Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Nogomet
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Nogomet Raspravljate o temi ŠKOLE NOGOMETA u Hrvatskoj! Šta mislite o radu s mladima ?? u Sport forumu; Imam iskustva s par nogometnih škola, i do sada mislim da se odlično radi u NK Zagrebu , NK Dinamu , Omladincu ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 10-03-08, 17:09   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-02-08
Godina: 20
Poruka: 253
krizma7 se izdvaja iz mase
ŠKOLE NOGOMETA u Hrvatskoj! Šta mislite o radu s mladima ??

Imam iskustva s par nogometnih škola, i do sada mislim da se odlično radi u NK Zagrebu , NK Dinamu , Omladincu iz Vranjica, NK Varteksu. Govorim o godištima 97, 96, 95, 94, 93, s time da najbolje uvijete u državi ima NK Zagreb.
Odgovori sa citatom
Star 13-03-08, 06:34   #2 (permalink)
Regularni forumas

Re: ŠKOLE NOGOMETA u Hrvatskoj! Šta mislite o radu s mladima ??

Ovo je nevjerovatno, pa zar nitko od forumaša ne prati mlađe uzraste nogometaša i zar nitko nema mišljenje o tome kako se radi u našim školama nogometa. znam da se dosta djece bavi tim sportom pa zato želim čuti poglede o radu škola naogometa sa svih strana. Evo počet ću ja sa jednim osvrtom. Znam da su klinci NK Zagreba nedavno bili u Zadru i Splitu. Kažu ljudi da su u Zadru igrala djeca na igralištu Bagat koje nije u blizini stadiona NK Zadra te da je igralište bilo dosta loše. O tome ja želim čuti mišljena, jer ne vidim razliku između djece iz Zagreba i Zadra, odnosno želim da i ta djeca iz Zadra imaju terene na kojima će moči normalno vježbati.
Odgovori sa citatom
Star 13-03-08, 08:02   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 16-02-08
Godina: 17
Poruka: 1,599
Dunga_burek se izdvaja iz mase

dobra tema

Nakon mog posta moglo bi bit gadno....

trenutačno dinamo ima očitih problema sa juniorima, jer im niko ne daje prevelike šanse, makar činjenica govori da trenutačno imaju najviše igrača u repki iz svoje škole:

Vratari: Stipe Pletikosa (Spartak M.), Mario Galinović (Panathinaikos)

Obrana: Vedran Ćorluka (Manchester City), Dario Šimić (Milan), Robert Kovač (Borussia D.), Josip Šimunić (Hertha), Dario Knežević (Livorno)

Vezni red: Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Rakitić (Schalke 04), Jerko Leko (Monaco), Niko Kranjčar (Portsmouth), Danijel Pranjić (Heerenveen), Luka Modrić i Ognjen Vukojević (oba Dinamo Z.)

Napad: Mladen Petrić (Borussia D.), Ivica Olić (Hamburger SV), Igor Budan (Parma), Ivan Klasnić (Werder)

dodajmo tu još Eduarda i to je 5+1(Eduardo)

Hajdukletikosa, Srna, Runje i nažalost, niko više, znači 2+1

Rijeka-treba spomenuti Budana i Kneževića

Osijek-Galinović, Pranjić + 2(Babić, Vranješ)

još Marsonija ima Olića i to je to...sve drugo dijaspora(možda sam nekog zaboravio)

Trenutačno je dinamova omladinska ipak u kurcu...do kraja sezone se nadma da će Soldo ipak probat nešto sa Barbarićem, Antolićem i posebno Pekom(jer su napadači u qrcu)

Njima će ipak lakše postati "igračima" jer u Hajduku gdje objektivno će se dat više šansi mladim igračima, njima problem će bit stečaj kluba...nije ti baš svejedno igrat u klubu koji preko noći može završit u 3. ligi i (formalno-pravno) postati novi klub
Dunga_burek je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-03-08, 10:57   #4 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Dunga_burek Pogledaj Poruke
dobra tema

Nakon mog posta moglo bi bit gadno....

trenutačno dinamo ima očitih problema sa juniorima, jer im niko ne daje prevelike šanse, makar činjenica govori da trenutačno imaju najviše igrača u repki iz svoje škole:

Vratari: Stipe Pletikosa (Spartak M.), Mario Galinović (Panathinaikos)

Obrana: Vedran Ćorluka (Manchester City), Dario Šimić (Milan), Robert Kovač (Borussia D.), Josip Šimunić (Hertha), Dario Knežević (Livorno)

Vezni red: Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Rakitić (Schalke 04), Jerko Leko (Monaco), Niko Kranjčar (Portsmouth), Danijel Pranjić (Heerenveen), Luka Modrić i Ognjen Vukojević (oba Dinamo Z.)

