Ma hrvatska pobjeđuje, hendikepom.
Raspravljate o temi Hrvatska - Rusija u Nogomet forumu, dio Sport foruma; Pravi autor: Ive_ri Guus Hidding je veliki majstor i netreba ga podcijeniti, pa čovjek je s Južnom Korejom uspio bit ...
Pogledajte ovu ženu, po meni najveća sex bomba ovih prostora! Preko 500 slika o njoj uživajte!Tina Ivanković
Ma hrvatska pobjeđuje, hendikepom.
Progovori SAD ili zauvik ŠUTI!!! http://www.hajduk.hr/?otvori=vijest&vijest=2198
Lako moguće!
Pogledajte ovu ženu, po meni najveća sex bomba ovih prostora! Preko 500 slika o njoj uživajte!Tina Ivanković
Ivanković: I bod je dobar, ali kalkulirati je opasno
U RAZGOVORU za Index trener Dinama Branko Ivanković kratko se oglasio ususret večerašnjem ogledu Hrvatske i Rusije, istaknuvši kako očekuje pobjedu, no, sa saznanjem da će biti vrlo teško.
"Ja ću utakmicu gledati kao navijač, a kao takav očekujem i želim pobjedu, no, ne sumnjam da će biti teško, jer danas nema slabih protivnika. Treba se postaviti kao favorit i ne kalkulirati, jer to može biti vrlo opasno. Vrlo je važno da zbijemo što prije gol, a onda na krilima publike samo rutinski utakmicu privedemo kraju" - rekao je Branko Ivanković.
Profesor smatra da bi i bod bio dobar, stoga se ne treba predavati ni u slučaju rezultatskog deficita.
"U slučaju da Rusija da prva gol ne treba posustajati, jer i da damo gol u sudačkoj nadoknadi opet smo osvojili bod, koji nama znači puno više nego Rusiji. Ne, ne treba igrati na bod, ali se bodom treba zadovoljit, ukoliko do njega dođe." - rekao je u razgovoru za Index Branko Ivanković.
Ćiro: Ma kakav bod, jebote bod
TRENER Zagreba Ćiro Blažević u razgovoru za Index spomenuo je da se jutros sastao sa izbornikom Rusije Guusom Hiddinkom, koji je, po njegovim riječima, vrlo zabrinut.
"Veliki sam optimist. Maloprije sam se sastao sa svojim velikim prijateljom Hiddinkom i shvatio da je vrlo zabrinut. Naravno, ima i razloga da bude zabrinut. Naša reprezentacija je potpuno spremna, a atmosfera će biti fantastična." - ističe Ćiro.
Na pitanje bi li se trebalo zadovoljiti i bodom, Ćiro odgovara:" Ma jebate bod, koji bod. Tko kaže da se treba zadovoljit bodom, žene u birtijama?", no, na repliku da je to rekao trener Dinama Branko Ivanković, Ćiro mijenja ploču: Ivanković je jedan vrlo oprezan čovjek, što mu služi na čast, međutim, nema šanse da oni osvoje ni bod".
Petrićeva forma u vrh gura Olića
Slaven Bilić je jučer dugo šetao čateškim perivojem, sam u svojim mislima, uz cigaretu i dvije bilježnice. Tallinnska epizoda, prazne baterije, psihološki šokovi i opasni Guus Hiddink, sve su to brige koje mu donose nove sijede na smeđe lasi.
- Ne mogu, niti želim sakriti, to je za nas najteža utakmica na dosadašnjem putu. Na svakom se koraku osjeća pritisak, nacija očekuje pobjedu, a ona vrijedi jako puno. No, ne bojim se pritiska, kao niti moji igrači - počeo je jučer u hotelu "Terme" hrvatski izbornik.
S igračima je održao posljednji taktički sastanak, gledani su CD-ovi sa sekvencama ruskih utakmica.
- Iz utakmice u utakmicu Hiddink je zidao momčad, ona sad nedvojbeno ima fizionomiju, kvalitetnija je, poletnija i mlađa od one iz rujna prošle godine. I to imam na pameti.
