Idi nazad   Croportal Forum > Slike > Muškarci
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Muškarci Raspravljate o temi TOŠE PROESKI u Slike forumu; Presladak... šteta što sam ga počela slušati tek kad ga više nema Inače što se tiće Hrvatske glazbe ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-12-07, 13:43   #51 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 26-06-06
Godina: 14
Poruka: 2,680
icegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko AIM-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko MSN-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku icegirl Pošalji poruku preko Skype-a korisniku icegirl
Re: TOŠE PROESKI

Presladak...

šteta što sam ga počela slušati tek kad ga više nema

Inače što se tiće Hrvatske glazbe i albuma...on je definitivno najviše napravio. Ne znam tko je izdao albuma toliko kao on u toliko godina.

U svakoj pjesmi ima dio koji govori o smrti što mi užasno teško pada kad slušam. I čitala sam u novinama da je njegova obitelj uvijek plakala kad bi odlazio na put...a da je on znao da će se nešto tako brzo dogoditi. ne mogu reći da je novinarska glupost jer se to iz tekstova pjesama stvarno može lako zaključiti.

Bože, brani je od zla:
"...Ona ima ruke
i u njima svemir čitavi
u tom zagrljaju mogu umrijeti.

Bože meni tako malo treba
ispod ovog svetog neba
topla postelja i njena oka dva.

Šalji anđele čuvare svoje
jer je duša, duše moje
Bože brani je od zla, kad ne mogu ja..."

Čuješ li:
"...čuješ li, riječi
koje ne izgovorim
činim sve samo da
te ne probudim
oduvijek i nikad tvoj
vrijedilo je živjeti za to..."

Hej plavooka, hej bosonoga:
"...Hej djevo čista
ti ženo sveta
eh moja sudbino..."

Igra bez granica:
"...Da se bar mogu probuditi
U svijetu ljubavi...
Bez slike stradanja ...
Jer moj je život vječito padanje...
Da te bar mogu probuditi
Kavu ti skuhati
U krevet donijeti
Pa te poljubiti
Al' toga nema i ne postoji..."

Na mjesto zločina:
"...A bio sam spreman da zbog tebe ginem
I hiljadu i jednu zvijezdu da ti skinem
I ucinim sve sto samo pozelis.
Ne neboj se, ne, bit će ti dobro i bez mene..."

Pogledaj u mene:
"...Nije dala da se spasi,
U srcu nam je tama,
Za nas dvoje
Ona umire..nema druge istine...
Prate me boli
Naseg tuznog kraja.
Nismo uspjeli mi,
Ljubav smo
U prah pretvorili..."

Poljsko cvijeće:

"...Lako mi je zakleti se
u krv i u čast,
al' podkleknem kad se sjetim nas...
Lako mi je zakleti se
u krv i u čast,
al' podkleknem kad se sjetim nas..."

Pratim te:
"...Tu sam da ti nadu vratim,
ako padneš da te uhvatim.
Krv u glavu udari,
i ko struja oživi,
ovo tijelo bar na
kratko ozdravi..."

Soba za tugu:
"...U taj sam krevet odavno pao
tu gde sam pao život je stao
uzalud skidam tvoj greh sa sebe
sve me boli posle tebe..."

Srce nije kamen:
"...Ne zaboravi nikad, na tvojoj sam strani.
Da voliš me nitko ti neće zabranit.
Još minut pa ponoć
I suza za kraj,
Al tu sam za tebe znaj...
U dušu me tvoj pogled tako,
Lomim se, pucam ko staklo.
kako, da kažem ti zbogom
kad sve gubim sa tobom..."

"Starija sestra Tošeta Proeskog, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći, dala je makedonskom Dnevniku ekskluzivni intervju. U iscrpnoj ispovesti Dora Risteska tvrdi da je njen šest godina mlađi brat predosetio svoju smrt:

- Mislim da je Toše predosećao svoju smrt. Kada se pre nekoliko meseci gradio sprat na roditeljskoj kući, on je bio u inostranstvu. Morala sam da mu javim koliko je lijep njegov sprat. On mi je samo rekao: "Raduj se, Cece, (tako je Toše zvao sestru, prim. aut.) zato što ćeš se ti useliti tu." Kada sam ga pitala zašto tako govori, ništa nije rekao. A kada je pre nekoliko meseci došao na ručak kući u Kruševo, svi smo bili tu osim tate. Toše ga je nazvao i rekao: "Dođi brzo, zato što ćeš još malo da me gledaš. Posle ćeš moći da me vidiš samo na slici!" - priča sestra najpopularnijeg balkanskog pevača napominjući da joj je otkako nema njenog brata život pravi košmar.

Jednom prilikom, priseća se Dora, bio je zamišljen, mrzovoljan, neraspoložen. Zamolila ga je da joj kaže šta mu je, pa i ako ne bude mogla da mu pomogne, biće mu lakše. Bilo je veoma čudno to što Toše nije bukvalno ni reč rekao, već je samo ćutao i posmatao je.

