| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Nauči nešto više Raspravljate o temi Optimiziranje RAM-a u Tehnologija i Tehnika forumu; Evo upravo sam malo pogasio servise, glupe programe na Sturtupu, deinstalirano nepotrebno i Win XP mi uz sve ugašene ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Optimiziranje RAM-a Evo upravo sam malo pogasio servise, glupe programe na Sturtupu, deinstalirano nepotrebno i Win XP mi uz sve ugašene programe osim onih u trayu (NOD, FreeRAM XP Pro, UberIcon i Logitech SetPint) zauzima 170 MB. Mnogo ljudi natrpava računalo raznim programima koji svoje instance automatski pokreću prilikom paljenja računala i tako nepotrebno zauzimaju memoriju, a da ne govorim da windowsi drže aktivnima servise koji nam uopće ne trebaju ili čak imaju bugovitu narav, pa štete performansama. Tako sam ja sad ugasio servis Windows User Mode Driver Framewok, koji ima veze sa optimiziranjem Media playera sa različitim tipovima datoteka (ako sam dobro razumio), ali je taj servis vrlo bugovit, a kako ne koristim media player ničemu ne služi. Nakon gašenja, podizanje sustava traje 10 sekundi kraće ili cijelih 30%. Ugasite svoj browser, stisnite ctrl+alt+del pogledajte pod "Performance" i napišite koliko iznosi PF usage. Uputno je pričekat desetak sekundi prije očitavanja zauzeća.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 28-03-07 Godina: 23
Poruka: 184
![]() ![]() | Re: Optimiziranje RAM-a ej, tema je pohvale... možeš mi reć što ovdje smijem pogasit, komp. mi se prije mjesec dana palio u roku od 2 min. sad mu treba jedno 10 da ga mogu normalno koristit.. bio bi ti izuzetno zahvalan ako bi udijelio koji savjet! evo stanja:
__________________ shit happens... every day! |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Optimiziranje RAM-a Odi u start...run... upiši msconfig i daj printscr od onoga što ti se pokreće pri startupu. Btw. vidim pokrenut apache server (valjda), koristiš to, mislim znaš šta je?? Isto tako imaš procese vezane uz sql server, jel to koristiš?? Vidim da imaš i NOD-ov kernel i AVG-ov, savjetujem gašenje AVG-a, nema koristi od dva antivirusa koji će držati aktivnu zaštitu, a dosta memorije zauzimaju. Dapače deinstalciju AVG-a, pogledaj, avg pokreće kernel i guard (13+26MB = 39 ukupno), sam NOD koristi 23, a puno je bolji izbor za zaštitu. Također Ulcdrsvr treba ubiti, to je proces pokrenut od Ulead DVD programa, nema potrebe da ti jede memoriju kad ga ne trebaš ili ne koristiš vrlo frekventno. možda si groovemonitor stavio sa namjerom korištenja, ali ako nemaš pojma šta je, niti ga koristiš isključi u startupu. Daj ti startup...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- Zadnji Uredio _Aris_ : 08-08-07 u 22:41. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 28-03-07 Godina: 23
Poruka: 184
![]() ![]() | Re: Optimiziranje RAM-a znam čemu služe ali ih uopće ne koristim (još). nod koristim za antivirus, a avg-ov anty spyware.. ove procese vezane uz sql server i apache server trenutačno ne koristim, ali me ovi drugi trenutačno više zanimaju. u biti samo me zanima koji su procesi od windowsa... evo ss:
__________________ shit happens... every day! Zadnji Uredio baselover : 09-08-07 u 20:36. |
| | |
| | #5 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Optimiziranje RAM-a Isključi podcrtano crvenim, ako si siguran da ovo podcrtano plavim ne koristiš (te programe) i njih isključi, ako ih i koristiš, možeš ih isključiti da budu ugašeni do trenutka kad ti zatrebaju, osim ovoga za Ladtekovu TV karticu koji mora biti aktivan, ako snimaš automatski program sa TV-a. SweetIM možeš upaliti kad ti treba, vezan je uz MSN-ove ili ICQ-ove smajlove, pretrivijalno da bi ti oduzimalo resurse i to dva puta... Ako nešto što ti treba ne bude radilo samo upali ponovno na način na koji si ugasio. Javi koliko je pomoglo.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #7 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Optimiziranje RAM-a Nikoji... svi programi nakon dizanja win XP zajedno... Citat:
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | joj, glupost sam pitao, bilo je kasno i mulja je povukla previše...... .......tek sam jutros skužio. kod mene je negdje oko 230 MB i imam osjećaj da je komp zrel za reinstalaciju, jer je nisam napravio tri godine
__________________ U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo Zadnji Uredio tarquino : 16-08-07 u 19:06. |
| | |
![]() |
| Tagovi: optimiziranje, rama |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:02.