| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Nauči nešto više Raspravljate o temi spojit 2 kompijutera u Tehnologija i Tehnika forumu; Ako ste spojili dva računala kako vam je Ive to lijepo objasnio onda možete razmjenjivati podatke iz mape Shared ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: spojit 2 kompijutera Ako ste spojili dva računala kako vam je Ive to lijepo objasnio onda možete razmjenjivati podatke iz mape Shared Documents ili možete određenim mapama odnosno cijelim particijama dati-odrediti svojstvo dijeljivosti s drugim računalom ili računalima (desni klik na željenu particiju ili željenu mapu-Properties-kartica Sharing). Mape koje su vam dostupne vidite kao Moja mrežna mjesta. Dakle ako je ispod ikone neke mape ili particije simbol ruke koja drži tu ikonu, to je dijeljeno i na ta mjesta možete stavljati svoje dokumente ili ih uzimati s tog mjesta. Možete koristiti standardne naredbe kopiranja, izrezivanja, ljepljenja ... Ako na zadnjoj strani računala imaš gdje ubost mrežni kabal, imaš i mrežnu karticu u računalu. A možeš i desni klik na moje računalo-Propertie-Hardware- Device Manager. Tu vidiš što imaš u računalu. Nikad nisam vidio dva računala spojena direktno USB kablom i mislim da to tako ne može. Vi probajte pa nam javite kako je prošlo.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: spojit 2 kompijutera Naravno da ne može. Nema logike da se tako spoje računala. Možeš jedino izvaditi HDD, prebaciti ga na Slave, staviti u ladicu i onda USB-om prenijeti podatke.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 13-02-08
Poruka: 168
![]() | Re: spojit 2 kompijutera Mozes razmjenjivat dadoteke sa nekim kompom tako da saznas ip od npr. svog frenda koji je sad trenutno sa tobom na netu,saznas njegov ip (trenutni ip) zato jer se ip pri svakom novom spajanju na net mjenja, jedino ako ima staticni a to nevjerujem i naravno u konekcijama mora biti cekirano file and printer sharing ali to ti nije legalno mislim to ti je da prevedem provala u tudi komp ![]() Zadnji Uredio fred kamenko : 19-02-08 u 19:37. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 15-03-08 Godina: 36
Poruka: 46
![]() | Re: spojit 2 kompijutera gresis naravno da moze cak sto vise to je verovatno jedno od jeftinijih resenja, taj kabel se zove USB2 EASY FILE TRANSFER CABEL, i moze se kupiti u svakoj malo bolje opremljenoj trgovini PC opreme. Jedina caka je, sto je protok preko tog kabla bez obzira na deklarisane brzine USB2 daleko sporiji od pravih mreznih resenja. Instalacija i rad, medjutim su punu jednostavniji od svih ostalih, netreba vam nikakav alat za to . |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: spojit 2 kompijutera Jako mi je drago da nisam bio u pravu, odnosno - bio sam u pravu da se ne može običnim USB kablom, a za ovaj nisam znao. Hvala na pravoj informaciji. ![]() Trust USB2 Easy File Transfer Cable Share your own customer images Trust USB2 Easy File Transfer Cable by Trust Computer 2 Reviews 5 star: (0) 4 star: 50% (1) 3 star: 50% (1) 2 star: (0) 1 star: (0) See all 2 customer reviews... 3.5 out of 5 stars 2 customer reviews (2 customer reviews) Availability: Available from these sellers. 1 used & new available from £19.99 ‹ Return to Product Overview Product Features and Technical Details Product Features * Product Description: Trust USB2 Easy File Transfer Cable - direct connect adapter * Device Type: Direct connect adapter * Form Factor: External * Interface (Bus) Type: Hi-Speed USB * Data Link Protocol: USB, Hi-Speed USB * Data Transfer Rate: 480 Mbps * System Requirements: Microsoft Windows 98/ME/2000/XP Technical Details Main Specifications * Product Description: Trust USB2 Easy File Transfer Cable - direct connect adapter * Device Type: Direct connect adapter * Form Factor: External * Interface (Bus) Type: Hi-Speed USB * Data Link Protocol: USB, Hi-Speed USB * Data Transfer Rate: 480 Mbps * System Requirements: Microsoft Windows 98/ME/2000/XP Extended Specifications General * Device Type: Direct connect adapter * Form Factor: External * Interface (Bus) Type: Hi-Speed USB Expansion / Connectivity * Connections: 1 x Hi-Speed USB - 4 PIN USB Type A * Interfaces: 1 x Hi-Speed USB - 4 PIN USB Type A * Provided Interfaces: 1 x Hi-Speed USB - 4 PIN USB Type A Networking * Connectivity Technology: Wired * Data Link Protocol: USB, Hi-Speed USB * Data Transfer Rate: 480 Mbps Software / System Requirements * OS Required: Microsoft Windows 98/ME/2000/XP * Peripheral / Interface Devices: CD-ROM, USB port * Software Included: Drivers & Utilities * System Requirements Details: Windows 98/2000/ME/XP - Pentium MMX - 166 MHz - RAM 32 MB - HD 10 MB Miscellaneous * Included Accessories: Carrying case
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:27.

ali to ti nije legalno mislim to ti je da prevedem provala u tudi komp