| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Muški Kutak Raspravljate o temi svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči u Društvo forumu; ne znam jel tebi zabavno.. ali na taj dan se slavi i peku se kolači... ja ne ž... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Lokacija: Slavonski Brod Godina: 26
Poruka: 9,532
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči ne znam jel tebi zabavno.. ali na taj dan se slavi i peku se kolači... ja ne želim omalovažavat nikoga.. to su radili i moj tata, stric i bratići... ali po meni je to primitivno i nehumano... a vi i dalje mislite što hoćete.. |
| | |
| | #35 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči Lijepo li je sjediti u restoranu i misliti kako svinje/telad/perad u klaonicama uživa u vrhunskom tretmanu , a kad ugine , od starosti naravno , onda ih samo narežu na šnicle. |
| | |
| | #38 (permalink) |
| Veteran | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči Mene isto zanima da svi vi koji govorite o tome da ima humanijih načina kako "usmrtit" svinju, ili koju god drugu životinju zbog mesa (kravu, tele, piceka, patku, gusku, puru i sve ostale koje ljudi jedu), kažete koji su to humaniji načini??? Životinja će ionako na kraju biti mrtva, odveo je ti mesaru u mesnicu da je ubije (a oni to sigurno ne rade na neki "humaniji" način jer za to nemaju vremena) ili je sam doma ubio (ako uopće imaš i držiš životinje zbog hrane u domaćinstvu). Konkretno što se tiče svinja (i teladi) postoji pištolj koji ne ispaljuje metke već ima klin koji izlazi van. Pištolj se prisloni svinji na čelo (ona je potpuno mirna i nezna što joj se sprema) i u sekundi je sve gotovo. Sigurno ti nije u interesu to usmrćivanje odužiti i mrcvariti životinju (da se ne "pati" i ona i ti) već to obaviti što je brže moguće i to je najhumanije što možeš napraviti, obaviti taj čin usmrćivanja što brže jer ako ćemo potpuno gledat na neku humanost onda je svako ubijanje na ovaj ili onaj način nehumano! Možemo svi postati humanitarci i prestati jesti meso jer se sve te životinje ubijaju da bi ih ti dobio na stol. Al opet isto tako neki ljudi tvrde da su i biljke živa stvorenja i da imaju osjećaje pa nebi mogli biti niti vegetarijanci jer nebi bilo humano niti ubijati i čupati biljke. I onda ćemo na kraju svi sretni zbog naše humanosti umrijeti od gladi, al bitno je da nismo naudili niti jednom živom biću. Htjeli to priznati ili ne, svinje, goveda, perad i slične životinje se uzgajaju samo zbog ljudske prehrane, sigurno ne da bi bili kućni ljubimci ![]() Ja konkretno nisam nikad prisustvovao kolinju jer isto tako to nemogu gledati i pogotovo ne raditi, ima ljudi koji to mogu, al sam svjestan da se to mora obaviti da bi sutra imao komad mesa za ručak i to je tako. Vegetarijanac ne mislim postati ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #39 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Lokacija: Slavonski Brod Godina: 26
Poruka: 9,532
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči a ma ljudi božji pa nije istina da to sve prođe kako si ti Joks rekao... daj se malo raspitajte.. ili idite na koju svinjokolju.. većina ljudi koji to rade obave to nestručno i sigurno ne završi brzo.. nego se naganjaju sa svinjom!!! Pod "humanijim" načinom mislim na to da se svinja omami i ubije tim pištoljem tako da ostane na mjestu mrtva.. a u većini slučajeva ljudi ne rade tako.. ma ustvari šta se ja uopće raspravljam... ja uopće nisam rekla da trebamo postat vegeterijanci... a ovo "(ona je potpuno mirna i nezna što joj se sprema) i u sekundi je sve gotovo" nažalost nije uvijek tako... |
| | |
| | #40 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: svinjokolja, kolinje - 'ko ne zna neka nauči Pa razumijem ja tebe, Wamp... Samo ne kužim što želiš reć? Da se prestane sa klanjem svinja? Da smo svi mi koji u tome sudjelujemo krvožedni sadisti koji se iživljavaju na bespomoćnoj prasadi? Ne kontam ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
![]() |
| Tagovi: klanje svinja, kolinje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:14.

ja sam svjesna što se radi životinjama i vrlo dobro sam upoznata s tim..