Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 14

Moj put u Bavarsku

Raspravljate o temi Moj put u Bavarsku u Moj Kutak forumu, dio Društvo foruma; Evo moja sestra i ja smo za 1. Maj odlučili razgledat dvorce Bavarske. Sve ukupno smo vidjeli 5 dvoraca, s ...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika trip
    Datum registracije
    12-01-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,019
    Liked
    1 times

Moj put u Bavarsku

Evo moja sestra i ja smo za 1. Maj odlučili razgledat dvorce Bavarske. Sve ukupno smo vidjeli 5 dvoraca, s tim da smo 4 razgledali i iznutra. Bilo je jednom riječju savršeno.

Kad ulovim malo vremena na jobu opisat ću cijeli put i detaljnije vas izvijestit o stvarima kaj sam vidio. Ovo je samo za prvu ruku, imam gužvu na jobu pa ne stignem.

btw. doma sam uzeo 44 različite vrste piva.

Evo nekoliko slikica:

"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
    Bill Murray - Lost in Translation

▌║█║▌║▌│║▌
    Datum registracije
    19-06-07
    Poruka
    10,328
    Liked
    1 times

Re: Moj put u Bavarsku

Super slike ... Naglo sam ožednio

Akademik Foruma Avatar od korisnika Dar1
    Datum registracije
    14-08-07
    Starost
    4
    Poruka
    3,852
    Liked
    0 times

Dvorac mi je super

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Ova na ulazu u spilju i ona do nje, neka stara freska... ili kaj. Predobro
    stupid is as stupid does

jaca amsterdam Avatar od korisnika branja
    Datum registracije
    13-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    8,267
    Liked
    2 times

Bitno je da si ponio različite vrste pive
    Sirotinji i pas kurac pokazuje.

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    398 times

Odlične slike

Vidim probao si hacker-pschorr
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika trip
    Datum registracije
    12-01-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,019
    Liked
    1 times

evo malo opisa.

Dakle išli smo u razgledavanje dvoraca Bavarskog kralja Ludwiga II. Bio je kralj Bavarske od 1864. do 1886. kada je pronađen mrtav u "bazenu" sa svojim psihijatrom. Do današnjeg dana nisu razriješene sve okolnosti njegove smrti pa se prtpostavlja da se utopio. Postao je kraljem sa 18. godina nakon što je njegov otac Maximilian II umro. Inače njegovi roditelji (kralj Maximilian II i princeza Marija od Prusije) su njega i njegovog brata Otta odgajali dosta strogo i htjeli su od njih napraviti prave kraljevske naslijednike.

Ludwig II je bio duševno bolesna osoba. Naime doktori su ustanovili da pati od paranoje i sve dvorce koje je dao izgraditi, izgradio ih je samo za sebe i nitko drugi ih nije smio vidjeti. Ti dvorci su bili tematski podijeljenji. Svaka soba je bila za sebe. Danas se optužuje da je Walt Disney svoje parkove zasnovao prema ideji Ludwiga II.

Prvi dvorac koji smo razgledali je bio Nymphenburg.
    On je služio kao ljetno odmaralište za vladare bavarske. Napravljen je u baroknom stilu i nalazi se u Munchenu. U tom dvorcu rođen je Ludwig II. U jednoj sobi dvorca i je slavna izložba slika žena koje svojom ljepotom fascinirale Ludwiga I, djeda od Ludwiga II. Zanimljivo je da su na slikama kako i tada poznate kraljevne, princeze i plemkinje tako i potpuno nepoznate seljanke kao npr. kćer tadašnjeg postolara. Na jednoj od slika je i Lola Martinez - ljubavnica Ludwiga I.

U sklopu tog dvorca nalazi se park od 800.000 m&#178; koji je napravljen u stilu engleskih vrtova. U dvorcu se nalazi muzej kočija i sanjki vladara te muzej kraljevskog porculana. U najmanju ruku mogu reć da je prekrasano. Više park nego dvorac.

Sutra ću stavit slike tog dvorca i ako stignem opis Neuschwansteina
    Zadnji Uredio trip : 06-05-08 u 13:57
    "The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
    Bill Murray - Lost in Translation

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika nespretna
    Datum registracije
    15-05-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,783
    Liked
    1 times

jao trip odlično je