| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Nogomet Raspravljate o temi Tottenham Hotspur u Sport forumu; Evo malo o mom omiljenom klubu iz Engleske lige Tottenham Hotspur Puno ime Tottenham Hotspur Football Club Nadimak Spurs (Spursi) ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 04-07-08 Godina: 19
Poruka: 2,566
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tottenham Hotspur Evo malo o mom omiljenom klubu iz Engleske lige Tottenham Hotspur Puno ime Tottenham Hotspur Football Club Nadimak Spurs (Spursi) Osnovan 1882. kao Hotspurs F.C. Igralište White Hart Lane Kapacitet 36,310 Predsjednik Daniel Levy Trener Juande Ramos Liga FA Premier Liga 2007./08. 11. Tottenham Hotspurs je engleski nogometni klub koji igra u Premier Ligi. Navijači Tottenhama ga zovu i Lilywhites (bijeli ljiljani), zbog tradicionalne bijele boje dresova. Stadion White Hart Lane se nalazi u Londonu. Tottenham je prvi klub u 20. stoljeću koji je osvojio Premier Ligu i FA kup iste godine, bilo je to u sezoni 1960-61. Godine 1963. Tottenham je postao prvi engleski klub koji je osvojio Europski trofej - Kup pobjednika kupova. Geslo kluba glasi Audere est Facere, a simbol kluba je pijetao koji stoji na nogometnoj lopti. Klub ima dugu povijest rivalstva sa susjedom Arsenalom. Utakmice između ta dva kluba nazivaju se sjevernolondonski derbiji. Trofeji Nacionalna prvenstva FA Premier Liga 2 1950-51, 1960-61 Druga liga 2 1919-20, 1949-50 Južna liga 1 1899-1900 Zapadna liga 1 1903-04 Liga sjever i jug 2 1943-44, 1944-45 Nacionalni kupovi FA kup 8 1901, 1921, 1961, 1962, 1967, 1981, 1982, 1991 Engleski Liga kup 4 1971, 1973, 1999, 2008 FA Community Shield 7 1920-21, 1951-52, 1961-62, 1962-63, 1967-68, 1981-82, 1991-92 Europski kupovi Kup UEFA 2 1972, 1984 Kup pobjednika kupova 1 1963 Anglo-Italian Liga Kup 1 1972 Predsezonski kupovi Kirin kup 1 1979 Peace kup 1 2005 Vodacom Challenge 1 2007
__________________ Just be yourself and if people don't like you fuck them |
| | |
| | #2 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Tottenham Hotspur Evo malo starije vijesti, ali najvažnije. Luka Modrić prelazi u Tottenham Kako je objavljeno na službenoj internet stranici Tottenhama, hrvatski reprezentativac Luka Modrić će od sljedeće sezone karijeru nastaviti u redovima tog engleskog premierligaša. Dinamova blagajna će nakon realizacije ovog transfera postati bogatija za oko 22 milijuna eura, a Modrić će ugovor potpisati na ljeto, nakon što prođe liječničke pretrage. Modrić neće imati problema sa dobijanjem radne dozvole, budući da je već nekoliko godina standardni reprezenatativac, a osobne uvjete suradnje sa svojim novim klubom je već dogovorio. Iako se posljednjih dana činilo da je Newcastle najbliži Lukinom poptisu, braća Mamić su oklijevala jer su vjerojatno očekivali ovakvu ponudu Tottenhama, koja je zadovoljila i igrača i klub. Ostvare li se želje menadžera Tottenhama, Juande Ramosa, Modriću bi se u dresu Tottenhama mogao priključiti još jedan suigrač iz reprezentacije. Naime, skauti tog londonskog kluba već neko vrijeme prate i Danijela Pranjića, koji je ove sezone proglašen najboljim igračem nizozemskog Heerenvena. Ipak, za sada će morati pričekati na realizaciju tog posla, budući da u Heerenvenu ne žele prodati Pranjića prije kraja europskog prvenstva. David Bentley novo pojačanje Tottenhama Engleski premierligaš Tottenham je u srijedu navečer na svojoj službenoj internet stranici potvrdio kako je sa Blackburnom postignut dogovor oko transfera engleskog reprezentativca Davida Bentleya u redove Spursa. 23-godišnji krilni nogometaš je još krajem protekle sezone izrazio želju za promjenom sredine, a dva kluba su već nekoliko dana bili u pregovorima koji su konačno završili dogovorom. Na web stranici Tottenhama piše: "Sretni smo što možemo objaviti kako smo sa Blackburn Roversima postigli dogovoro oko iznosa odštete za transfer Davida Bentleya. Engleski reprezentativac je za klub sa Ewood Parka odigrao 133 utakmice i postigao 21 gol, nakon što je najprije u taj klub stigao na posudbu iz Arsenala u kolovozu 2005. da bi u siječnju sljedeće godine ta posudba prerasla u transfer. 23-godišnji nogometaš je do sada ubilježio pest nastupa za seniorsku reprezentaciju Engleske, a prethodno je svoju zemlju predstavljao u dresovima B, U21 i U20 reprezentacija." Brazilski vratar Gomes prelazi u Tottenham Brazilski vratar Heurelho Gomes će od sljedeće sezone braniti vrata engleskog premierligaša Tottenhama, nakon što je taj klub dogovorio iznos odštete sa Gomesovim dosadašnjim klubom, PSV-om. Nakon što 27-godišnji Gomes prođe liječničke pretrage, dogovori osobne uvjete suradnje sa klubom i dobije radnu dozvolu i službeno će potpisati ugovor sa Tottenhamom, objavili su iz tog kluba. Gomes je protekle sezone u dresu PSV-a odigrao 34 utakmice i primio samo 24 gola, a sa tim je klubom osvojio naslov prvaka, četvrti otkako je 2004. godine stigao iz Cruzeira. Dolazak Gomesa znači i izvjestan odlazak Paula Robinsona, koji je ionako izgubio mjesto u početnoj postavi nakon niza pogrešaka protekle sezone.
