| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Moj Kutak Raspravljate o temi Moj put u Bavarsku u Društvo forumu; Evo moja sestra i ja smo za 1. Maj odlučili razgledat dvorce Bavarske. Sve ukupno smo vidjeli 5 dvoraca, s ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 12-01-07 Lokacija: Samobor Godina: 20
Poruka: 2,222
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Moj put u Bavarsku Evo moja sestra i ja smo za 1. Maj odlučili razgledat dvorce Bavarske. Sve ukupno smo vidjeli 5 dvoraca, s tim da smo 4 razgledali i iznutra. Bilo je jednom riječju savršeno. Kad ulovim malo vremena na jobu opisat ću cijeli put i detaljnije vas izvijestit o stvarima kaj sam vidio. Ovo je samo za prvu ruku, imam gužvu na jobu pa ne stignem. btw. doma sam uzeo 44 različite vrste piva. ![]() Evo nekoliko slikica:
__________________ "The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you." - Bill Murray "bijelo-crvena polja hrvatska na dresu sjete me da ja volim te..." |
| | |
| | #4 (permalink) |
| forumska kuharica Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 5,009
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Moj put u Bavarsku Ova na ulazu u spilju i ona do nje, neka stara freska... ili kaj. Predobro ![]()
__________________ I don't care if you talk about me I don't care if you write it out in stone Whenever I fall I land on my feet I don't care, I just don't care |
| | |
| | #6 (permalink) |
| charolastra | Re: Moj put u Bavarsku Odlične slike Vidim probao si hacker-pschorr ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #7 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 12-01-07 Lokacija: Samobor Godina: 20
Poruka: 2,222
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Moj put u Bavarsku evo malo opisa. Dakle išli smo u razgledavanje dvoraca Bavarskog kralja Ludwiga II. Bio je kralj Bavarske od 1864. do 1886. kada je pronađen mrtav u "bazenu" sa svojim psihijatrom. Do današnjeg dana nisu razriješene sve okolnosti njegove smrti pa se prtpostavlja da se utopio. Postao je kraljem sa 18. godina nakon što je njegov otac Maximilian II umro. Inače njegovi roditelji (kralj Maximilian II i princeza Marija od Prusije) su njega i njegovog brata Otta odgajali dosta strogo i htjeli su od njih napraviti prave kraljevske naslijednike. Ludwig II je bio duševno bolesna osoba. Naime doktori su ustanovili da pati od paranoje i sve dvorce koje je dao izgraditi, izgradio ih je samo za sebe i nitko drugi ih nije smio vidjeti. Ti dvorci su bili tematski podijeljenji. Svaka soba je bila za sebe. Danas se optužuje da je Walt Disney svoje parkove zasnovao prema ideji Ludwiga II. Prvi dvorac koji smo razgledali je bio Nymphenburg. On je služio kao ljetno odmaralište za vladare bavarske. Napravljen je u baroknom stilu i nalazi se u Munchenu. U tom dvorcu rođen je Ludwig II. U jednoj sobi dvorca i je slavna izložba slika žena koje svojom ljepotom fascinirale Ludwiga I, djeda od Ludwiga II. Zanimljivo je da su na slikama kako i tada poznate kraljevne, princeze i plemkinje tako i potpuno nepoznate seljanke kao npr. kćer tadašnjeg postolara. Na jednoj od slika je i Lola Martinez - ljubavnica Ludwiga I. U sklopu tog dvorca nalazi se park od 800.000 m² koji je napravljen u stilu engleskih vrtova. U dvorcu se nalazi muzej kočija i sanjki vladara te muzej kraljevskog porculana. U najmanju ruku mogu reć da je prekrasano. Više park nego dvorac. Sutra ću stavit slike tog dvorca i ako stignem opis Neuschwansteina
__________________ "The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you." - Bill Murray "bijelo-crvena polja hrvatska na dresu sjete me da ja volim te..." Zadnji Uredio trip : 06-05-08 u 12:57. |
| | |
![]() |
| Tagovi: bavarska, izlet, piva, put, samoborcek |
« Moji avatari
|
Plitvička jezera »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 14:12.

... Naglo sam ožednio