Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Nogomet
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Nogomet Raspravljate o temi ŠKOLE NOGOMETA u Hrvatskoj! Šta mislite o radu s mladima ?? u Sport forumu; danas Abramovič igra u Finskoj 1. ligi. pa i nije KATASTROFALNO, ali znam da nije ni dobro Inter Turku....

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-03-08, 15:47   #11 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 16-02-08
Godina: 17
Poruka: 2,448
Dunga_burek je zabranio reputaciju
Re: ŠKOLE NOGOMETA u Hrvatskoj! Šta mislite o radu s mladima ??

danas Abramovič igra u Finskoj 1. ligi.

pa i nije KATASTROFALNO, ali znam da nije ni dobro

Inter Turku.
Dunga_burek je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 17:46   #12 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-02-08
Godina: 20
Poruka: 232
krizma7 se izdvaja iz mase
Citat:
Pravi autor: Dunga_burek Pogledaj Poruke
sve si lijepo rekao, ali loš je bio primjer sa Arsenalom, jer Arsenal je u toj utakmici imao prosjek god. od 25(šta uopće nije malo, nego više osrednje ili najbolje godine)

a baš njih isto nije pametno sponjat ko odličnu školu(znam da nisi)....kolko ono imaju engleza
Da dobro možda sam to malo nespretno izveo ali si skužio šta sam htio s time reči. Jednostavno u svim važnijim ligama momčadi su sve mlađe a i igrački vijek je sve krači

Citat:
Pravi autor: RizLA Pogledaj Poruke
neznam kako je trenutno stanje u mlađim uzrastima al imam osjecaj da je jos forsiraju tatini sinovi i pare igraju ulogu u izboru igraca...
sta se tice treninga i terena to je tragedija po meni pogotovo u ovim slabijim klubovima..di dica igraju po livadama i driblaju medu kravama i ovcama
Ovako, iz osobnog iskustva znam da do kadeta trenutno nije baš tako da igraju tatini sinovi i lova a šta se događa od kadeta to stvarno neznam ali tu bi već utjecaj mogli imati i raznorazni menanđeri i razni drugi interesi

Citat:
Pravi autor: iceman206 Pogledaj Poruke
To je problem već duže vrijeme, to da se selekcija uglavnom vrši prema debljini roditeljskih novčanika (čast izuzecima).

Prije je netko spomenuo Abramovića, ako se dobro sjećam zove se Domagoj i imao sam čast igrati protiv njega. Taj čovjek je bio vanserijski igrač, nedodirljiv u kadetskim i juniorskim danima, a što se u međuvremenu dogodilo, neznam.

Ponešto poznavajući problematiku mlađih uzrasta, današnji treneri uglavnom svode treniranje na udaranje lopte. Takve klince uz to, ako želiš da postanu vrhunski nogometaši, treba i odgojiti i posložiti im neke stvari u glavi, da nogomet nije samo šutiranje lopte, već način života.
Današnjim klincima najbitnije je kakve kopačke imaju i da li su to od C. Ronalda ili Ronaldniha, a za trening i fizičku spremnu ih nije briga.
Odličan komentar, vidi se da se kužiš u odnose klubova prema klincima. U nekim klubovima se vidi i dosta veliki napredak, npr. Jozić je uveo dosta reda u Dinamovu školu. Promjenio je skoro sve trenere, promjenio je i način rada u školi, a i prošlu jesen otpustio je iz škole jako puno djece za koje je smatrao da nisu perspektivni.Dali je bio u pravu tek će se vidjeti. U Varteksovoj školi se unazad par godina odlično radi, a to se vidi iz rezultata koje trenutno postižu kadeti i juniori ( i jedni i drugi su prvi na tablici ). U Zagrebovoj nogometnoj školi sve se promjenilo od kada imaju uvjete za vrhunski rad sa svim uzrastima u kampu u Veslačkoj. Od ostalih klubova veliki napredak u uvjetima rada ostvarili su klubovi NK Špansko i NK HAŠK koji su nedavno dobili prave terene s umjetnom travom. O stručnosti nogometnih trenera neću govoriti jer bi to bilo paušalno odnosno ja nisam kompetentan da ih kritiziram. Napomenuo bih da se na zagrebačkom području sigurno dobro radi u NK Croatia Sesvete i NK Dubrava jer iz ti klubova konstantno djeca svake godine odlaze u dva najjača zagrebačka kluba Dinamo i Zagreb. O klubovima iz Slavonije jedino sam vidio na djelu klince iz NK Osijek i mogu reći da su dobri i da imaju dobre uvjete za rad (dovoljno terena s umjetnom travom ). Iz Dalmacije gledao sam klince iz Omladinca Vranjic i klince NK Hajduk i bili su odlični ali pošto sam nisam iz Dalmacije neznam kakve uvjete za rad imaju i kakvi su odnosi u klubovima. Isto tako ništa neznam o klubovima iz Riječkog područja kao i iz Istre.

