| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Noćni Život Raspravljate o temi Zabrana pušenja u klubovima?..... u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: anthlon Drugo: pošto pušenje, kao ni prodaja, odnosno kupovina, duhanskih proizvoda, nije ilegalno, treba omogućiti ... |
| Vidi Rezultate Anketa: Zabraniti pušenje po klubovima? | |||
| Da | | 97 | 53.01% |
| Ne | | 86 | 46.99% |
| Glasači: 183. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #281 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,141
![]() ![]() ![]() | Re: Zabrana pušenja u klubovima?..... Citat:
A gledaj, stvar je što nezdravom hranom ili alkoholom osoba šteti sama sebi, a ne i ostalima, dok ti svojim dimom truješ i ljude oko sebe, a ne samo sebe.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. | |
| | |
| | #282 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Zabrana pušenja u klubovima?..... Citat:
pušači dišu zrak (nužno za život) nepušači dišu zrak (nužno za život) pušači puše cigarete (nije nužno za život) nepušači ne puše cigarete i dim ih smeta (kolko god ti to nitko u facu neće reći) dakle bez cigareta se 2 sata preživjeti može, bez zraka ne. ergo Pušačima je svejedno. | |
| | |
| | #283 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 21-01-08 Godina: 15
Poruka: 382
![]() | Re: Zabrana pušenja u klubovima?..... Citat:
| |
| | |
| | #284 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Zabrana pušenja u klubovima?..... Da nije moj cijenjeni kolega tražio da malo raspirimo raspravu ne bih ja ni pisao ovdje, ali sad kad sam počeo ... Nemam nikakvih namjera ugrožavati nečije zdravlje ali ja sam ovisnik o nikotinu i on mi je potreban da bih normalno funkcionirao. Uzmimo na primjer jedan radni dan u nekoj imaginarnoj firmi koji traje 8 sati. Za tih 8 sati ja imam neke potrebe. 1. Imam potrebu nešto pojesti kako bi me poslodavac mogao i dalje izrabljivati- poslodavac mi je po zakonu dužan omogućiti pola sata za to. 2. Imam neke fiziološke potrebe i zakon mi je za to dodjelio 8 minuta, te obvezao poslodavca da mi omogući uvjete za obavljanje istih. 3. Imam potrebu zapaliti cigaretu barem dva- tri puta tjekom radnog vremena i ne želim pri tome nikoga ugrožavati. Mislim da mi i zato treba omogućiti uvjete dok god je prodaja duhana i konzumiranje istog s ove strane rešetaka, dakle legalna. Ili me liječite po zakonu - osnujmo komune za odvikavanje od pušenja.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #285 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,922
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zabrana pušenja u klubovima?..... Citat:
prehranom i alkoholom osoba također šteti svojoj okolini... loša i nezdrava prehrana, a iskreno tko danas jede zdravo, dovodi do pretilosti koja dovodi do dijabetesa, povišenog krvnog tlaka, ateroskleroze, srčanog ili moždanog udara i ostala medicinska stanja... recimo posljedica moždanog udara može biti nepokretnost...objektivno takva osoba će postati teret drugima(čast izuzecima), što može škodit psihičkom zdravlju tih ljudi...također osobe koje onda pate od nekakve bolesti imaju svoje zahtjeve i jako se treba paziti na njih pogotovo na postinfarktnu dijetu ili dijetu dijabetičara zato što oni sami slabo paze i imaju svoje navike u prehrani, a ta briga također šteti psihičkom zdravlju...ergo to je štetno alkohol je u rangu cigareta po opasnosti...njegove posljedice su također mnogobrojne...samo što je on zanemaren kao društveni problem(ljudi mislim na alkoholičare )...moć kvari ljude, apsolutna moć kvari apsolutno...to se može reći za alkohol...alkohol u večernjim izlascima je super ali opušta, smanjuje kognitivne i motoričke sposobnosti i miče inhibicije...pijan vozač šteti okolini...pijana majka ili pijan otac šteti svojoj djeci...duža konzumacija alkohola uništava i konzumenta i njegovu obitelj...alkholizam je društveni poremećaj i dovodi do jednog veselog stanja zvanog delirium tremens koje se očituje halucinacijama(vidnim, slušnim i dodirnim)=štetno okolini; dezorjentacijom prema okolini=štetno okolini i agresivnošću koja može biti tolika da dovede do ubojstva=štetno okolini
__________________ People walk around pushing back their debts, Wearing pay checks like necklaces and bracelets, Talking ‘bout nothing, not thinking ‘bout death | |
| | |
| | #286 (permalink) | |
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. | |
| | |
| | #288 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Zabrana pušenja u klubovima?..... Ne vjerujem. Svi bi vi mogli bez toga da baš morate, a bez hrane i vode ipak ne bi. Baš sam u posljednje vrijeme pričala s dosta mojih prijatelja koji puše. I svi su rekli kako puše jer ih ekipa mami, a kako se doma najčešće ni ne sjete. I većina ih ne namjerava prestati odlaziti na kave kad se uvede zabrana. I moji su do pred 6 godina pušili, i to dosta (svaki kutiju - kutiju i pol dnevno 25 godina). I evo prestali su i kažu da ih uopće više ne privlači pomisao da puše opet. Dakle, bez toga se ipak može i zaista ti ne vjerujem da ti je to toliko neophodno za život i funkcioniranje. Puno je toga u glavi. ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #289 (permalink) |
| Trouble Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Hypercube Godina: 23
Poruka: 3,254
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zabrana pušenja u klubovima?..... Cekaj, zasto bi ja prestala pusit ako ne zelim? I ti bi mogla zivit na kruhu i vodi, pa jedes i druge stvari, jer ti je gust. Meni je gust pusit, jest cokoladu, pit Colu, pivo i sve one stvari koje mi nisu neophodne za zivot, prezivila bi i bez tih stvari, pa mi nitko nece zabranit cokoladu. Dok su cigarete legalne to je moje pravo, i kako je vec ovdi receno ako su legalne dajte mi prostor di se mogu trovat o vlastitom trosku, da ne smetam tebi ili drugim nepusacima.
__________________ I feel there are two people inside me - me and my intuition. If I go against her, she'll screw me every time, and if I follow her, we get along quite nicely. |
| | |
| | #290 (permalink) | |
| | |
![]() |
| Tagovi: klubovi, pusenje, zabrana |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:34.

)...moć kvari ljude, apsolutna moć kvari apsolutno...to se može reći za alkohol...alkohol u večernjim izlascima je super
ali opušta, smanjuje kognitivne i motoričke sposobnosti i miče inhibicije...pijan vozač šteti okolini...pijana majka ili pijan otac šteti svojoj djeci...duža konzumacija alkohola uništava i konzumenta i njegovu obitelj...