Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Noćni Život
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Noćni Život Raspravljate o temi Zabrana pušenja u klubovima?..... u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: anthlon Drugo: pošto pušenje, kao ni prodaja, odnosno kupovina, duhanskih proizvoda, nije ilegalno, treba omogućiti ...

Vidi Rezultate Anketa: Zabraniti pušenje po klubovima?
Da 97 53.01%
Ne 86 46.99%
Glasači: 183. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-01-08, 19:08   #281 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,141
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase
Re: Zabrana pušenja u klubovima?.....

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
Drugo: pošto pušenje, kao ni prodaja, odnosno kupovina, duhanskih proizvoda, nije ilegalno, treba omogućiti konzumentima prostor i vrijeme za konzumiranje.
Slažem se da nepušači imaju pravo biti pošteđeni utjecaja duhanskog dima, ali dok je legalno imaju i pušači neka prava.
Pa imaš prostor - ulicu i vlastiti dom. Tamo ti nitko ne brani da pušiš.

Citat:
Bez želje da umanjim ovaj problem, odnosno štetnost pušenja (aktivnog i pasivnog), mislim da nas se mnogim drugim stvarima (hranom, pićem, smogom ...i političkom demagogijom) truje puno više i puno intenzivnije.
A gledaj, stvar je što nezdravom hranom ili alkoholom osoba šteti sama sebi, a ne i ostalima, dok ti svojim dimom truješ i ljude oko sebe, a ne samo sebe.
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 19:29   #282 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: Luka/Mr 0wner Pogledaj Poruke
Evo sad recimo vi svi koji ste rekli da, vi ako ne pusite vama je svejedno ali pusacima nije svejedno a jos vise konobarima jer oni imaju manji postotak zaradivanja para, jer ako vi idete u neki kafic vi zapalite i popite nesto....
Ovako

pušači dišu zrak (nužno za život)

nepušači dišu zrak (nužno za život)

pušači puše cigarete (nije nužno za život)

nepušači ne puše cigarete i dim ih smeta (kolko god ti to nitko u facu neće reći)

dakle bez cigareta se 2 sata preživjeti može, bez zraka ne.

ergo

Pušačima je svejedno.
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 19:34   #283 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-01-08
Godina: 15
Poruka: 382
Luka/Mr 0wner se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Ovako

pušači dišu zrak (nužno za život)

nepušači dišu zrak (nužno za život)

pušači puše cigarete (nije nužno za život)

nepušači ne puše cigarete i dim ih smeta (kolko god ti to nitko u facu neće reći)

dakle bez cigareta se 2 sata preživjeti može, bez zraka ne.

ergo

Pušačima je svejedno.
Ja te sve kuzim ali ako pusacima smeta dim nek se maknu od te prostorije i nek je napusti
Luka/Mr 0wner je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 19:52   #284 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,880
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Da nije moj cijenjeni kolega tražio da malo raspirimo raspravu ne bih ja ni pisao ovdje, ali sad kad sam počeo ...

Nemam nikakvih namjera ugrožavati nečije zdravlje ali ja sam ovisnik o nikotinu i on mi je potreban da bih normalno funkcionirao.

Uzmimo na primjer jedan radni dan u nekoj imaginarnoj firmi koji traje 8 sati. Za tih 8 sati ja imam neke potrebe.
1. Imam potrebu nešto pojesti kako bi me poslodavac mogao i dalje izrabljivati- poslodavac mi je po zakonu dužan omogućiti pola sata za to.

2. Imam neke fiziološke potrebe i zakon mi je za to dodjelio 8 minuta, te obvezao poslodavca da mi omogući uvjete za obavljanje istih.

3. Imam potrebu zapaliti cigaretu barem dva- tri puta tjekom radnog vremena i ne želim pri tome nikoga ugrožavati. Mislim da mi i zato treba omogućiti uvjete dok god je prodaja duhana i konzumiranje istog s ove strane rešetaka, dakle legalna.

Ili me liječite po zakonu - osnujmo komune za odvikavanje od pušenja.
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 20:10   #285 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,922
pajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: M@tej@ Pogledaj Poruke

A gledaj, stvar je što nezdravom hranom ili alkoholom osoba šteti sama sebi, a ne i ostalima, dok ti svojim dimom truješ i ljude oko sebe, a ne samo sebe.

prehranom i alkoholom osoba također šteti svojoj okolini...

loša i nezdrava prehrana, a iskreno tko danas jede zdravo, dovodi do pretilosti koja dovodi do dijabetesa, povišenog krvnog tlaka, ateroskleroze, srčanog ili moždanog udara i ostala medicinska stanja...