Postoji opcija MULTIQUOTE kada želiš odgovoriti na više postova, nema potrebe da pišeš post za postom.

Zadnji Uredio damfisk : 17-03-08 u 16:44.
krizma7 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 19:12   #13 (permalink)
Starter

Datum registracije: 23-05-07
Poruka: 62
iceman206 se izdvaja iz mase

Ja sam iz Istre i zato tvrdim da se u Istri izrazito loše radi, pogledaj samo malo u zadnjih 15 godina, koliko znaš dobrih nogometaša iz Istre? Možda, ali možda Igor Pamić, i daj bože mali Manuel Pamić. Ostalo 0 bodova.
Ista stvar vrijedi i za PG županiju, jednostavno jako jako loš rad i u Istri i u Rijeci, zato i nema nikakvih rezultata, što se tiče vrhunskih nogometaša s tog područja.
Kad sam ja bio kadet, onda su moji suigrači odlazili u Varteks, jer im je tada bio jako cijenjen omladinski pogon.
iceman206 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 21:16   #14 (permalink)
dr.sc. Foruma

a šta bi mi Zagorci tek trebali reć...čim neko da 2 gola, već je u Varteksu i za to nam klubovi(svi niželigaški) ne dobiju ni lipe.

kao npr. Frljužec i Smrekar, oba Krapinčani...1 najbolji strijelac juniora, a 2. već dosta dugo među seniorima

1 velikog talenta Marjanovića su nam tako govnari upropastili.
Dunga_burek je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-03-08, 07:39   #15 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Ja sam iz Istre i zato tvrdim da se u Istri izrazito loše radi, pogledaj samo malo u zadnjih 15 godina, koliko znaš dobrih nogometaša iz Istre? Možda, ali možda Igor Pamić, i daj bože mali Manuel Pamić. Ostalo 0 bodova.
Ista stvar vrijedi i za PG županiju, jednostavno jako jako loš rad i u Istri i u Rijeci, zato i nema nikakvih rezultata, što se tiče vrhunskih nogometaša s tog područja.
Kad sam ja bio kadet, onda su moji suigrači odlazili u Varteks, jer im je tada bio jako cijenjen omladinski pogon.
Ako je tako,onda je to žalosno, jer Istra ima idealne klimatske uvjete da se s djecom tjekom cijele godine može kvalitetno raditi na vanjskim terenima. Stvarno je šteta što se ne uloži više truda (love ) za uređenje infrastrukture kod vas , jer što se tiče love toga kod vas nebi trebalo nedostajati samo bi ju trebalo pravilno usmjeriti. Evo moj klinac već petu godinu ide na uskršnji turnir u Medulin, i svaki put je vrijeme bilo idealno, samo da su tereni bolji.

Citat:
a šta bi mi Zagorci tek trebali reć...čim neko da 2 gola, već je u Varteksu i za to nam klubovi(svi niželigaški) ne dobiju ni lipe.

kao npr. Frljužec i Smrekar, oba Krapinčani...1 najbolji strijelac juniora, a 2. već dosta dugo među seniorima

1 velikog talenta Marjanovića su nam tako govnari upropastili.
Da zanimljivo, samo ako su odlazili kao izlazni juniori nevjerujem da klub nije nešto dobil, samo šta i gdje , to je pitanje?

