživanjima nije istraživan iznutra jer se ljudi boje ostatka mina,ali kažu da je 10km dugačak ispod plješivice nekih 80 migova je moglo stati,i da je težio oko 9,5 milijardi(predpostavlja se ali nitko nezna pravu cijenu,pravljen je više neki 20god.....
    i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................

prof. Foruma Avatar od korisnika kopp
    Datum registracije
    17-10-09
    Starost
    33
    Poruka
    1,092
    Liked
    145 times

Sa tog aerodroma je hrvatski pilot Rudolf Perišin uzletio (u sastavu JNA) kada je umjesto da napadne ciljeve u RH, preletio granicu i sletio u Klagenfurt u Austriji sa ˝svojim˝ MIG-om 21.

Rudolf Perišin je poginuo tijekom akcije "Bljesak", nakon što su srpske snage 2. svibnja 1995. godine oborile zrakoplov kojim je upravljao.

Inače, naletio sam na ovaj filmić, kako je to izgledalo prije rata pa ako nekoga zanima...

Na youtube-u ima još filmića koji su snimani u vanjskom kompleksu aerodroma Željava.
    Zadnji Uredio kopp : 12-03-10 u 19:29

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika macor
    Datum registracije
    11-11-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,684
    Liked
    0 times

inace je od tamo krenuo i MIG kojim je bombano sljeme, te banski dvori... ja imam plan negdje u 5. mjesecu otici dole, i istrazit to osobno...

Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

jako zanimljivo meni,inače najveća podzemna zračna luka u europi....strašn objekt gotovo 10km je u brdu dugačka.....
    Zadnji Uredio sheik_mohamed : 12-03-10 u 22:32
    i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................

Starter
    Datum registracije
    25-06-08
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: macor Pogledaj Poruke
    inace je od tamo krenuo i MIG kojim je bombano sljeme, te banski dvori... ja imam plan negdje u 5. mjesecu otici dole, i istrazit to osobno...
    Nije ni približno 10 km,a ni 90 MiG21, ima manje od 1 km a bilo cca 64 MiG 21, s pistama i ostalim ima više od 10 km ali nije u brdu 10 km. A ako ćetko ići,obavezno masku za lice protiv prašine i neskrećite baš s asfalta i obavezno se javiti pograničnoj policiji agraničnom prijelazu. Kartu možeš skinut na www.zeljava-liby.com
    Zadnji Uredio LupusREBEL : 13-03-10 u 00:23

Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: LupusREBEL Pogledaj Poruke
    Nije ni približno 10 km,a ni 90 MiG21, ima manje od 1 km a bilo cca 64 MiG 21, s pistama i ostalim ima više od 10 km ali nije u brdu 10 km. A ako ćetko ići,obavezno masku za lice protiv prašine i neskrećite baš s asfalta i obavezno se javiti pograničnoj policiji agraničnom prijelazu. Kartu možeš skinut na www.zeljava-liby.com
    Može se unutra ulaziti....jer sam čuo da je dosta opasno od mina......

Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

znam da je JNA u svome povlačenju minirala taj aerodrom.....ali me zanima jeli NATO kada bobandirao taj aeredrom?

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika macor
    Datum registracije
    11-11-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,684
    Liked
    0 times

nikad aerodrom nije bio bombardiran, ali i da je nista im ne bi mogli, jedino piste unistit, i gore na vrhu antene...nije dugacko 10 km, jedva km i nesto sitno, bila je sposobna izdrzati udar nuklearne bombe jacine one koja je bila bacena u japanu...a mozda i jace...

unutra je moguce uci, al treba pogodit dan kad je lijepo vrijeme da u tunelima nije ni prevlazno ni presuho jer se onda prasina dize, a u jednom od ta tri tunela je visoka koncentracija PCB-a, koja je za oko 150 puta veca nego sto je podnosljivo za ljude....moze se covjek izlozit, al nije preporucljivo dugo se zadrzavati unutra

Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: macor Pogledaj Poruke
    nikad aerodrom nije bio bombardiran, ali i da je nista im ne bi mogli, jedino piste unistit, i gore na vrhu antene...nije dugacko 10 km, jedva km i nesto sitno, bila je sposobna izdrzati udar nuklearne bombe jacine one koja je bila bacena u japanu...a mozda i jace...

unutra je moguce uci, al treba pogodit dan kad je lijepo vrijeme da u tunelima nije ni prevlazno ni presuho jer se onda prasina dize, a u jednom od ta tri tunela je visoka koncentracija PCB-a, koja je za oko 150 puta veca nego sto je podnosljivo za ljude....moze se covjek izlozit, al nije preporucljivo dugo se zadrzavati unutra
    kažu da su postojali liftovi nekakvi koji su spuštali se u dubinu i da je dole bilo još nekakvih stvari.....
    kažu da je bio najveći podzemni aerodrom u europi.....

Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

evo jedan dobar video,snimljen 2003....

http://www.youtube.com/watch?v=khST9M-xUMM
    Zadnji Uredio sheik_mohamed : 23-03-10 u 11:45

Lajkaj nas na Facebooku