Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Nogomet
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Nogomet Raspravljate o temi Pele ili Maradona - vječita dilema u Sport forumu; Šta vi mislite? Ja osobno mislim Maradona. OK, nisam odrastao u Pele-ovo vrijeme ali sam imao priliku ga gledati ...

Vidi Rezultate Anketa: Pele ili Maradona - vjecito pitanje
Maradona 9 45.00%
Pele 11 55.00%
Glasači: 20. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 06-04-06, 16:15   #1 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,355
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase
Pele ili Maradona - vječita dilema

Šta vi mislite?
Ja osobno mislim Maradona. OK, nisam odrastao u Pele-ovo vrijeme ali sam imao priliku ga gledati na silnim snimkama koje se vrte po DSF-u, Eurosportu pa i sada na HRT-u.
Čak i moj stari kaže, Maradona. A on je imao priliku gledati oboju.

Dakle, moj glas za Maradonu!!

Ipak je on bio najbolji u vrijeme kada je nogomet bio puno zahtjevniji u fizičkom i taktičkom smislu.
Odgovori sa citatom
Star 06-04-06, 18:47   #2 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy
Re: Pele ili Maradona - vječita dilema

E ovakva pitanja nisu baš najbolja iz razloga što su uvijek druga vremena. Npr. Pele je bio najbolji u svoje vrijeme, dok u današnje vrijeme svaki bolji igrač je bolji od njega, bolja tehnika, više trčanja i sl. Npr. Ronaldinjo je sada vjerojatno najbolji na svijetu što bi značilo da je najbolji ikad. Što baš i nije realno.

Ali gledao sam neke snimke i više mi se dopada igra Maradnone.

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-04-06, 19:31   #3 (permalink)
Crazy Kure s Bmw-om

Datum registracije: 20-06-05
Godina: 24
Poruka: 2,329
HornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auru

Najbolji je DRAGAN ĐAIĆ
Odgovori sa citatom
Star 07-04-06, 08:29   #4 (permalink)
prof. Foruma

kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: HornedRapid
Najbolji je DRAGAN ĐAIĆ
Ma kakav Đaić!!
Milko Đurovski the Best fuck the rest!!
Kada ga se sjetim u onim njegovim crnim dugim gačama u skladu s crno-belim dresom od Partizana.....: :
Odgovori sa citatom
Star 07-04-06, 08:34   #5 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: Gogy
E ovakva pitanja nisu baš najbolja iz razloga što su uvijek druga vremena. Npr. Pele je bio najbolji u svoje vrijeme, dok u današnje vrijeme svaki bolji igrač je bolji od njega, bolja tehnika, više trčanja i sl. Npr. Ronaldinjo je sada vjerojatno najbolji na svijetu što bi značilo da je najbolji ikad. Što baš i nije realno.

Ali gledao sam neke snimke i više mi se dopada igra Maradnone.
Ma znam da je pitanja na neki način deplasirano ali tu raspravu uvijek možeš čuti pa sam ju eto htio prenijeti i na ovaj forum da vidim kako ekipa diše.
Ronadlinho je najbolji ali nije kao Maradona digao prosječnu ekipu do svjetskog trona. Ronaldinho je u Brazilu okružen najbojim igračima (Kaka, Adriano, Robinho) tako i u Barceloni (Eto, Deco, Messi itd) pa je ipak onda biti lakše "dobar". Npr. dok je bio u Parisu St.Germain nije ništa napravio (ne želim reči da je Ronaldinho loš igrač, Bože sačuvaj ali mu je puno lakše igrati uz takve Mega-zvijezde pored sebe)
Odgovori sa citatom
Star 07-04-06, 09:03   #6 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Citat:
Pravi autor: kreky87
Parisu St.Germain nije ništa napravio (ne želim reči da je Ronaldinho loš igrač, Bože sačuvaj ali mu je puno lakše igrati uz takve Mega-zvijezde pored sebe)
Istina da u PSG-u nije napravio ništa ali jesi li ti pogledo snimke njegovih poteza dok je bio u PSGu? nije igro ništa lošije nego sada.

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-04-06, 10:35   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-11-05
Poruka: 53
dani6 se izdvaja iz mase

Ronaldinho je najbolji , ali izmedju Maradone i Pelea bolji je Maradona!
dani6 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-04-06, 13:24   #8 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,762
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Hm. Vrlo često pitanje, ali isto tako i VRLO teška usporedba.

