| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Nauči nešto više Raspravljate o temi spojit 2 kompijutera u Tehnologija i Tehnika forumu; dali moze neko da mi kaze kako da spojim dva kompijutera i da igram COD ili neku drugu koja moze ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| Veteran | Re: spojit 2 kompijutera Imaš temu o tome na forumu Mrežni tutorijali !
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #4 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: spojit 2 kompijutera Evo ako ti je lakše na hrvatskom , ovdje ti je objašnjeno najjednostavnije umrežavanje dva računala: Od hardvera normalno moraš imat dvije mrežne kartice i crossover kabel. A softverski ti je sve tu objašnjeno , kopirao sam s jednog drugog foruma. Prvo valja doći do Network Connections. Možemo na više načina i to kroz Control Panel ili desni klik na My Networ Places/Properties. ![]() Ovdje se vide konekcije koje imamo na svom računalu. U večini slučajeva je to Dial-up konekcija za modem, ISDN ili sl. Druga konekcija se pojavila kada smo instalirali mrežnu karticu i osnovni naziv joj je Local Area Connection. To je naziv koji daju sami Windowsi i mi ga možemo promijeniti u što hoćemo. Dvoklikom na tu konekciju dobijemo njen status. Prilično je jasno koje informacije dobijemo kod toga. Slično je i kada pritisnemo status modemske veze. ![]() Za podešavanje konekcije valja pritisnuti Properties te se dobije ovaj prozor: ![]() Kartica General izgleda otprilike ovako. Kod mene je malo drugačije zbog drugačijeg načina spajanja i dodatnih opcija. Kartica Autentication je najbolje ostaviti na default postavkana da se ne bi zbunili. Kartica Advanced služi za uključivanja Windows firewalla i najbolje je to ne dirati jer bi uključen firewall mogao dodatno zakomplicirati stvar. Ionako ne vrijedi baš puno te ga je najbolje ostaviti isključenog. Ono što nam treba je klika na Internet Protocol (TCP/IP) pa na Properties. Tada dobijemo ovo: ![]() Klik na Use the following IP address i pod IP Address upišemo 192.168.0.1, Subnet mask samo kliknemo i on sam napiše Subnet mask koji je poreban. Možemo i ručno upisati 255.255.255.0. Na drugom računalu napravimo isto samo što napišemo IP adresu 192.168.0.2. Tako smo spojili dva računala. Samo stisnemo OK. Trebati će malo vremena da on uspostavi vezu. Nemojte biti nestrpljivi i misliti da se računalo srušilo. Da bi provjerili da li dva računala spojena, valja otvoriti Command Prompt i upisati komandu ping 192.168.0.2. Uglavnom IPadresu drugog računala. Isto tako možemo upisati i njegovo ime. Ukoliko vrati povratnu informaciju, dva računala uspješno komuniciraju. ![]() Ono što još možemo dodatno napraviti, možemo ih staviti u neku drugu Worgrupu. Originalno piše Workgroup. To radimo kroz Control Panel/System ili desnim klikom na My Computer/Propertes. Na drugoj kartici je Computer Name. ![]() Pritiskom na gumb Change dobije se mogućnost mijenjanja imena računala i Workgrupe. Upišite nešto u jednoj riječi. Nakon toga slijedi restart. Istu stvar valja napraviti i na drugom računalu. Nije nužno da oba računala budu u istoj Workgrupi ali zbog budućeg rada, neka budu. ![]()
__________________ Završeno je i 7. uberbabe prvenstvo - rezultati su ovdje - link Puno djece nose pidžame sa likom Supermena. Supermen nosi pidžamu sa likom Čak Norisa |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-10-07 Lokacija: Sant'Agata
Poruka: 824
![]() | Re: spojit 2 kompijutera to i mene zanima
__________________ AC MILAN : 2003-2008 ![]() Serie A : 2004, Liga Prvaka : 2003,2007, Kup Italie : 2003, Superkup Italie : 2004, Europski Super Kup : 2003,2007, Svj. klupsko prvenstvo : 2007 |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 09-10-07
Poruka: 467
![]() | Re: spojit 2 kompijutera Mozes priko bluetootha slat fileove, a ja mislim da se i ovako moze.Nisam jos pokusa.Mene zanima kako ja mogu provjerit dali komp ili laptop ima vec integriranu mreznu karticu i jos me zanima kako priko obicnog usb kabela slat fileove sa jednog pc-a na drugi, tj. moze li se?Nisam nikad pokusa to, pa to zamisljam ovako: Kad se spoje recimo kompjuter i laptop (zelim prebaciti fileove sa starog kompjutera na novi laptop) i sad na laptopu kad udjem u Computer (OS: Vista) pojavi se hdd od kompjutera. Nisam nikad pokusa to jer trenutno nemam taj kabel, ali cu ga uskoro nabavit, pa me zanima, ako neko zna jeli to uistinu tako ili to i nije tako jednostavno. Nadam se da nije prekompliciran tekst. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:06.

AC MILAN : 2003-2008