Svi su očekivali početni sastav, a onda je izbornik iznenadio:
- Imam dvije dvojbice. Prva se odnosi na vezni red, druga na vrh napada. U obrani bit će Ćorluka, Šimić, R. Kovač i Šimunić.
U sredini nema problema, stoga vjerujemo da Bilić "biciklira" Hiddinka. Uostalom, zašto bi netko i znao točnu jedanaestoricu, to doista nije pitanje od životne važnosti. Druga dvojba je hoće li igrati Petrić ili Olić?
- Vi kombinirajte, ja ću odlučiti u srijedu ujutro - dometnuo je Bilić.
Dakle, Petrićeva stanka i nespremnost rodila je u Bilićevoj glavi ideju da sraz otvori s Ivicom Olićem. Bilić želi potpuno spremnog igrača, koji zna igrati protiv ruskih obrambenih igrača. Jer, Petrićevo znanje, tehnika i silina bili bi idealni za dvoboj s Rusima, koje moramo nadigrati, a s Olićem to ipak izgleda drukčije. On nije toliko jak kada se igra kod kuće, jer se niti Rusi ne mogu otvoriti, tako hrabro napasti.
Popodnevni trening nije dao nikakav novi odgovor, a svi su igrači zdravi i spremni za sraz.
Bilić uvijek ističe publiku.
– Publika će biti itekako važna, dobro ozračje ponijet će moju momčad, Rusima neće biti lako.
Ipak smo bolji
Završna Bilićeva riječ glasila je:
– Rusija je odlična momčad, respektiramo je, no Rusi dolaze u Zagreb igrati protiv bolje momčadi od sebe. I zato ćemo slaviti!
Ivan Klasnić, broj 17 kako ga je najavio Zorislav Srebrić, ipak danas neće biti uza svoje suigrače jer je ostao u Njemačkoj zbog novog pregleda i nastavka treniranja u Bremenu.
Ima još par sati do tekme.
Ajmo pogađat rezultat. Ko pogodi dobiva repu za večeru.
2:1 za nas je moja prognoza.
2:0 za nas!
Uobičajeni histerični navijački hiperoptimizam...
A da se malo smirite, za momenat se prestanete busat u prsa junačka i realno razmislite o utakmici?
Rusi su u punom natjecateljskom pogonu, svi igrači su im u formi, Hiddink (koji je veliki majstor i ima bogato iskustvo) ih je konačno posložio i uigrao. Rusija definitivno nije momčad za potcjenjivanje i za "lako ćemo mi smo Hrvatska" pristup.
Po meni, ova sadašnja ruska momčad, u ovoj sadašnjoj formi, je kvaliteniji i opasniji protivnik od one engleske momčadi koju smo mi pobijedili na Maksimiru.
Napadači su im odlični (Keržakov i Aršavin), u sredini imaju dva dobra trkača i jednog odličnog driblera. Obrana im je slabiji dio momčadi (stoperi braća Berezucki i libero Ignjaševič), spori su, tromi, nisu neki znalci... Brani im rezervni vratar (prvi vratar Akinfejev, vrhunska klasa, je ozlijeđen). Sveukupno, momčad je dobro posložena, uigrana, tehnički solidna, svi su jako brzi, rastrčani a Hiddink je to sigurno dobro taktički posložio. Jako opasan protivnik. Jako jako opasan.
Naši su umorni nakon odigrane sezone i sigurno nisu na vrhuncu forme. Glavni igrači (Modrić i Eduardo) su u laganom padu forme. Srna još uvijek na ovoj poziciji (desno krilo u veznoj liniji) nije potpuno adaptiran i nije se posve snašao. U napadu Petrić nije u onoj velikoj formi kao ove zime (mislim da će čak startat Olić umjesto nejga). Rapaića nema. U obrani Ćorluka nije u top-formi.
S druge strane, Eduardo zabija i kad nije raspoložen. Kranjčar je, hvala bogu, napokon trkački nešto sposobniji. Braća Kovač su na najvišoj razini, Šimunić isto tako.
Plus toga, tu je naša ogromna prednost domaćeg terena, jer još nikad nismo izgubili kod kuće. Također smatram da motivacija i zalaganje neće bit problem.
