Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Nauči nešto više
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Nauči nešto više Raspravljate o temi kako u photoshopu u Tehnologija i Tehnika forumu; Imam jednu sliku fice i nju sam izrezo po rubovima i kako ju prebacit u neku drugu sliku tj. kako ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-12-06, 14:43   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 22-11-06
Godina: 25
Poruka: 25
MADE IN CROATIA se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku MADE IN CROATIA
kako u photoshopu

Imam jednu sliku fice i nju sam izrezo po rubovima i kako ju prebacit u neku drugu sliku tj. kako samo odredeni dio slike prebacit u drugu
MADE IN CROATIA je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-12-06, 16:06   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-11-05
Poruka: 2,313
ludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ludiabra
Re: kako u photoshopu

Pa imas onaj alat za rezanje odrezes sta hoces i kliknes na strelicu onu i prebacis...
Odgovori sa citatom
Star 30-10-07, 18:07   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-10-07
Poruka: 3
aurelio se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: MADE IN CROATIA Pogledaj Poruke
Imam jednu sliku fice i nju sam izrezo po rubovima i kako ju prebacit u neku drugu sliku tj. kako samo odredeni dio slike prebacit u drugu
Pa imas u metro, emezzete i..... mala knjižica 22 kn i dosta ti lipo objasni za rad u photoshopu. "PHOTOSHOP 7.0 -naučite sami" 110 str. Obrada slike;Savjeti za početnike; Trikovi za napredne; Naučite sve što niste znali;Samo hrabro
aurelio je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-11-07, 10:21   #4 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-11-07
Poruka: 1
Lucryus se izdvaja iz mase

Photoshop ti je u principu vrlo jednostavan program, ali redosljed radnji je malo zahtjevniji. Ako ga ne pratiš lako ćeš se izgubiti. Ako sam dobro shvatio tvoj problemčić onda ga možeš riješiti na sljedeći način. U prozoru alata imaš čarobni štapić (magic wand tool), uzmi ga i obilježi željeni dio slike, fotografije ili sl. nakon toga obilježi u istom prozoru alata strelicu (move tool) alatku postavi unutar isprekidanih crtica na fotografiji (prethodno delektiranog sa čarobnim štapićem) ljevi klikom uhvati selektirani dio i prevuci ga na fotografiju koju želiš (prije nego počneš raditi sve ovo moraš otvoriti fotografiju iz koje vadiš dio i fotografiju na koji taj dio ljepiš). E, sad imaš nekoliko varijanti, umjesto čarobnog štapića možeš upotrijebiti neki drugi alat kao na primjer:lasso tool, slice tool itd. Ako obratiš pozornost vidjet ćeš da veliki broj alata na svojim ikonama imaju malene crne strelice u doljnjem desnom kutu, to znači da uz osnovni alat prikazan na toj ikoni, ikona sadrži i dopunske alate. Sve što trebaš napraviti da dođeš do njih je pritisnuti lijevim klikom na ikonu i ne puštati tipku dok se ikone ne prikažu, kada se pojave dopunske ikone povuci strelicu miša na onu koju želiš upotrijebiti i pust lijevu tipku miša. Eto, to ti je to, rekoh da je jednostavno8-)
Lucryus je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 19:52   #5 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika ghost rider 76

Datum registracije: 07-04-07
Godina: 31
Poruka: 72
ghost rider 76 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ghost rider 76
photoshopu

i ja sam instalirao taj program i sada bi volio naučiti u njemu raditi ali neznam ni krenuti pa bi zato nekoga volio pitati da li bi mi pokazao kako se u njemu radi da mi pošalje na pm redosljed kako se obrađuje slika
hvala vam puno
ghost rider 76 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 14:20   #6 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-02-07
Poruka: 145
Dacha se izdvaja iz mase

heh, mislim da imas problem s tim, ako biti poslao na PM upute mislim da ti ne bi sve stalo u inbox, nego preporučujem ti neku dobru knjigicu, plati, ali vrijedi, program je za 10
Dacha je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 14:41   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 09-10-07
Godina: 23
Poruka: 522
erinies se izdvaja iz maseerinies se izdvaja iz maseerinies se izdvaja iz mase

imaš i u programu
uđi na help->photoshop help i tu ti se nalaze upute za rad

a možeš i brzo naučit tako da uzmeš sliku i isprobavaš sve alate,brzo ćeš se uhodat,ja sam tako naučila skoro sve programe
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 23:11   #8 (permalink)
Starter

Datum registracije: 18-02-07
Poruka: 7
dodurbek se izdvaja iz mase

imaš i u MIŠ-u, a i po kioscima dobar priručnik na HR "Photoshop 7.0" - 29kn (jasan, sažet i jednostavan)
dodurbek je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 20:41   #9 (permalink)
Starter

Datum registracije: 15-11-07
Poruka: 17
OKS-OX se izdvaja iz mase

mozeli mi neko objasnit posto neznam bas dobro engleski,kako u photoshopu,ili negdje drugo mogu da prebacim boju face sa jedne slike na drugu???
OKS-OX je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 00:04   #10 (permalink)
Banned

Datum registracije: 04-11-07
Poruka: 284
car_zgd se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: ghost rider 76 Pogledaj Poruke
i ja sam instalirao taj program i sada bi volio naučiti u njemu raditi ali neznam ni krenuti pa bi zato nekoga volio pitati da li bi mi pokazao kako se u njemu radi da mi pošalje na pm redosljed kako se obrađuje slika
hvala vam puno

Citat:
Pravi autor: OKS-OX Pogledaj Poruke
mozeli mi neko objasnit posto neznam bas dobro engleski,kako u photoshopu,ili negdje drugo mogu da prebacim boju face sa jedne slike na drugu???
ja vas ne kužim...ja kad sam si ga instalirao sam prvo sve one alate isprobavao, onda sam pogledao neke tutorijale...morate malo istražit, ne možete za svaki problemčić nekog pitat kak se napravi...
car_zgd je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kako, photoshopu

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:00.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103