__________________ Just be yourself and if people don't like you fuck them Zadnji Uredio Iron Man : 02-08-08 u 23:14. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 22-04-07 Lokacija: Osijek Godina: 24
Poruka: 163
![]() | Re: Tottenham Hotspur Uz United Tottenham mi je nadraži klub iz Premier Lige. Igraju napadački što uvijek garantira nogomet s puno golova. Već dugi niz godina imaju dobre igrače, no nažalost uvijek im fali ono nešto za neki veći rezultat. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Tottenham Hotspur sjecam se kao klinac onih tekmi Hajduka i Tottenham-a sa Steve Archibaldom ..odlican igrac. sad cu ih naravno opet malo vise "pratiti" (zbog Luke)
__________________ Even if you seek in Google, You can not find anyone like me ...što će meni alkohol i droga ; lud sam i bez toga ! |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Tottenham Hotspur Modrić vrlo dobar u pobjedi Tottenhama Momčad Tottenhama pobijedila je Celtic s 2-0 u prvoj utakmici pripremnog turnira u Rotterdamu. Luka Modrić igrao je u Tottenhamu do 83. minute... Hrvatski reprezentativac ostavio je vrlo dobar dojam u ovoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu. Bio je siguran u kontroli i predaji lopte, a u nastavku je pokrenuo nekoliko vrlo zanimljivih akcija. Nije se libio niti svojih prepoznatljivih driblinga. Nudio se u mnogim akcijama, a dvoboj protiv Celtica nagovještava da hrvatskom reprezentativcu uopće neće trebati puno vremena za prilagodbu na momčad Tottenhama. Igru je napustio u 83. minuti iz pljesak Tottenhamovih navijača. Trener Tottenhama Juande Ramos postavio je od prve minute u sastav bugarskog centarfora Dimitra Berbatova, koji je odigrao svih 90 minuta u ovom susretu, a 23-godišnji veznjak David Bentley, koji je stigao iz Blackburna, zaigrao je u drugom poluvremenu, te je bio i strijelac... Celtic je bio nešto bolja momčad u prvoj polovici prvog poluvremena, ali – samo do vodećeg pogotka Tottenhama u 25. minuti kojeg je postigao Darren Bent, ali ne zahvaljujući nekoj dobroj akciji londonskog kluba, već nakon velike pogreške Celticovov igrača Hartleya, koji je htio vratiti loptu prema Borucu, ali je napadač Spursa osujetio njegovu namjeru, presjekao dodavanje, zaobišao Boruca i gurnuo loptu u praznu mrežu. Bio je to već 8 pogodak Benta u posljednje tri prijateljske utakmice. Tamnoputi je napadač zabio četiri komada Norwich Cityju i hat-trick Leyton Orientu. Modrić je zabljesnuo u 43. minuti, kada je sjajnom loptom u for proigrao Benta koji se našao oči u oči s Borucom, ali je Celticov vratar zaustavio njegov prizemni udarac. Spursi su u drugom poluvremenu bili apsolutno bolja momčad. U 52. minuti se Modrić, na dodavanje Berbatova, čak našao i u prilici za pogodak, ali nije uspio zabiti i drugi gol u dresu Spursa, nakon što je bio strijelac protiv Leytona. Londončani su imali još nekoliko obećavajućih akcija, da bi napokon u 79. minuti postigli i drugi pogodak. Lijevu stranu fino je probio Bale, ubacio prizemnu loptu koju Berbatov nije uspio zahvatiti, ali je na sebe navukao protivničkog stopera i Boruca, a Bentley je bez ikakvih problema poslao loptu u praznu mrežu, i tako se upisati u strjelce već u prvom nastupu za Hotspur.
