| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Nogomet Raspravljate o temi Nogometne legende u Sport forumu; Kaj je ljudi pa propast će nam tema. Evo da ja metnem još jednog kojeg ste nepravedno zaboravili. George Weah : ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,677
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nogometne legende Kaj je ljudi pa propast će nam tema. Evo da ja metnem još jednog kojeg ste nepravedno zaboravili. George Weah: George Manneh Oppong Ousman Weah(rođen 1.10.1966. u Monroviji u Liberiji) Proveo je 14 godina svoje igračke karijere igrajući za klubove u Francuskoj, Italiji i Engleskoj. 1995. proglašen je za FIFInog igrača godine, Eurospkog nogometaša godine i Afričkog nogometaša godine. Dok je igrao u Milanu od 1995. - 2000. osvojio je prvenstvo Italije 1996. i 1999. Smatra se najboljim afričkim nogometašem svih vremena. Od kako se ostavio nogometa veliki je humanitarac, te se 2005. čak kandidirao za predsjednika Liberije, ali je izgubio. Uživajte - Najbolje od Georga Weahe: Čudesan gol Weahe od gola do gola solo: |
| | |
| | #33 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nogometne legende George Weah - jedan od najboljih koje sam ikad gledao... ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #34 (permalink) |
| Cobo Datum registracije: 11-11-05 Lokacija: BikiniLand Godina: 22
Poruka: 13,227
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nogometne legende Sad mi se u glavi vrti jedna utakmica na gostovanju kod Juventusa, mislim da je Milan dobio 2:0 samo ne znam da li je Weah zabio oba gola ![]()
__________________ Odrast'o sam, al' na kratko Bit ću dijete život cijeli |
| | |
| | #36 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 4,233
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nogometne legende Paul Gascoigne "Gazza" Prijašnji klubovi: Newcastle United, Tottenham Hotspur, Lazio, Rangers, Middlesbrough, Everton, Burnley, Gansu Tianma, Boston United Gazza je bio vjerovatno najtalentiraniji engleski nogometaš svoje generacije. Od slavnih vrhunaca kao postizanje pogotka na Euru 96. protiv Škotske, pa sve do suza na Svjetskom prvenstvu 1990. nakon kartona u polufinalu, Gazza je uvijek bio ekstremni igrač. Na nesreću izgubio je nekoliko najboljih godina zbog ozljeda. U finalu FA kupa 1991.g. oštar start Gary Charlesa rezultirao je teškom ozljedom ligamenata. Nakon dugotrajnog oporavka i sjedenja na klupi, Gazza prelazi u Lazio, ali još jednom ga ozljeda sprječava u pokazivanju punog potencijala. Vraća se u Rangerse gdje je imenovan najboljim igračem škotske lige, te prelazi u Middlesbrough, pa zatim u Everton, prije posudbe u Burnley. Odlučuje otići sa Otoka i prihvaća ponudu kineskog drugoligaša Gansu Tianma, ali se ne uspijeva smjestiti u gradu Lanzhouu - kažu da je jedan od najzagađenijih gradova na svijetu - te se ubrzo vraća kući. Njegov nastup na terenu i izražajan stil igre uvijek su zamaskirali njegove životne drame, kao recimo njegova dugotrajna borba sa alkoholom. Kratku karijeru komentatora na britanskoj televiziji prekinuo je kada je postao igrač-trener trećeligaša Boston Uniteda, pozicija koju je napustio u listopadu 2004.g. u potrazi za pozicijom menadžera.
__________________ Hristo Stoichkov: "I will always hate Real Madrid. There is just something about them that gets up my nose. In fact, I do not like speaking about them because it makes me want to vomit." Zadnji Uredio berto11 : 15-07-07 u 20:16. |
| | |
| | #37 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,677
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nogometne legende Gianfranco Zola Gianfranco Zola: Rođen 1966. na Sardiniji. Prvu dekadu svoje karijere proveo je u talijanskoj ligi. Igrao je za Napoli i Parmu prije nego je prselio u englesku ligu u Chelsea. Sportski novinari svijeta su ga 1997. izabrali za igrača godine. Nastupao je i za talijansku reprezentaciju, a sada je pomoćni trener talijanske U-21 reprezentacije. |
| | |
| | #38 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 09-11-06 Lokacija: Ri Godina: 17
Poruka: 4,630
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nogometne legende ajmo ljudi... Peter Boleslaw Schmeichel Citat:
![]() vise na: http://www.manutdzone.com/legends/PeterSchmeichel.htm
__________________ “Remember, you’re wearing this red jersey. And don’t forget, bloody well get stuck in.”- Jimmy Murphy | |
| | |
| | #39 (permalink) | |
| Jebivjetar Datum registracije: 13-01-07 Lokacija: West Hercegovina Godina: 29
Poruka: 5,611
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nogometne legende Citat:
__________________ Sirotinji i pas kurac pokazuje. | |
| | |
| | #40 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 23
Poruka: 3,489
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nogometne legende Mislim da ovoga neće svi znat.... Lav Jašin (22.10.1929. - 20.3.1990.) je bio ruski nogometaš. Vratar brzih refleksa, visine 189 cm, uvijek obučen u crni dres, dobiva nadimke "Crni panter" i "Crna hobotnica". Godine 1956. sa reprezentacijom, za koju je nastupao 78 puta, osvaja olimpijsko zlato u Melburnu. Igrao je na dva svijetska prvenstva 1958. i 1966., bio je član reprezentacije i 1970. ali nije nastupao. Dva puta je igrao za "Tim svijeta". Nagrada koja se dodjeljuje najboljem vrataru na svijetskom prvenstvu nosi njegovo ime. FIFA ga je posthumno proglasila za najboljeg golmana 20. stoljeća. Isto priznanje dobio je i od Međunarodnog udruženja nogometnih povjesničara i statističara (IFFHS). Jedini je vratar koji je proglašen za najboljeg nogometaša Europe u izboru France footballa (1963). Čitavu igračku karijeru, koja je trajala od 1949-1970, proveo je u FK Dinamo Moskva, u čijoj je hokejaškoj ekipi također bio veoma zapažen (vratar pobjedničke ekipe iz 1953). Sa Dinamom je osvojio pet prvenstava i tri kupa SSSR, a u sezoni 1963. postigao je teško dostižan rekord, primivši samo šest golova na 27 prvenstvenih utakmica. Po završetku igračke karijere bio je predsjednik, a zatim i počasni predsjednik Dinama, a jedno vrijeme obavljao je i funkciju potpredsjednika NS SSSR. Na ukupno 812 službenih utakmica u dresu Dinama i Zbornaje čak 480 puta uspio je da sačuva mrežu, što je za ono vrijeme bio pravi podvig, a prosjek karijere mu je bio 0.93 primljena gola po utakmici. Zabilježeno je i da je u karijeri obranio 150 jedanaesteraca, još jedan rekord koji će vjerovatno zauvijek ostati u njegovom vlasništvu. Godine 1957. dobio je zvanje „Zaslužni majstor sporta“, koje se u SSSR daje istaknutim sportašima, trenerima i sportskim radnicima za vrhunska dostignuća na terenu i van njega.
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
![]() |
| Tagovi: legende, nogomet, nogometne legende |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:30.

Za vrijeme dok je on još igrao sam i počeo navijat za Milan..svaka mu čast