Napad: Mladen Petrić (Borussia D.), Ivica Olić (Hamburger SV), Igor Budan (Parma), Ivan Klasnić (Werder)

dodajmo tu još Eduarda i to je 5+1(Eduardo)

Hajdukletikosa, Srna, Runje i nažalost, niko više, znači 2+1

Rijeka-treba spomenuti Budana i Kneževića

Osijek-Galinović, Pranjić + 2(Babić, Vranješ)

još Marsonija ima Olića i to je to...sve drugo dijaspora(možda sam nekog zaboravio)

Trenutačno je dinamova omladinska ipak u kurcu...do kraja sezone se nadma da će Soldo ipak probat nešto sa Barbarićem, Antolićem i posebno Pekom(jer su napadači u qrcu)

Njima će ipak lakše postati "igračima" jer u Hajduku gdje objektivno će se dat više šansi mladim igračima, njima problem će bit stečaj kluba...nije ti baš svejedno igrat u klubu koji preko noći može završit u 3. ligi i (formalno-pravno) postati novi klub
Da, ušao si u šrž problema. Prije par godina u Dinamu je igrao Abramović, dečko koji je bio nedodirljiv u juniorskoj konkurenciji, zabijao je kad i gdje je htio. Zatim su mu dali par utakmica za seniore i nakon toga posudba ovdje, posudba ondje i evo ga sad u Lokomotivi. Mislim da se s njim gadno pogriješilo, jer mladog igrača treba istrpiti i dati mu šansu dugorčno, a nije on jedini ima takvih dosta. Kod nas je igrač od 19 godina balavac, neiskusan, mora dugo grijati klupu da bi nešto naučio itd. itd. , a pogledajmo samo Arsenal. Čini nam se da ti mladići iz Arsenala igraju godinama a svi su tu negdje oko 20 godina s par izuzetaka, ili pogledajmo jadnog Mesija, Pata itd, njihove su momčadi jedva dočekale da iste mogu staviti u sastav, a sad kad se jedan Mesi ozlijedio u Barci je panika. Mislim da će se to i kod nas promijeniti.
Odgovori sa citatom
Star 13-03-08, 14:30   #5 (permalink)
Starter

Datum registracije: 12-03-08
Poruka: 7
Mujo_666_ se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: krizma7 Pogledaj Poruke
Da, ušao si u šrž problema. Prije par godina u Dinamu je igrao Abramović, dečko koji je bio nedodirljiv u juniorskoj konkurenciji, zabijao je kad i gdje je htio. Zatim su mu dali par utakmica za seniore i nakon toga posudba ovdje, posudba ondje i evo ga sad u Lokomotivi. Mislim da se s njim gadno pogriješilo, jer mladog igrača treba istrpiti i dati mu šansu dugorčno, a nije on jedini ima takvih dosta. Kod nas je igrač od 19 godina balavac, neiskusan, mora dugo grijati klupu da bi nešto naučio itd. itd. , a pogledajmo samo Arsenal. Čini nam se da ti mladići iz Arsenala igraju godinama a svi su tu negdje oko 20 godina s par izuzetaka, ili pogledajmo jadnog Mesija, Pata itd, njihove su momčadi jedva dočekale da iste mogu staviti u sastav, a sad kad se jedan Mesi ozlijedio u Barci je panika. Mislim da će se to i kod nas promijeniti.
Slazem se sa tobom, treba forsirati decke i pruzati im sanse
Mujo_666_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 14:38   #6 (permalink)
Regularni forumas

Nogomet se promjenio pa tako i karijere nogometaša. Nekada se prvu momčad ulazilo s 24, 25 godina a danas više nije rijetko da za prvu močad igraju i 17 godišnjaci. Karijere su trajale do 36,37,38 godine, a danas su igrači u tim godina prava rijetkost (Maldini). Najbolje se ta razlika vidjela na utakmici Milana i Arsenala u Ligi prvaka. Sjedne strane vrlo iskusna ekipa s igračima večinom oko 30 godina s izuzetkom Pata (Milan), a sa druge strane Arsenal s igračima koji su tek prošli 20 godina. Na trenutke mi je čak to izgledalo jako loše za Milan jer kako se bližio kraj utakmici vidjelo se što znači imati mlađu momčad, jer iskreno što se igračkog znanja tiče tu je Milan bio sigurno u prednosti. Drugi razlog zašto su momčadi sve mlađe su i iscrpljenost igrača s non stop igranjem te naravo zbog silnih ozljeda. Pogledajte samo Tudora, čovjek dve godine pokušava igrati i samo se beskrajno muči, a ima samo 29 godina. Ali to je to, jednostavno totalna iskorištenost i čisti zamor materijala. Mislim da je s njegovim nogometom gotovo, a opet nadam se da neće biti tako.

