| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Nauči nešto više Raspravljate o temi Višejezgreni procesori u Tehnologija i Tehnika forumu; Citat: Pravi autor: persian23 ev mozda cudno pitanje kad gleda radni takt ovih dual core procesora hajd za primjer intelov ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 03-02-07 Lokacija: Sarajevo
Poruka: 165
![]() | Re: Višejezgreni procesori Citat:
Ako ti je dual core 1,6GHz, to ne znači da imas 2x1,6GHz=3,2Ghz, nego ti imas jos uvijek jedan procesor 1,6GHz, ali je on voema pogodan za multitasking (vise radnji odjednom, ili jedan program podijeli zadatke na dvije jezgre), pa se time postiže veća brzina. Uz to brzina zavisi od još mnogih stvari (cache memorija, BUS, FSP i sl...) | |
| | |
| | #23 (permalink) |
| pure Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,994
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Višejezgreni procesori hmm..ma jebesh task menađer..tamo nisht nisam vidio..skinuo sam everest..jedan preeprepreedobar program..da upalio danas managera 2007,2008,dirt,firefox,par programcheka opet task manager pokaziva 60% a u stvarnosti je malo drugačije..i prva jezgra je jedno 10% vishe opterećena od druge..a nije na 100%
__________________ Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 17-06-07 Lokacija: tamo negdje... Godina: 19
Poruka: 90
![]() | Re: Višejezgreni procesori zanima me, ja nemam dual core ali mi svjedno gdje god da gledam piše multiprocesor, i u task manageru su mi 2 grafikona za iskorištenje procesora. Jel to korisno, mislim pomaže li šta dok imam više programa otvorenih? evo informacije o procesoru |
| | |
| | #25 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 08-12-07
Poruka: 102
![]() | Re: Višejezgreni procesori farki imam i ja Prescotta 3.0 isto sa HTT-om,ali on stvara samo vizualnu predozbu u operativnom sistemu da prepoznaje procesor kao s dvije jezgre,iako teoretski smatraj da nisu ali ipak jesu.. Kontas ?EDIT:Vidis da ti u CPU-Z dole di ti je "Cores" pise samo jedna ![]() Zadnji Uredio PC_n00b : 09-12-07 u 20:35. |
| | |
| | #26 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 17-06-07 Lokacija: tamo negdje... Godina: 19
Poruka: 90
![]() | Re: Višejezgreni procesori Kontam, znači nema nikakve razlike između standardnog i mojeg "multiprocesora" samo dobro zvuči, a ja se več ponado... da zbilja, a šta je ovo drugo "threads"? piše da su 2 |
| | |
| | #29 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Višejezgreni procesori mislim uskoro upgrejdat komp... matična, vga, rap i cpu ofkors... pa da ne otvaram novu temu... jel možete prepiručit neki isplativ više-kornati proc ![]() uvjek imam po par programa tvorenih(FF s desecima tabova, winamp, 3IM programa...), a i bacam se na obradu video materijala... pa kolko vidim.. takav tip proca bi mi zbilja bio koristan!
__________________ Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život. |
| | |
| | #30 (permalink) |
| charolastra | Re: Višejezgreni procesori A koliko novca imaš za procesor? Što se tiče multitaskinga intel quad core
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
![]() |
| Tagovi: procesori, vis ejezgreni |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:02.

... )

?

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.