| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Muški Kutak Raspravljate o temi Najbolje alkoholno piće u Društvo forumu; Prije nekoliko godina sam prijatelju iz Jaske koji inače prodaje i proizvodi vino, ali ga sam ne pije doneo svoje ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #72 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Najbolje alkoholno piće Eto vidiš. Znači, nije da nema - ima, samo treba znat pronać. Ljudi obično griješe jer misle da ovde lokalni (privatni) vinari-vinogradari prodaje ono što je kvalitetno, a u stvari je upravo suprotno - turistima prodaju škovace a ono šta vridi ostave pa prodaju domačim ljudima ili onima koje poznaju, ili prodaju izvan sezone. Nema nikakve logike, ali tako je (kao i većina drugih stvari ovde dole) |
| | |
| | #76 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Najbolje alkoholno piće Citat:
I mislim da to nema veze sa količinom grožđa. I nije to plagiranje. Pa i sam znaš kako se radi vino. Čisto sumnjam da se u samoj izradi vina nešto "plagira". Ali dobro - ja nisam poznavalac vina, vino ne radim pa ne mogu govorit. Vina dijelim u četiri kategorije: dobro bijelo, loše bijelo, dobro crno, loše crno. | |
| | |
| | #77 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Najbolje alkoholno piće Pa recimo kad na ambalaži (200 litarskoj bačvi) pronađenoj u Stobreču na 4 evropska jezika piše takst otprilike ovakovog sadržaja: Ako 16 kg ovog saharida pomješate s 100l vode i dodate vinski kvasac dobiti ćete kvalitetno vino, što je po Talijanskim zakonima strogo zabranjeno i kažnjivo po točki zakona XX.XX shvatite vrlo brzo što je plagiranje vina. Exportna cijena bačve po e-mailom dobijenoj ponudi je oko 180€. 180*7,5/16*100= 216,00kN za 80-90 litara vina. Cjenu će nešto podići carina od 5% i PDV, pa ćete dobiti litru za 3kN. Ako ovako dobijeno vino pomješate s domaćim crnjakom dobiti ćete vrlo jeftino crno vino, koje se od domaćeg razlikuje jedino po gustoći. Neće se razlikovati od Ribara. |
| | |
| | #78 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Najbolje alkoholno piće Pa to si ti stvatno naletio na neki otrov. Ali to ne znači da u Dalmaciji nema dovoljno grožđa, nego da ima lopova koji prodaju taj bućkuriš kao vino, a uopće neće da se zajebavaju sa grožđem. I šta to uopće znači "u Dalmaciji nema dovoljno grožđa"? |
| | |
| | #79 (permalink) | |
| sarcasm, just one more service that i offer Datum registracije: 26-12-05 Lokacija: In my tree...with no house Godina: 99
Poruka: 4,730
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Najbolje alkoholno piće Citat:
| |
| | |
| | #80 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Najbolje alkoholno piće Pa vrlo jednostavno. Stari vinogradi su napušteni zbog preskupe obrade, a novih nije dovoljno podignuto. Vrhunskih vina se dosta proizvodi, ali ona imaju i premalu klijentelu. Dalmacija ne može ponuditi dobro domaće vino turistima, jer ga nema. |
| | |
![]() |
| Tagovi: alkohol, najbolje, pice |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:45.