Po mom mišljenju:

Tehnika i nogometno znanje i Pelea i Maradone je podjednako, tu zaista niti jedan od njih dvojice nema prednost. Ali, treba vodit računa o nekim stvarima:

1. Koliko je god Pele bio izvanredan igrač, u reprezentaciji je uvijek imao vrhunske suigrače. U generaciji '58.-'62. Didi, Vava, Garincha, a u generaciji '70. (koju Brazilci smatraju svojom najboljom momčadi do danas) to su bili Milton Santos, Djalma Santos, Jairzinho, Rivelinho (za kojeg je čak i Maradona izjavio da je bio najbolji igrač kojeg je ikad gledao). S druge strane, Maradona je u reprezentaciji za sigurače imao "rudare", on je bio jedini vrhunski znalac a sve ostalo su bili njegovi "vodonoše" (Buruchaga, Valdano, Clausen - sve solidni igrači, ali daleko od klase spomenutih Brazilaca). Dakle, Peleov uspjeh dijelom se može pripisati i njegovim suigračima, a Maradonin uspjeh je nedvojbeno samo i jedino njegova zasluga.

2. Pele je svoju cijelu klupsku karijeru igrao samo u Santosu (Brazil) i Cosmosu (SAD), dakle daleko od očiju svjetske i europske javnosti, pa neke njegove eventualno slabije partije nisu bile toliko poznate. Maradona je igrao u Europi, a svoje najbolje godine proveo je u Italiji (Napoli), dakle najtvrđoj ligi na svijetu, i to opet u manje-više nepoznatom klubu - doduše, suigrači su bili solidni (Careca, Alemao) - gdje se opet pokazao kao veliki i doveo Napoli do jedine dvije titule u povijesti. S druge strane, mnogi govore da je Napoli osvojio malo obzirom na potencijal igrača.

3. Pele i Maradona bili su drugačiji tipovi igrača – Pele je bio više “jednodimenzionalan”, usmjeren jedino i samo na napad, samo na gol, dok je Maradona bio istinski «višedimenzionalan» igrač, dakle pokrivao je cijeli teren, primao loptu iz obrane, slagao šanse za svoje napadače.... Dakle, u nekoj zamišljenoj momčadi bilo bi (teoretski) mjesta za obojicu.

4. Pele je bio pravi sportaš, ozbiljno je trenirao, živio sportskim životom, dok je Maradona bio «jebivjetar», problemi sa mafijašima, kokainom – to ukazuje na karakter igrača, na pristup nogometu koji je kod Pelea bio puno puno ozbiljniji i pravilniji. Zato je Maradona i izgorio u 30-toj dok je Pele svoje najbolje utakmice odigrao u 33-oj godini.

Ja osobno glasam za Pelea, ali iz čisto subjektivnog razloga što Maradonu kao karakter nikad nisam volio (premda je Argentina, uz Hrvatsku, moja omiljena reprezentacija) jer smatram da je neodgovorni seronja i lopov (gol rukom) koji nikada nije živio za nogomet, nego samo od nogometa.

I na kraju – Ronaldinhova karijera još traje i zato ga se ne može uspoređivat sa Maradonom i Peleom koji su svoje odigrali. Potencijal za najboljega svakako ima, ali treba sačekat da završi karijeru, pa ga onda uspoređivat sa ovom dvojicom. Svi gledaju dvije sezone u Barceloni, a zaboravljaju na tri godine u PSG-u, gdje nije iskoristio svoj potencijal. Dakle, za sada se njegova igra ovisi o tome s kim igra.

Zadnji Uredio damfisk : 07-04-06 u 13:26.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-04-06, 13:27   #9 (permalink)
Starter

Datum registracije: 18-02-06
Godina: 31
Poruka: 16
comix se izdvaja iz mase

ma Maradona, bez sumnje...
comix je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-04-06, 13:42   #10 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: Gogy
Istina da u PSG-u nije napravio ništa ali jesi li ti pogledo snimke njegovih poteza dok je bio u PSGu? nije igro ništa lošije nego sada.
Nije ništa lošije nego sada ali ipak nije bio na tako velikom glasu jer nije ništa osvojio u St.Germainu.
Ali da ga je uživancija gledati to da; trenutno su mi on, Eto i Messi najjači trio u Europi...(nakon njih Ševčenko-Kaka-Inzaghi ==> koje će to biti tekme, jedva čekam!!)
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dilema, maradona, pele, vjecita

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ogame Bacva Igre 98 09-04-08 10:57
Panduri! Konjina Auti 12 31-01-06 20:59
Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta Baltazar Igre 0 13-07-05 23:42

Trenutno vrijeme na forumu: 21:41.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113