| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Nogomet Raspravljate o temi Pele ili Maradona - vječita dilema u Sport forumu; Šta vi mislite? Ja osobno mislim Maradona. OK, nisam odrastao u Pele-ovo vrijeme ali sam imao priliku ga gledati ... |
| Vidi Rezultate Anketa: Pele ili Maradona - vjecito pitanje | |||
| Maradona | | 9 | 45.00% |
| Pele | | 11 | 55.00% |
| Glasači: 20. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 28-05-04 Lokacija: Zona B Godina: 30
Poruka: 1,355
![]() ![]() ![]() ![]() | Pele ili Maradona - vječita dilema Šta vi mislite? Ja osobno mislim Maradona. OK, nisam odrastao u Pele-ovo vrijeme ali sam imao priliku ga gledati na silnim snimkama koje se vrte po DSF-u, Eurosportu pa i sada na HRT-u. Čak i moj stari kaže, Maradona. A on je imao priliku gledati oboju. Dakle, moj glas za Maradonu!! Ipak je on bio najbolji u vrijeme kada je nogomet bio puno zahtjevniji u fizičkom i taktičkom smislu.
__________________ Bolje tenis na posteru nego penis u tosteru. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Pele ili Maradona - vječita dilema E ovakva pitanja nisu baš najbolja iz razloga što su uvijek druga vremena. Npr. Pele je bio najbolji u svoje vrijeme, dok u današnje vrijeme svaki bolji igrač je bolji od njega, bolja tehnika, više trčanja i sl. Npr. Ronaldinjo je sada vjerojatno najbolji na svijetu što bi značilo da je najbolji ikad. Što baš i nije realno. Ali gledao sam neke snimke i više mi se dopada igra Maradnone.
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Car news & Reviews |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,329
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pele ili Maradona - vječita dilema Najbolji je DRAGAN ĐAIĆ
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #4 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pele ili Maradona - vječita dilema Citat:
Milko Đurovski the Best fuck the rest!! Kada ga se sjetim u onim njegovim crnim dugim gačama u skladu s crno-belim dresom od Partizana..... : : ![]()
__________________ Bolje tenis na posteru nego penis u tosteru. | |
| | |
| | #5 (permalink) | |
Ronadlinho je najbolji ali nije kao Maradona digao prosječnu ekipu do svjetskog trona. Ronaldinho je u Brazilu okružen najbojim igračima (Kaka, Adriano, Robinho) tako i u Barceloni (Eto, Deco, Messi itd) pa je ipak onda biti lakše "dobar". Npr. dok je bio u Parisu St.Germain nije ništa napravio (ne želim reči da je Ronaldinho loš igrač, Bože sačuvaj ali mu je puno lakše igrati uz takve Mega-zvijezde pored sebe)
| | |
| | #6 (permalink) | |
| V.I.P. Član | Re: Pele ili Maradona - vječita dilema Citat:
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Car news & Reviews | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,762
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pele ili Maradona - vječita dilema Hm. Vrlo često pitanje, ali isto tako i VRLO teška usporedba. Po mom mišljenju: Tehnika i nogometno znanje i Pelea i Maradone je podjednako, tu zaista niti jedan od njih dvojice nema prednost. Ali, treba vodit računa o nekim stvarima: 1. Koliko je god Pele bio izvanredan igrač, u reprezentaciji je uvijek imao vrhunske suigrače. U generaciji '58.-'62. Didi, Vava, Garincha, a u generaciji '70. (koju Brazilci smatraju svojom najboljom momčadi do danas) to su bili Milton Santos, Djalma Santos, Jairzinho, Rivelinho (za kojeg je čak i Maradona izjavio da je bio najbolji igrač kojeg je ikad gledao). S druge strane, Maradona je u reprezentaciji za sigurače imao "rudare", on je bio jedini vrhunski znalac a sve ostalo su bili njegovi "vodonoše" (Buruchaga, Valdano, Clausen - sve solidni igrači, ali daleko od klase spomenutih Brazilaca). Dakle, Peleov uspjeh dijelom se može pripisati i njegovim suigračima, a Maradonin uspjeh je nedvojbeno samo i jedino njegova zasluga. 2. Pele je svoju cijelu klupsku karijeru igrao samo u Santosu (Brazil) i Cosmosu (SAD), dakle daleko od očiju svjetske i europske javnosti, pa neke njegove eventualno slabije partije nisu bile toliko poznate. Maradona je igrao u Europi, a svoje najbolje godine proveo je u Italiji (Napoli), dakle najtvrđoj ligi na svijetu, i to opet u manje-više nepoznatom klubu - doduše, suigrači su bili solidni (Careca, Alemao) - gdje se opet pokazao kao veliki i doveo Napoli do jedine dvije titule u povijesti. S druge strane, mnogi govore da je Napoli osvojio malo obzirom na potencijal igrača. 3. Pele i Maradona bili su drugačiji tipovi igrača – Pele je bio više “jednodimenzionalan”, usmjeren jedino i samo na napad, samo na gol, dok je Maradona bio istinski «višedimenzionalan» igrač, dakle pokrivao je cijeli teren, primao loptu iz obrane, slagao šanse za svoje napadače.... Dakle, u nekoj zamišljenoj momčadi bilo bi (teoretski) mjesta za obojicu. 4. Pele je bio pravi sportaš, ozbiljno je trenirao, živio sportskim životom, dok je Maradona bio «jebivjetar», problemi sa mafijašima, kokainom – to ukazuje na karakter igrača, na pristup nogometu koji je kod Pelea bio puno puno ozbiljniji i pravilniji. Zato je Maradona i izgorio u 30-toj dok je Pele svoje najbolje utakmice odigrao u 33-oj godini. Ja osobno glasam za Pelea, ali iz čisto subjektivnog razloga što Maradonu kao karakter nikad nisam volio (premda je Argentina, uz Hrvatsku, moja omiljena reprezentacija) jer smatram da je neodgovorni seronja i lopov (gol rukom) koji nikada nije živio za nogomet, nego samo od nogometa. I na kraju – Ronaldinhova karijera još traje i zato ga se ne može uspoređivat sa Maradonom i Peleom koji su svoje odigrali. Potencijal za najboljega svakako ima, ali treba sačekat da završi karijeru, pa ga onda uspoređivat sa ovom dvojicom. Svi gledaju dvije sezone u Barceloni, a zaboravljaju na tri godine u PSG-u, gdje nije iskoristio svoj potencijal. Dakle, za sada se njegova igra ovisi o tome s kim igra. Zadnji Uredio damfisk : 07-04-06 u 13:26. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
Ali da ga je uživancija gledati to da; trenutno su mi on, Eto i Messi najjači trio u Europi...(nakon njih Ševčenko-Kaka-Inzaghi ==> koje će to biti tekme, jedva čekam!!)
| | |
![]() |
| Tagovi: dilema, maradona, pele, vjecita |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Ogame | Bacva | Igre | 98 | 09-04-08 10:57 |
| Panduri! | Konjina | Auti | 12 | 31-01-06 20:59 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 13-07-05 23:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:41.

: