| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Muški Kutak Raspravljate o temi svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči u Društvo forumu; Wamp , ti si vegetarijanka?... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #22 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Lokacija: Slavonski Brod Godina: 26
Poruka: 9,532
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči Ne, nisam.. jel to bitno? Nisam ja protiv ubijanja životinja, ali postoje i humaniji načini od ovih... i ne može me nitko razuvjerit da ovakav način nije neciviliziran.. |
| | |
| | #23 (permalink) | |||
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči Citat:
Toreador ubija bika ubodom mača između baze lubanje i prvog vratnog kralješka, čime se prekida leđna moždina... životnja je paralizirana i u vrlo kratkom roku umire jer se prekidom leđne moždine prekida živčani put između mozga i drugih vitalnih organa. Dakle, ne "među oči". Između očiju se nalazi korijen nosa, koji se nadovezuje na čeonu kost i jednako je debeo, ako ne i deblji. Hobotnica se ubija tako da joj preokreneš tzv. "muju" (NE, TO NIJE Mujo, Hasin partner iz viceva!!!) - ono što izgleda kao glava - na način sličan preokretanju čarape. Hobotnica se NE UBIJA nožem. Citat:
Više to ne radim - ne sudjelujem u klanju, ali ranije, dok si mlađi, zar te tko pita želiš li. Ćaća kaže: "Sutra se kolje" i ti ideš i radiš ono što ti se kaže... prvo počneš sa pomoćnim poslovima (držiš posudu u koju se hvata krv koja šiklja iz prerezanog svinjskog vrata) pa zatim napreduješ do uloge pridržavača svinje dok je kolju, pa zatim dalje napreduješ do uloge onog koji opiči svinju macom... i tako tijekom godina, stupanj do stupanj konačno dostigneš čin i ovlasti glavnog koljača... ja sam podnio ostavku nakon jedne sezone u ulozi koljača... Ponavljam - odvrantno. Ali jebi ga... bez klanja nema pršuta, pancete, pečenice, suvog mesa, pečenja... Klanje je nužno zlo. Nužno za nas, zlo za prasad. Citat:
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |||
| | |
| | #24 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,610
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči ovo je offtopic ali moram pokazati kako među očima nije čeona kost putem ovog videa Kid Gets a Knife Between the Eyes - NothingToxic.com za one koji ne znaju kako zapravo izgleda jedno obično kolinje, nek se educiraju Pig Slaughter
__________________ Dotepenci, dobit ćete po pički! |
| | |
| | #25 (permalink) | |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,132
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | skidam ti kapu damfisk..... .....pametno i konkretno...![]() Citat:
__________________ ....žrtva sam bludnih misli.... Zadnji Uredio tarquino : 23-11-06 u 00:40. | |
| | |
| | #26 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči @tzukius: Ma stari, slušaj - evo sad je klanje svinja... otiđi na jedan takav happening, pokušaj zabost svinji nož u oči (ili zamoli nekog da to učini umjesto tebe)... ne mora to bit živa svinja... poslužit će i netom priklana... Ako to uspješ - i dokažeš mi svoj uspjeh video-zapisom, dolazim u Svinjarevce i plaćam ti večeru. @tarquino: ma ja sam ti veteran u masakriranju svinja... nažalost. Nakon ovoga Wamp me zacijelo više ne voli ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane Zadnji Uredio damfisk : 23-11-06 u 00:39. |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči Jebote koji prosvjetitelji. Svinjokolja je proizvodnja hrane. Ja u tome ničeg lošeg i nehumanog ne vidim. Wamp nisam pitao s nekom posebnom namjerom. Tek onako , zanimalo me s obzirom na tvoj citat. A vezano za taj citat - kad na ubijanje životinja budemo gledali kao na ubijanje ljudi onda će ovaj svijet biti stvarno u velikom kurcu. Trenutno nismo daleko od toga. I da ne bi bilo zabune. Protiv sam svakog nepotrebnog ubijanja tipa - treba mi bunda , ali ovdje se radi o nečem drugom. BTW , stvarno ne znam kako bi izgledao civiliziraniji postupak ubijanja od one da joj se opali metak u glavu. |
| | |
| | #28 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči Pa macom po glavi... Gdje ćeš civiliziranije od toga?
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #29 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Lokacija: Slavonski Brod Godina: 26
Poruka: 9,532
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči Pa upravo sam na to mislila.. na upotrebu pištolja, ali nekim ljudima je užitak mrcvarit životinju kao da je predmet, a ne biće koje itekako osjeća bol... nismo svi isti... trebam li se ispričavat što mi to nije nimalo zabavno ![]() |
| | |
| | #30 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči Ja rekao da je zabavno? A on se uhvatio mace i ne pušta. Ne znam , ja tu metodu nisam nikad vidio ni u Bosni ni u Slavoniji. Na dalmatinskim svinjokoljima nisam prisustvovao , ali u svakom slučaju čini mi se nepraktičnim. |
| | |
![]() |
| Tagovi: klanje svinja, kolinje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:15.