Da se malo vratim na mlađe igrače; dali je netko u zadnje vrijeme gledao LOkomotivu Iz Zagreba ?, ako nije a ima priliku pogledati ih imat će što i vidjeti. Ja neću govoriti o imenima a ako ih je netko gledao neka nam kaže nešto o igri mladića koji tamo igraju
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 15:25   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-12-07
Poruka: 1,609
RizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznat

neznam kako je trenutno stanje u mlađim uzrastima al imam osjecaj da je jos forsiraju tatini sinovi i pare igraju ulogu u izboru igraca...
sta se tice treninga i terena to je tragedija po meni pogotovo u ovim slabijim klubovima..di dica igraju po livadama i driblaju medu kravama i ovcama
RizLA je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 15:39   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 16-02-08
Godina: 17
Poruka: 1,599
Dunga_burek se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: krizma7 Pogledaj Poruke
Nogomet se promjenio pa tako i karijere nogometaša. Nekada se prvu momčad ulazilo s 24, 25 godina a danas više nije rijetko da za prvu močad igraju i 17 godišnjaci. Karijere su trajale do 36,37,38 godine, a danas su igrači u tim godina prava rijetkost (Maldini). Najbolje se ta razlika vidjela na utakmici Milana i Arsenala u Ligi prvaka. Sjedne strane vrlo iskusna ekipa s igračima večinom oko 30 godina s izuzetkom Pata (Milan), a sa druge strane Arsenal s igračima koji su tek prošli 20 godina. Na trenutke mi je čak to izgledalo jako loše za Milan jer kako se bližio kraj utakmici vidjelo se što znači imati mlađu momčad, jer iskreno što se igračkog znanja tiče tu je Milan bio sigurno u prednosti. Drugi razlog zašto su momčadi sve mlađe su i iscrpljenost igrača s non stop igranjem te naravo zbog silnih ozljeda. Pogledajte samo Tudora, čovjek dve godine pokušava igrati i samo se beskrajno muči, a ima samo 29 godina. Ali to je to, jednostavno totalna iskorištenost i čisti zamor materijala. Mislim da je s njegovim nogometom gotovo, a opet nadam se da neće biti tako.

Da se malo vratim na mlađe igrače; dali je netko u zadnje vrijeme gledao LOkomotivu Iz Zagreba ?, ako nije a ima priliku pogledati ih imat će što i vidjeti. Ja neću govoriti o imenima a ako ih je netko gledao neka nam kaže nešto o igri mladića koji tamo igraju
sve si lijepo rekao, ali loš je bio primjer sa Arsenalom, jer Arsenal je u toj utakmici imao prosjek god. od 25(šta uopće nije malo, nego više osrednje ili najbolje godine)

a baš njih isto nije pametno sponjat ko odličnu školu(znam da nisi)....kolko ono imaju engleza
Dunga_burek je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 15:41   #9 (permalink)
Starter

Datum registracije: 23-05-07
Poruka: 62
iceman206 se izdvaja iz mase

To je problem već duže vrijeme, to da se selekcija uglavnom vrši prema debljini roditeljskih novčanika (čast izuzecima).

Prije je netko spomenuo Abramovića, ako se dobro sjećam zove se Domagoj i imao sam čast igrati protiv njega. Taj čovjek je bio vanserijski igrač, nedodirljiv u kadetskim i juniorskim danima, a što se u međuvremenu dogodilo, neznam.

Ponešto poznavajući problematiku mlađih uzrasta, današnji treneri uglavnom svode treniranje na udaranje lopte. Takve klince uz to, ako želiš da postanu vrhunski nogometaši, treba i odgojiti i posložiti im neke stvari u glavi, da nogomet nije samo šutiranje lopte, već način života.
Današnjim klincima najbitnije je kakve kopačke imaju i da li su to od C. Ronalda ili Ronaldniha, a za trening i fizičku spremnu ih nije briga.
iceman206 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 15:42   #10 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 26-01-08
Poruka: 375
klik™ se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku klik™

Mladi su budućnost i treba ulagati u njih...Pohvaljujem Hajdukov omladak!
klik™ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: mis ljenje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:01.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111