Uguglaj Zakon (pazi na izdanje) i vidi sam......
Čini mi se da su muljali nešto oko kazni samo....
Raspravljate o temi novi zakon o sigurnosti na cestama u Muški Kutak forumu, dio Društvo foruma; jel se sad od 1.6. ukinula odredba o zabrani vožnje mladim vozačima od 23 do 5??? ili je ta odredba ...
...zagorje do meksika...
Uguglaj Zakon (pazi na izdanje) i vidi sam......
Čini mi se da su muljali nešto oko kazni samo....
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
ta se ukida ostale ostaju. ostale promjene su da svjetla nece biti obavezna po danu i da ce biti vece( do20-30 tisuca kuna) kazne za alkohol i brzu voznju u naselju, i alkohol se vraca na 0,5 promila osim za mlade vozace
nije sretan ko puno ima, sretan je onaj ko malo treba
ak ne trebaš ić sa autom poslije 11 bolje ni ne idi, pa to je strava
Bolje desnica nego prknenica!
Kakva strava?![]()
Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima.
Ovdje imate link na konačni prijedlog zakona u PDF formatu. Zakon je donesen 30. svibnja 2008.
Bitne izmjene u odnosu na prethodni zakon iz 2004. su nabrojane pri kraju dokumenta. Zakon je podugačak pa ću ovdje izdvojiti samo odredbu koja mijenja režim vožnje pod svjetlima.
Nek si traži koga što zanima.
Hrvatski sabor
Članak 102.
(1) Na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena
dnevna ili kratka svjetla, u razdoblju zimskog računanja vremena.
(2) Na motociklu i mopedu za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena
kratka svjetla tijekom cijele godine.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač
ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
pregledal sam zakon ali nigdi nema ovoga kaj tražim
...zagorje do meksika...
Zakon je u Narodnim novinama od 9.6., a počinje vrijediti 8 dana nakon tog datuma, dakle 17.6.2008.
Jedino nisam na kraju siguran dali su promijenili sve ono što su na početku govorili, jer nigdje ne mogu nać stavku o vožnji od 23 do 5, ali pretpostavljam da čim nema te stavke da je to ukinuto.
sve je to k... kad je kod nas mito i korupsijaal bolje i to nego platit 20k kuna
Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.
evo, ovo je zakon, službeno objavljen u narodnim novinama, 9.lipnja:
Sluzbeni list
na zakon stupa osam dana od objave, dakle 17. lipnja, kako je već ive rekao.