Zaključak - očekujem jako neizvjesnu utakmicu, i pobjedu Hrvatske sa minimalnom razlikom. Ako Rusi krenu otvoreno, možda bude puno golova. Ako Rusi budu zatvoreni, bit će malo golova, odn. naša pobjeda 1:0 ili 2:1.
U svakom slučaju, iznimno neugodan protivnik, i iznimno teška utakmica.
Lijepo rečeno care!!!![]()
Evo i nešto od pametnog čovika:
"Nikada više nećemo tako lako pobijediti Englesku kao u Zagrebu"
TOMISLAV IVIĆ ovih dana odmara se Splitu, a iako ga muči prehlada, nije odbio prokomentirati večerašnji ogleda na Maksimiru te usput objasniti i uzroke neobjašnjiva bljedila engleske reprezentacije.
Motiv, a samim time i uspjeh reprezentativaca, povezuje sa sviješću nacije, koja se onda reflektira na same igrače.
"Mislim da su ovu utakmicu, ne samo igrači, već i cijela nacija, shvatili kao presudnu, motivirani su maksimalno, stoga straha za konačni rezultat ne bi trebalo biti. Da pojasnim, susret protiv Estonije nacija je shvatila olako, neozbiljno, a onda su toj utakmici tako pristupili i igrači pa se dogodilo to da smo jedva pobijedili." - napominje u razgovoru za Index Tomislav Ivić.
Ruse ne podcjenjuje, jer smatra da su vrlo kvalitetni, međutim ističe da bi naš kvalitet trebao nadmašiti njihov. I bod bio dobar, kaže, jer bi Ruse ostavili na distanci, no, stvari se tada uvijek mogu zakomplicirati.
"Rusi imaju taj kvalitet da nam mogu napraviti velike probleme. U nogometu je uvijek sve moguće, to je ta neizvjesnost i makar se mi svi razbacujemo pozitivnim mislima, bojazan je prisutna. I kada bi utakmica završila neriješeno, to ne bi bilo toliko loše, jer bi Ruse ostavili na kakvoj takvoj distanci, što je za nas najvažnije. No, onda u toj situaciji ostali rezultati bi se mogli namjestiti pa se situacija dodatno zakomplicirati." - ističe Ivić.
U nastavku razgovora Ivić nam je pokušao objasniti zašto Englezi u zadnje vrijeme djeluju vrlo loše. Za sve je okrivio Stevea McClarena i njegovu glupost.
"Ako Englezi protiv Rusa budu glupi kao protiv nas, neće se kvalificirati na EURO 2008, unatoč teškom rasporedu ruske reprezentacije do kraja kvalifikacija. Neki misle da su oni izgubili od nas zbog toga što su nas podcijenili, no, ne radi se o tome. Njihova filozofija igre, preciznije McClarenova bila je totalno glupa i pogrešna i ne moramo se zavaravati, nikada više vjerojatno nećemo doći u takvu situaciju da ćemo s takvom lakoćom pobijedit Englesku" - spremno će Ivić.
Zainteresirani predstavljenom tezom, inzistirali smo da nam pojasni tu "glupost" Engleza, odnosno McClarena.
"Taj McClaren nije bio korektan još u vrijeme dok je bio pomoćnik Erikssonu, jer dok je ovaj trenirao izabranike Engleske, McClaren s njime nije dijelio svoja razmišljanja, već je u njemu sve to samo kuhalo. Onda u trenutku kada on preuzima Englesku, njemu pada napamet da prokuša tu zamisao sa trojicom, odnosno petoricom u zadnjem redu(5-3-2, 3-5-2), koja je u njemu sazrijevala proteklih godina, a koja je ruku na srce, sasvim pogrešna. To nije tradicija Engleza i oni tako ne mogu igrati. A kako ovi engleski reprezentativci nisu baš pametni, odnosno ne razmišljaju dublje o nogometu, osim utakmica i treninga, nisu mu rekli da je to pogrešno i da oni tako ne mogu igrati. McClarenu se sve obilo o glavu upravo u Zagrebu, gdje je njegova koncepcija doživjela potpuni krah. Sada je uvidio da tako ne može i postupno mijenja formaciju, no, opet to nije kako treba biti."