recimo posljedica moždanog udara može biti nepokretnost...objektivno takva osoba će postati teret drugima(čast izuzecima), što može škodit psihičkom zdravlju tih ljudi...također osobe koje onda pate od nekakve bolesti imaju svoje zahtjeve i jako se treba paziti na njih pogotovo na postinfarktnu dijetu ili dijetu dijabetičara zato što oni sami slabo paze i imaju svoje navike u prehrani, a ta briga također šteti psihičkom zdravlju...ergo to je štetno

alkohol je u rangu cigareta po opasnosti...njegove posljedice su također mnogobrojne...samo što je on zanemaren kao društveni problem(ljudi mislim na alkoholičare )...moć kvari ljude, apsolutna moć kvari apsolutno...to se može reći za alkohol...alkohol u večernjim izlascima je super ali opušta, smanjuje kognitivne i motoričke sposobnosti i miče inhibicije...pijan vozač šteti okolini...pijana majka ili pijan otac šteti svojoj djeci...duža konzumacija alkohola uništava i konzumenta i njegovu obitelj...

alkholizam je društveni poremećaj i dovodi do jednog veselog stanja zvanog delirium tremens koje se očituje halucinacijama(vidnim, slušnim i dodirnim)=štetno okolini; dezorjentacijom prema okolini=štetno okolini i agresivnošću koja može biti tolika da dovede do ubojstva=štetno okolini
pajo-patakRi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 20:11   #286 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Da nije moj cijenjeni kolega tražio da malo raspirimo raspravu ne bih ja ni pisao ovdje, ali sad kad sam počeo ...

Nemam nikakvih namjera ugrožavati nečije zdravlje ali ja sam ovisnik o nikotinu i on mi je potreban da bih normalno funkcionirao.

Uzmimo na primjer jedan radni dan u nekoj imaginarnoj firmi koji traje 8 sati. Za tih 8 sati ja imam neke potrebe.
1. Imam potrebu nešto pojesti kako bi me poslodavac mogao i dalje izrabljivati- poslodavac mi je po zakonu dužan omogućiti pola sata za to.

2. Imam neke fiziološke potrebe i zakon mi je za to dodjelio 8 minuta, te obvezao poslodavca da mi omogući uvjete za obavljanje istih.

3. Imam potrebu zapaliti cigaretu barem dva- tri puta tjekom radnog vremena i ne želim pri tome nikoga ugrožavati. Mislim da mi i zato treba omogućiti uvjete dok god je prodaja duhana i konzumiranje istog s ove strane rešetaka, dakle legalna.

Ili me liječite po zakonu - osnujmo komune za odvikavanje od pušenja.
Ne možeš uspoređivati hranu i fiziološke potrebe s pušenjem. Pušenje nije neophodno za život, a ovo ostalo navedeno jest.
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 20:25   #287 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,880
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Tebi nije, a meni je neophodno za život i funkcioniranje.
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 21:31   #288 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Tebi nije, a meni je neophodno za život i funkcioniranje.
Ne vjerujem. Svi bi vi mogli bez toga da baš morate, a bez hrane i vode ipak ne bi. Baš sam u posljednje vrijeme pričala s dosta mojih prijatelja koji puše. I svi su rekli kako puše jer ih ekipa mami, a kako se doma najčešće ni ne sjete. I većina ih ne namjerava prestati odlaziti na kave kad se uvede zabrana.
I moji su do pred 6 godina pušili, i to dosta (svaki kutiju - kutiju i pol dnevno 25 godina). I evo prestali su i kažu da ih uopće više ne privlači pomisao da puše opet. Dakle, bez toga se ipak može i zaista ti ne vjerujem da ti je to toliko neophodno za život i funkcioniranje. Puno je toga u glavi.
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 21:41   #289 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,254
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Cekaj, zasto bi ja prestala pusit ako ne zelim? I ti bi mogla zivit na kruhu i vodi, pa jedes i druge stvari, jer ti je gust. Meni je gust pusit, jest cokoladu, pit Colu, pivo i sve one stvari koje mi nisu neophodne za zivot, prezivila bi i bez tih stvari, pa mi nitko nece zabranit cokoladu. Dok su cigarete legalne to je moje pravo, i kako je vec ovdi receno ako su legalne dajte mi prostor di se mogu trovat o vlastitom trosku, da ne smetam tebi ili drugim nepusacima.
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 21:49   #290 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: eva Pogledaj Poruke
Cekaj, zasto bi ja prestala pusit ako ne zelim? I ti bi mogla zivit na kruhu i vodi, pa jedes i druge stvari, jer ti je gust. Meni je gust pusit, jest cokoladu, pit Colu, pivo i sve one stvari koje mi nisu neophodne za zivot, prezivila bi i bez tih stvari, pa mi nitko nece zabranit cokoladu. Dok su cigarete legalne to je moje pravo, i kako je vec ovdi receno ako su legalne dajte mi prostor di se mogu trovat o vlastitom trosku, da ne smetam tebi ili drugim nepusacima.
Nisam rekla da morate prestat' pušit', samo sam rekla da mi je glupo to uspoređivat' s hranom i vodom i govorit' kako je neophodno za život. A gušti su gušti, tebi cigare, meni čokolada.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: klubovi, pusenje, zabrana

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:34.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114