| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Nauči nešto više Raspravljate o temi Optimiziranje RAM-a u Tehnologija i Tehnika forumu; Soundman, MDM, Pinkbs....nešto ne vidim pročitati..., loadQM, gcc (jel to kompajler) ne znam jel pišeš programe i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Soundman, MDM, Pinkbs....nešto ne vidim pročitati..., loadQM, gcc (jel to kompajler) ne znam jel pišeš programe i jel u tome koristiš, ako ne ugasi. Također Deamon... kad jednom učitaš image Deamnom možeš ugasiti, dakle ako image ne učitavaš svako malo možeš i njega, ali to ovisi o načinu na koji ga koristiš... ja recimo imam 3 imagea koja koristim, uloadosam ih i deamon nisam upali već mjesec dana, a na startupu sam disable-ao paljenje... btw. ako ti je Process explorer ok imaš u izborniku Options "Replace Task Manager", pa će ti se na ctrl+alt+del pokretati process explorer... Što se tiče Search Online, probaj: In Windows XP, go to "Start -> Control Panel -> Add/Remove Programs -> Set Program Access and Defaults (on the left) -> Custom". After expanding the "Custom" category, you will see Internet Explorer and other installed browsers listed under "Choose a default Web browser". Select Mozilla or Mozilla Firefox. Također desni klik na liniju koja ti govori o imenu stupca, pa možeš aktivirati što točno želiš vidjeti u prozoru, izbor je fantastičan, upali si pod Process memory "Private bytes", da vidiš pojedinačno koliko ti koji process zauzima... Btw. jebeni edit ne funkcionira nakon 5 min, pa moram novu poruku pisati... Kiki daj mi ovlasti i ovdje, stalno neš editiram kad zaboravim napisati, pa pišem ovak odvojene poruke...
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. Zadnji Uredio _Aris_ : 12-11-07 u 21:08. |
| | |
| | #33 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Optimiziranje RAM-a Ne... one programe koji ti se pokreću na startupu gasiš tako da odeš... Start - Run... - upišeš msconfig i isključiš njihovo pokretanje na Startup tabu... ostalo što nije na startupu je dio Services taba, tamo klikneš Hide all Microsoft Services... i vidš što još imaš od novoinstaliranih servisa... eto kako mi se čini ti si uštedio nekih 200MB... to je super... mogao bi još više da gasiš nepotrebne Microsoftove servise, ali to je stvarno indvidualno, ne želim se petljati u taj dio... ja sam sebi pogasio, ali sam bio siguran da ih nikad neću koristiti...
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #34 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 28-03-07 Lokacija: Split Godina: 15
Poruka: 360
![]() | oslobadjanje zauzete RAM memorije!!! e ovako za ovo bi mi trebo neko strucan !!!! Skinio sam si Tune Up i na tune up optimizeru sam vidio da mi je samo 180 MB slobodne memorije RAM-a!!! A ja imam cak 512 MB RAMa i logicno je da iamm puno programa koje treba pogasit!!! pa ako neko zna kako da izbrisem i izgasim nepotrebne programe neka mi pomogne ili nek se javi na msn: ratnik-krolo@hotmail.com Moklim vas pomozite !!!!I btw trebam naglasit da je 180 MB Rama slobodno s tim da sam to vidio tek kad sam upalio komp bez da sam ista palio od programa, znaci da je situacija alarmantna!!!!
__________________ The Star is back!!? |
| | |
| | #35 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 09-11-06 Lokacija: Ri Godina: 17
Poruka: 4,323
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: oslobadjanje zauzete RAM memorije!!! mislim da je 512mb rama premalo meni na macu sa upaljenim Safariem (internet browser) i iTunes se koristi 456mb rama. mislim da windows koristi manje rama od macovog OS-a ali to je opcenito malo rama za danasnje potrebe
__________________ Forever and Ever, We'll follow the boys, Of Man United, The Busby Babes |
| | |
| | #38 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 03-02-07 Lokacija: Sarajevo
Poruka: 197
![]() | Re: Optimiziranje RAM-a Ne DIRAJ nista od toga... Prva dva su ti sistemski, tako njih nije preporucljivo gasiti (iz iskustva znam sta se desi kad iskljucis explorer, ostane ti samo desktop, odnosno wallpaper i ....... nista vise) Ovaj treci mislim da ti je grafičke, neki driveri i sl. Ako ti ne zauzimapun, ja ih ne bi dirao, a ne znam za sta tačno služe |
| | |
| | #39 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 09-10-07
Poruka: 934
![]() | Re: Optimiziranje RAM-a Ne znam ni ja zasto zato i pitam...svi zauzimaju oko 5000 K... Imam dosta pokrenutih programa za koje ne znam sta su a zauzimaju dosta, sigurno nesta sistemsko... Ali ima i onih sta malo zauzimaju 10 K do 900 K, ali takvih ima punooo... jos mi je PF na 287 MB a iskljucija san 2-3 gluposti velike sta su bile pokrenute...ima li jos ista za ugasit... |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 03-02-07 Lokacija: Sarajevo
Poruka: 197
![]() | Re: Optimiziranje RAM-a Haj ti postaj svoj task manager, jer ako ne znam sta imas, logicno, necu znati sta mozes pogasiti, a to 287 i nije previše veliko al bi se moglo jos pogasiti...
__________________ SVE JE PROLAZNO, SAMO JE GLUPOST VJEČNA !!!!!!!!! |
| | |
![]() |
| Tagovi: optimiziranje, rama |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:19.

!!!! Skinio sam si Tune Up i na tune up optimizeru sam vidio da mi je samo 180 MB slobodne memorije RAM-a!!! A ja imam cak 512 MB RAMa i logicno je da iamm puno programa koje treba pogasit!!! pa ako neko zna kako da izbrisem i izgasim nepotrebne programe neka mi pomogne ili nek se javi na msn:
!!!!
SVE JE PROLAZNO, SAMO JE GLUPOST VJEČNA !!!!!!!!!