Part 3
Munchen 12.06.2007
PEARL JAM
Neću puno trubit o putovanju jer nije potrebno, uglavnom put do zg pa kombijem u minken...
Ispred dvorane "Olympiahalle" u olimpijskom kompleksu u Munchenu se stiže oko 4 popodne. Preuzimamo karte, kupujem si 2 PJ majice na štandu, a i nabavih fanklub kartu s kojom je omogućen ulaz prije ostalih smrtnika u dvoranu. Jedna ekipa hrvatskih PJ freakova je već gore pa se pridružujemo njima u ugodnom popodnevnom ispijanju pivice po cijeni od 4 eura za pola litre...
Ekipa iz fankluba je već unutra, a kad sam ja htio uć naletio sam na zatvorena vrata minhenske dvorane, jer je ulaz za fanklub već bio zatvoren..Jebiga rodjo.
Čeka se na upad do negdje 18:45 te ulazimo u dvoranu, super izgleda. Slikamo par slikica s vrha dvorane te krećemo za guranje do prvih redova, jerbo nije mi cilj vozit se 20-ak sati da gledam koncert negdje iz pripizdine, a ni ostalima mislim. Ljudi iz fankluba ovdje kampiraju već par sati, a mi se smještamo u 3-4 redu s lijeve strane pozornice. I čekamo, čekamo...
Čekamo dok nisu izašla 3 mlada momka s gitarama, predgrupa The Futureheads. Sviraju onako nekakav pop-rock, nešto a'la Franz Ferdinand, Kaiser chiefs itd. Tekstovi jednostavni, al ok. Da ih se poslušat. Sviraju nekih 10-ak pjesama, a onda se (napokon) miču s pozornice. Na scenu nastupa PJ crew i priprema pozornicu, instrumente i sve ostalo za glavni događaj večeri, Jam naravno...
I tako nekih 40-ak minuta nakon nastupa Futureheadsa, polako se gase svijetla , dvorana poluprazna. I počinje klasični Pearl Jam intro u koncert, publika u deliriju totalnom. Poznate i rado viđene njuške se pojavljuju na pozornici...I napokon, nakon 20-ak sati putovanja, čekanja, ispijanja kava/piva počinje show program...
Koncert otvaraju sa sometimes, sljedeća stvar je Porch pa onda Why go i tako dalje. Publika je dobra, bend je zakon. Zaštitari rade ko urice, samo se odjednom pojave i izbace nekog pijanog, agresivnog itd...Super je bilo što su svirali par stvari koje sviraju rijetko pa sam s te strane vrlo zadovoljan npr. present tense, down, sad, throw your hatred down...Uglavnom zaključak je-VRIJEDILO JE putovat do Minkena i nazad, koncert zatvaraju sa Baba o' Riley(cover od The Who) i nakon nešto više od 2 h koncert je gotov
...Do idućeg puta, uskoro - Bye, bye pearl jam
evo i cijeli set
June 12, 2007 - Munich, Germany; Olympiahalle
Opening: The Futureheads
Set List: Sometimes, Porch, Why Go, God's Dice, Given To Fly, Dissident, Severed Hand, Small Town, Sad, Unemployable, Even Flow, I Got Shit, Whipping, Down, Present Tense, Save You, Rearviewmirror
1st encore: Inside Job, Do The Evolution, Better Man/(Save It For Later), Alive
2nd encore: No More (Ed Solo), Footsteps, Throw Your Hatred Down, Blood, Baba O' Riley
slike i filmići kasnije

LinkBack URL
About LinkBacks
...Uglavnom, sam nastup je trajao nekih 2 i pol sata, uz dva vraćanja na bis, te se dečkima ne može ništa zamjerit, bar ne po mom sudu. 
..
...Nastup otvaraju s novom pjesmom "Jezik otkinutih ruža", a zatim slijedi antologijska "Moja voda" prije koje ide priča da se nekakav bračni par koji se udao tu večer odlučio zajedno sa svim svatovima pojavit na Lauferovom nastupu. Pa je ta pjesma posvećena njima. Cool

Odgovori sa citatom
...
...Do idućeg puta, uskoro - Bye, bye pearl jam