Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Nogomet
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Nogomet Raspravljate o temi Oko sokolovo u Sport forumu; Ne radi se o emisiji HTV-a, već o sustavu iz tenisa koji će se početi primjenjivati i u nogometu! ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-07-07, 17:48   #1 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,582
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Oko sokolovo

Ne radi se o emisiji HTV-a, već o sustavu iz tenisa koji će se početi primjenjivati i u nogometu!

Oko sokolovo i u nogometu

Kompjutorski sustav koji je prisutan na teniskim terenima rješavat će sumnjive situacije na gol- liniji. Odgovor na pitanje je li lopta prešla crtu ili nije bit će dostupan samo sucima, a ne i televiziji.

Nakon uspješne primjene u tenisu, kompjutorski sustav koji označava putanju lopte, takozvano Oko sokolovo, mogao bi se uskoro početi primjenjivati i u nogometu, na utakmicama engleske Premier lige.

Oko sokolovo se primjenjuje na gotovo svim najvećim teniskim turnirima, te u kriketu, a njegov izumitelj Paul Hawkins je izjavio za BBC da je već potpisan ugovor s Premiershipom.

Njegov će se sustav na engleskim travnjacima primjenjivati na gol-liniji u dvojbenim situacijama kada je teško procijeniti je li lopta prešla crtu ili nije.

"Imamo ugovor s Premier ligom kako bismo usavršili sustav koji trenutačno testiramo u akademiji u Readingu. Ukoliko ga čelnici lige i FIFA prihvate, tada ćemo ga isprobati i na utakmicama. No, on će biti dostupan samo sucima, a ne i televiziji", naglasio je izumitelj Hawkins.

net.hr

Slažem se s tim, jedino mi nije jasno zašto ljudi to neće moći vidjeti na TV-u, ili na stadionu?
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 17:57   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 09-11-06
Godina: 17
Poruka: 3,872
lol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu auru
Re: Oko sokolovo

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
jedino mi nije jasno zašto ljudi to neće moći vidjeti na TV-u, ili na stadionu?
moglo bi eventualno doc do divljanja navijaca itd.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 18:01   #3 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,582
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Sumnjam, mislim baš suprotno. Ima onih utakmica gdje publika smatra da sudac sudi za nekoga. I onda se dogodi takva situacija da sudac dosudi opet "sumnjivo", a ljudi to ne mogu vidjet. Mislim da bi prije takvo nešto izazvalo nerede.
Al može i ovo tvoje.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 18:46   #4 (permalink)
Frajer

Datum registracije: 22-12-05
Godina: 22
Poruka: 872
Mata je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Mata Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Mata

I ja bih se složio s tim, no samo na pola,
jer ako samo suci to vide, isti vrag kao i da nema toga ... ili da bude javno ili pak nikako
Naravno da bi to izazvalo nerede.
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 01:49   #5 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 3,571
berto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono nešto

Ja isto mislim da bi se to tribalo pokazivati na semaforima na sationima da svi vide da je pošteno. Inače nisam za uvođenje tih snimaka.....
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 16:48   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-06
Poruka: 1,130
selo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz mase

nekak nisam baš za uvođenje tih sustava..
al opet da je tog bilo nebi liverpool osvojio ligu prvaka
prije 3 godine nego chelsea
Odgovori sa citatom
Star 18-07-07, 23:09   #7 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 09-11-06
Godina: 17
Poruka: 3,872
lol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu aurulol_lol ima spektakularnu auru

evo jos malo tehnologije
Citat:
Football turns to technology
By Mandeep Sanghera

Hawk-Eye would involve cameras around each goalmouth

Standing on some scaffolding at a windy Reading training ground, the mastermind of Hawk-Eye is developing his system for use in football.

Paul Hawkins, armed with a walkie-talkie, is conducting operations to come up with an infallible method of determining whether or not a ball has crossed the line.

He has been contracted to do so by the Premier League and Hawkins is placing the emphasis on perfection rather than meeting a deadline.
VIŠE: BBC SPORT | Football | Football turns to technology
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: oko sokolovo

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:24.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113