Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Nauči nešto više
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Nauči nešto više Raspravljate o temi Optimiziranje RAM-a u Tehnologija i Tehnika forumu; Ma i to mi je glupo, dodajmo još programa da bi nam računalo radilo brže... je rajt... sve što ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-08-07, 20:56   #11 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,326
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar
Re: Optimiziranje RAM-a

Ma i to mi je glupo, dodajmo još programa da bi nam računalo radilo brže... je rajt... sve što možete ručno radite ručno... meni se računalo preporodilo od kad sam maknuo System mechanic pro...
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 18:37   #12 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 7,866
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan

evo kod mene 322MB
ima li što da mogu ukinuti bez posljedica

Zadnji Uredio fat_boy_slim : 24-09-07 u 18:43.
fat_boy_slim je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 20:15   #13 (permalink)
SDSS president

Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 755
Apoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masi

sorry aris, zaboravio sliku dodat

eo

Apoljon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 20:34   #14 (permalink)
Moderator Foruma

_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Hmm... ti imaš Laptop... dosta stvari je nepotrebno ako ih ne koristiš... recimo sticky keys i sl. Napravio sam otprilike što mislim da ne koristiš, al ne mogu biti siguran. dosta ovoga su komponente Nortonov antivirusa, to ti nisam isključivao, al poradi štednje memorije bi preporučio NOD32. Ostalo ti piše na slikama, ako nešto ne bude radilo, a koristiš javi se ovdje... Ja npr. nikad ne koristim winamp u trayu, navikao sam kliknuti na ikonu i sl.68312.jpg

Zadnji Uredio _Aris_ : 24-09-07 u 20:40.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 20:40   #15 (permalink)
Moderator Foruma

Apoljon isključi ALCMTR, KHALMNPR (ako nisi gamer i nemaš potrebu podešavati miš do detalja, imaš vjerovatno neki dobar logitech), dumprep (izvješće o grešci, ne treba ti to), ja bi recimo i RTHDCPL isključio, ako nemaš neku posebnu namjeru podešavati ekvilajzere, konfigurirati zvuk u nke čudne oblike i sl. Ostalo je ok... ne znam samo šta ima još kad scrollaš sturtup...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 21:27   #16 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 7,866
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Hmm... ti imaš Laptop... dosta stvari je nepotrebno ako ih ne koristiš... recimo sticky keys i sl. Napravio sam otprilike što mislim da ne koristiš, al ne mogu biti siguran. dosta ovoga su komponente Nortonov antivirusa, to ti nisam isključivao, al poradi štednje memorije bi preporučio NOD32. Ostalo ti piše na slikama, ako nešto ne bude radilo, a koristiš javi se ovdje... Ja npr. nikad ne koristim winamp u trayu, navikao sam kliknuti na ikonu i sl.Privitak 125077
hvala puno prijatelju

da imam laptop Toshiba...npr. Fn koristim samo za standby ali mogu to namjestiti tako da kad zatvorim laptop
Hotkey za uključivanje na net

bez toga se može zar ne

fat_boy_slim je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 21:31   #17 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
hvala puno prijatelju

da imam laptop Toshiba...npr. Fn koristim samo za standby ali mogu to namjestiti tako da kad zatvorim laptop
Hotkey za uključivanje na net

bez toga se može zar ne

Pa predpostavljam da ti neće nedostajati... javi jesi šta uštedio RAM-a...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 21:36   #18 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-09-07
Poruka: 5
hey_jo se izdvaja iz mase

može li mi netko reći koji program bi mi mogao nabrzinu kazati koju brzinu rama posjedujem...

naime imam laptop, ali nisam siguran kojom brzinom mi se RAM vrti, a trebao bih nadograditi tj. staviti ga još...

uglavnom sabirnica je 800 mhz, ali za ram nisam siguran, a u XP-u ni u BIOS-u mi ne pokazuje taj podatak. Čak sam ga i otvarao, ali ni na pločici rama mi nigdje nepiše brzina.

fala
hey_jo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 21:46   #19 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Pravi autor: hey_jo Pogledaj Poruke
/cut

fala
LINK CPU-Z ima oko 500 kB
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 21:57   #20 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,103
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

Citat:
Pravi autor: hey_jo Pogledaj Poruke
može li mi netko reći koji program bi mi mogao nabrzinu kazati koju brzinu rama posjedujem...

naime imam laptop, ali nisam siguran kojom brzinom mi se RAM vrti, a trebao bih nadograditi tj. staviti ga još...

uglavnom sabirnica je 800 mhz, ali za ram nisam siguran, a u XP-u ni u BIOS-u mi ne pokazuje taj podatak. Čak sam ga i otvarao, ali ni na pločici rama mi nigdje nepiše brzina.

fala
probaj sa štopericom izmjerit brzinu, šala mala. morao sam

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: optimiziranje, rama

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:11.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111