O stanju roditelja koji su izgubili mezimca, njegova sestra kaže:
- Preteško im je i još su u šoku. Ni sa zdravljem ne stoje najbolje.Veći dio dana provedu povučeni u svojoj sobi. Otac maltene uopšte ne spava i stalno ponavlja: "Ovo je nemoguće... Ne mogu da vjerujem da mi više nema dijeteta... Nemoguće je!" Mama neprestano plače. Ponekad uspem da je nagovorim da se posveti kućnim obavezama, ali to je kratkog daha. Svakog dana dva puta ide na Tošetov grob... - sa suzama u očima priča Dora Risteska.

Toše je voleo porodicu neizrecivo, obožavao je sestrine klince Dominika i Nikolu. Ona, zavijena u crno, u kući punoj Tošetovih slika, kaže da joj nije padalo na pamet da njen brat nešto sluti, ali sada, kad u tugovanju vraća film, svaka njegova rečenica o životu govori joj da je naslućivao skori kraj:

- Posle koncerta u Skoplju 5. oktobra Toše, mama i ja smo se vraćali za Kruševo. Bio je zamišljen, što nije ličilo na njega. Pokušala sam da ga oraspoložim govoreći kako ga ljudi vole i kako je život divan, a on će: "Pričate kako je život divan! I jeste divan. Samo da potraje još malo!"
Samo desetak dana kasnije Toše Proeski je otišao među anđele, jer kako kaže njegova sestra, "nije bio čovek, bio je anđeo".
Porodica mu je bila sve! Svaki put kada bi dolazio u Kruševo nije mogao a da ne pita: "Volite li vi mene?" Jednom prilikom majka mu je rekla da će se uvijeriti koliko se voli dijete kada ga jednog dana i sam bude imao. Tada se zamislio i izustio:
- Majko, čini mi se da samo vas volim u životu!
Voleo je ljude, našao ljubav svog života, ali utočište mu je uvek bila kuća. Za svadbenim zvonima nije žurio. Sebe je pred oltarom video tek posle 34. godine!"

Prošlo je 2 mjeseca...a svaki put kad čitam nešto o njemu, suze mi teku same od sebe

Toše Proeski

Evo uživajte cure, samo mi je žao što nije sve iste veličine da bude preglednije...

Klub Under 16
icegirl je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-12-07, 13:48   #52 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 24-11-07
Godina: 10
Poruka: 397
Ippy se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ippy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ippy

Ma toše je zakon. Stvarno si se potrudial oko osta. Evo tebi rep+
Ippy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-12-07, 15:49   #53 (permalink)
dr.sc. Foruma

icegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko AIM-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko MSN-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku icegirl Pošalji poruku preko Skype-a korisniku icegirl

Hvala ippy...

Klub Under 16
icegirl je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-12-07, 15:53   #54 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 24-11-07
Godina: 10
Poruka: 397
Ippy se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ippy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ippy

Citat:
Pravi autor: icegirl Pogledaj Poruke
Hvala ippy...
Ippy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-12-07, 23:25   #55 (permalink)
dr.sc. Foruma

U izvedbi pjesme grupe Metallica:

Klub Under 16
icegirl je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-12-07, 21:24   #56 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 09-04-07
Godina: 15
Poruka: 126
sonchy se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sonchy

evo rep+ i od mene...
Konačno da se netko sjetio i oko ovoga malo potruditi... Vrijedi za njega... Hvala svima sto pratite sto se ovdje pise!
sonchy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-01-08, 23:43   #57 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: sonchy Pogledaj Poruke
evo rep+ i od mene...
Konačno da se netko sjetio i oko ovoga malo potruditi... Vrijedi za njega... Hvala svima sto pratite sto se ovdje pise!
Hmm, mogla si se i ti malo više potruditi kad si već sama otvorila tu temu...

hvala za rep+

Klub Under 16
icegirl je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-08, 15:47   #58 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 09-04-07
Godina: 15
Poruka: 126
sonchy se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sonchy

Citat:
Pravi autor: icegirl Pogledaj Poruke
Hmm, mogla si se i ti malo više potruditi kad si već sama otvorila tu temu...

hvala za rep+
A ja sam ovo otvorila.... Stavila sam dosta slika... I pola ljudi koji su došli ovamo je počelo pljuvat po Tošetu.... Šta sam ja trebala.... Mislim da je i ovo bilo dovoljno da sam uopće otvorila temu o njemu(čak prije njegove smrti)...
sonchy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-01-08, 05:38   #59 (permalink)
Starter

Datum registracije: 07-01-08
Godina: 25
Poruka: 1
kajkakis se izdvaja iz mase

Tose zauvijek u mome srcu...

kajkakis je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-01-08, 19:27   #60 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: sonchy Pogledaj Poruke
A ja sam ovo otvorila.... Stavila sam dosta slika... I pola ljudi koji su došli ovamo je počelo pljuvat po Tošetu.... Šta sam ja trebala.... Mislim da je i ovo bilo dovoljno da sam uopće otvorila temu o njemu(čak prije njegove smrti)...
sorry, sad vidim...gledala sam samo 1. stranicu

Klub Under 16

Zadnji Uredio icegirl : 09-01-08 u 19:31.
icegirl je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: proeski, tos e

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:42.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108