__________________ Just be yourself and if people don't like you fuck them |
| | |
| | #8 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Tottenham Hotspur snaci ce se Luka u Londonu , siguran sam ..I Eduardo je trebao 2-3 mjeseca al onda je proradio .Nazalost i ozljedio se kad je poceo igrati u prvih 11. Bemu sunpora Treba ljudima malo vremena ( promjena sredine , itd). Zanimljve su mi ove izjave Luke u JL :LONDON - Siguran sam da ćemo se družiti u Londonu kad god budemo mogli. Naravno, to će ovisiti o našim klupskim obvezama – izjavio je Luka Modrić o Eduardu da Silvi. Hrvatski nogometaš u redovima londonskog Tottenhama izjavio je da suigrača iz reprezentacije i nekad Dinama, a danas napadača Arsenala, jako dobro poznaje. - Mislim da mogu reći da smo jako dobri prijatelji – prenosi Modrićevu izjavu engleskim medijima nogometni web-portal tribalfootball.com. - Veselim se druženjima s njim, bez obzira na činjenicu da su naši klubovi najveći rivali. Vjerujte mi, znam o kakvom je rivalstvu riječ. Naučili smo to obojica iz Hrvatske, gdje je jednako veliko suparništvo između Dinama i Hajduka. Izjavu 23-godišnjeg veznjaka prenio je i irski Independent. Modrić je otkrio da su u Tottenhamovoj igri od početka osjeća ugodno jer je ona postavljena slično kao u hrvatskoj reprezentaciji. - U hrvatskom nacionalnom timu svi se jako dobro poznajemo i imamo prepoznatljiv stil. Čini mi se da će slično biti i u Tottenhamu. Opet sam u momčadi koja voli držati loptu u posjedu.
__________________ Even if you seek in Google, You can not find anyone like me ...što će meni alkohol i droga ; lud sam i bez toga ! Zadnji Uredio jaymz : 03-08-08 u 14:11. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Tottenham Hotspur Tottenham razbio Borussiju: Modrić i Kovač nisu igrali, Petriću 90 minuta LUKA MODRIĆ nije igrao za Tottenham zbog lakše ozljede koljena. Kovač nije ulazio u ekipi Borussije dok je Mladen Petrić igrao svih 90 minuta, ali nije postigao pogodak. Na turniru u Rotterdamu igrali su Tottenham i Borussia Dortmund. Kao što je i bilo očekivano, Tottenham je bez problema slavio i u ovoj utakmici. Luka Modrić nije ulazio u igru, Juande Ramos ga je ostavio na klupi. Razlog za to je vjerojatno lakša ozljeda koljena, koju je zadobio u utakmici s Celticom. Kod Borussije Mladen Petrić je bio u vršku napada, dok Robert Kovač nije igrao. Petrić je imao prvu dobru priliku na utakmici već u četvrtoj minuti kada je odlično pokušao s lijeve strane sa visine šesnaesterca, no pucao je pored gola. Tada je na opet na scenu stupio Darren Bent i to pogotkom u 10. minuti. Primio je loptu na 15-ak metara od gola, okrenuo jednog igrača i loptu neobranjivo poslao u mrežu. Tottenham je tako poveo na samom otvaranju utakmice. Treba reći da Bent igra u nevjerojatnoj formi. U posljednje tri utakmice, prije ogleda s Borussijom, postigao je osam pogodaka. U 27. minuti Petrić je izveo slobodan udarac s visine šesnaesterca, no lopta je otišla tik iznad vratnice. Do poluvremena se nije ništa specijalno događalo na terenu te su Spursi otišli na odmor s jednim pogotkom prednosti. Bale i Bent su na poluvremenu izašli, a ušli su Lennon i Berbatov. Tottenham je nastavio s kontrolom susreta te se njihova nadmoć isplatila vrlo brzo. Giovani Dos Santos je u 55. minuti u maniri pravog golgetera pospremio loptu u kut vrhom kopačke i povećao prednost Tottenhama. U 67. minuti Petrić je opet imao priliku iz slobodnog udarca doći do pogotka, no niti ovoga puta nije bio precizan. Pred sam kraj utakmice Jamie O'Hara je povisio na 3:0 i osigurao još jednu pobjedu Spursa koji neumoljivo pobjeđuju sve redom na Kupu u Rotterdamu.
__________________ Mogu bilo s kime jutrom da se budim, al je srce samo tvoje jagnje moje, mogu da u svakoj uzalud tebe trazim, ali samo s tobom je ono pravo,ono najbolje |
| | |
![]() |
| Tagovi: engleska, tottenham |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:54.

Treba ljudima malo vremena ( promjena sredine , itd). Zanimljve su mi ove izjave Luke u JL :