Zadnji Uredio damfisk : 17-03-08 u 16:45.
krizma7 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-03-08, 13:02   #16 (permalink)
dr.sc. Foruma

pa da postoji neko da mari u klubu mislim da bi se dobilo kakve-takve pare....ali sve je nekako briga

sad je u klubu uvedena politika da svi igrači Moraju dolazit iz Krapine...zato nam je pola ekipe otišlo i sad praktički samo juniori igraju....a 1 od njih je i brat od Frljužeca
Dunga_burek je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-03-08, 13:17   #17 (permalink)
Starter

Datum registracije: 23-05-07
Poruka: 62
iceman206 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: krizma7 Pogledaj Poruke
Ako je tako,onda je to žalosno, jer Istra ima idealne klimatske uvjete da se s djecom tjekom cijele godine može kvalitetno raditi na vanjskim terenima. Stvarno je šteta što se ne uloži više truda (love ) za uređenje infrastrukture kod vas , jer što se tiče love toga kod vas nebi trebalo nedostajati samo bi ju trebalo pravilno usmjeriti. Evo moj klinac već petu godinu ide na uskršnji turnir u Medulin, i svaki put je vrijeme bilo idealno, samo da su tereni bolji.
Da, samo tu su neki drugi interesi, sve je svedeno na turizam, jer se od toga živi.
Uvjeti su idealni za rad, recimo jedan Poreč, pa tu je znala repka dolazit, u krugu od 500 metara, imaš 4,5 igrališta, što umjetne trave, što prave. Da ne spominjem kako je to sve više-manje u prirodi, tako da jedan kvalitetan i maštovit trener može napraviti jako kvalitetne pripreme.
iceman206 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-03-08, 16:38   #18 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
pa da postoji neko da mari u klubu mislim da bi se dobilo kakve-takve pare....ali sve je nekako briga

sad je u klubu uvedena politika da svi igrači Moraju dolazit iz Krapine...zato nam je pola ekipe otišlo i sad praktički samo juniori igraju....a 1 od njih je i brat od Frljužeca
Lijepo je kad se oslanjaš na igrače iz svog pogona samo to je opet odlazak u kreajnosti, mislim da to nije dobro jer zašto netko iz Zaprešića ili Zaboka nemože igrati u Krapini, ali sam zato veliki protivnik toga da se dovode igrači iz BiH, Makedonije i sl te ih se plača dvostruko više od domačih igrača a u zbilji ne donose nikakvu prevagu niti kvalitetu. To se najbolje vidi u NK Međimurje.

Citat:
Da, samo tu su neki drugi interesi, sve je svedeno na turizam, jer se od toga živi.
Uvjeti su idealni za rad, recimo jedan Poreč, pa tu je znala repka dolazit, u krugu od 500 metara, imaš 4,5 igrališta, što umjetne trave, što prave. Da ne spominjem kako je to sve više-manje u prirodi, tako da jedan kvalitetan i maštovit trener može napraviti jako kvalitetne pripreme.
Da već sam čuo za terene u Poreču, i sad mi nije jasno ako je to tako kako kažeš, a nevidim razlog zašto nebi bilo tako, iz kojeg razloga repka ide u Sloveniju prije svake utakmice. Jedini razlog može biti što je to od Zagreba udaljeno 30-40 km., ali pa nije ni Poreč daleko s time da su svakako noć prije tekme u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Zadnji Uredio damfisk : 17-03-08 u 16:46.
krizma7 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-03-08, 17:20   #19 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: krizma7 Pogledaj Poruke
Lijepo je kad se oslanjaš na igrače iz svog pogona samo to je opet odlazak u kreajnosti, mislim da to nije dobro jer zašto netko iz Zaprešića ili Zaboka nemože igrati u Krapini, ali sam zato veliki protivnik toga da se dovode igrači iz BiH, Makedonije i sl te ih se plača dvostruko više od domačih igrača a u zbilji ne donose nikakvu prevagu niti kvalitetu. To se najbolje vidi u NK Međimurje.

.
eh raspizdili su se jer je nekolicina igrača htjela ić u Zabok zbog 1k kuna veće plaće....pa su onda sve "strance" izbacili.
a baš da su radili neku prevagu...i nisu.
Dunga_burek je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-03-08, 17:26   #20 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
eh raspizdili su se jer je nekolicina igrača htjela ić u Zabok zbog 1k kuna veće plaće....pa su onda sve "strance" izbacili.
a baš da su radili neku prevagu...i nisu.
A kaj da ti velim ako je tak onda im je sasvim svejedno, pa zato nek igraju domaći dečki
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: mis ljenje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:02.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114