| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Nogomet Raspravljate o temi Oko sokolovo u Sport forumu; Ne radi se o emisiji HTV-a, već o sustavu iz tenisa koji će se početi primjenjivati i u nogometu! ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,582
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Oko sokolovo Ne radi se o emisiji HTV-a, već o sustavu iz tenisa koji će se početi primjenjivati i u nogometu! Oko sokolovo i u nogometu Kompjutorski sustav koji je prisutan na teniskim terenima rješavat će sumnjive situacije na gol- liniji. Odgovor na pitanje je li lopta prešla crtu ili nije bit će dostupan samo sucima, a ne i televiziji. Nakon uspješne primjene u tenisu, kompjutorski sustav koji označava putanju lopte, takozvano Oko sokolovo, mogao bi se uskoro početi primjenjivati i u nogometu, na utakmicama engleske Premier lige. Oko sokolovo se primjenjuje na gotovo svim najvećim teniskim turnirima, te u kriketu, a njegov izumitelj Paul Hawkins je izjavio za BBC da je već potpisan ugovor s Premiershipom. Njegov će se sustav na engleskim travnjacima primjenjivati na gol-liniji u dvojbenim situacijama kada je teško procijeniti je li lopta prešla crtu ili nije. "Imamo ugovor s Premier ligom kako bismo usavršili sustav koji trenutačno testiramo u akademiji u Readingu. Ukoliko ga čelnici lige i FIFA prihvate, tada ćemo ga isprobati i na utakmicama. No, on će biti dostupan samo sucima, a ne i televiziji", naglasio je izumitelj Hawkins. net.hr Slažem se s tim, jedino mi nije jasno zašto ljudi to neće moći vidjeti na TV-u, ili na stadionu? |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,582
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oko sokolovo Sumnjam, mislim baš suprotno. Ima onih utakmica gdje publika smatra da sudac sudi za nekoga. I onda se dogodi takva situacija da sudac dosudi opet "sumnjivo", a ljudi to ne mogu vidjet. Mislim da bi prije takvo nešto izazvalo nerede. Al može i ovo tvoje. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 3,571
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oko sokolovo Ja isto mislim da bi se to tribalo pokazivati na semaforima na sationima da svi vide da je pošteno. Inače nisam za uvođenje tih snimaka.....
__________________ U danima sretnim, u danima grubim Ja ne mogu drugo nego da ga volim Jer Hajduk je ono što me čini sretnim Ja ne mogu drugo nego da ga volim ... |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 09-11-06 Lokacija: Ri Godina: 17
Poruka: 3,872
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oko sokolovo evo jos malo tehnologije Citat:
__________________ Robson 7 | |
| | |
![]() |
| Tagovi: oko sokolovo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:24.

pametni znaju