Pokazujem rezultate 1 do 10 od 10

adaptacija u vrticima

Raspravljate o temi adaptacija u vrticima u Obitelj i Dom forumu, dio Život i Stil foruma; mame.. tate.. jeli vaš kikić prihvatio/la.. novo drustvo,prijatelje,tete? Koliko dugo mu je trebalo.. , kako se Vi nosite s time ...

prof. Foruma
    Datum registracije
    26-06-08
    Poruka
    1,312
    Liked
    1 times

adaptacija u vrticima

mame.. tate.. jeli vaš kikić prihvatio/la.. novo drustvo,prijatelje,tete? Koliko dugo mu je trebalo.. , kako se Vi nosite s time i jeste li zadovoljni sa izabranim vrtićem?

Ja sam naime buduca odgajateljica, još par ispita do kraja.. Baš sam bila na par dana u vrticu u ovo malo težem razdoblju za kikice u "jaslicama ".. i zaista im nije lako,ali krasno je vidit kad se jedno malo djetešce sa onim svojim velikim okicama i teletabisem u rucicama malo po malo opušta i uigra u vrtić..!

Mozda da cujemo vaše primjere .., ovdje mozete komotno i postavit neka pitanja , tj razmjenjivat vaša iskustva sa stanjem u vrticima, o vašim kikicima itd..

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,143
    Liked
    493 times

Re: adaptacija u vrticima

Nisam tata ali moja nećakinja je prije nekih mjesec dana krenula u jaslice i ispočetka je bilo problema.
    Na onom prvom privikavanju kad god bi joj mama makla iz vida ona bi samo plakala.
    Kad ju je šogorica ostavila prvi put samu na par sati malecka je isto cijelo vrijeme samo plakala i hodala u krug po sobi.
    Malo pomalo se ipak priviknula i to relativno brzo s obzirom da nekoj djeci treba i po mjesec i više dana da se koliko toliko priviknu.
    Sad je šogorica bez problema ostavi ujutro i normalno se igra, spava a i počela je i jest (sa jelom je bilo malo problema) i zna se čak desiti da niti neće ići kući kad mama ili dida dođu po nju

Navodno zna biti problema kad djeca obole, što je u vrtićima čest slučaj, da kad ponovo krenu u vrtić da im opet treba neko vrijeme da se priviknu.
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

prof. Foruma
    Datum registracije
    26-06-08
    Poruka
    1,312
    Liked
    1 times

.., može bit da je lakse to i podnesla kad ju je šogorica vodila, mama je ipak mama.. Al svaka cast maloj , uspijela je brzo ona to

Što se tice bolesti ,normalno da ce biti bubina na pocetku..ali ce joj se imunitet ocvrsnut i steknit ce neke osnovne higijenske navike iz dana u dan što se tice "vrtića"!

A svako dijete se bori s tim i nosi na svoj nacin, nije ni roditeljima lako.. al imala sam slucaj vidit da neki zapravo još više otezavaju pogotovo na pocetku kada se nedaju "nikako rastat" sa svojom djecom i onda još i oni pocnu plakat, ajme... emocije na sve strane..

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,143
    Liked
    493 times

Mislim da bi djeca trebala ići u vrtić ako imaju priliku jer će se tako najbolje socijalizirati sa drugom djecom. Koliko god možda ispočetka bilo problema, da stalno plaču, da neće jesti da ne žele ostati u vrtiću i sl, treba ih ipak na to naviknuti i roditelji trebaju pregrmiti to teško razdoblje za djecu i ne pokleknuti i ispisati ih iz vrtića.
    Imam primjer od prije nekoliko godina kad je moj mali bratić trebao krenuti u vrtić. Toliko je plakao i nije želio ostati da ga je mama na kraju ispisala i prepustila djedu i baki na čuvanje dok su oni na poslu. Ne kažem da ga oni nisu dobro čuvali, dečkić je super odgojen, pristojan i mio, ali nije socijaliziran sa drugom djecom, nezna se postaviti i nezna se snaći u društvu sa drugom djecom. Sad je krenuo u školu i opet problemi, samo plač i ne želi niti u školu ići jer ga druga djeca ne "prihvaćaju".
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

prof. Foruma
    Datum registracije
    26-06-08
    Poruka
    1,312
    Liked
    1 times

.. da dijete treba vodit ka socijalizaciji na bilo koji nacin, a u vrticu ce zaista ono steci na najbolji moguci , mada ne igra pravilo.. kazem !

Najvažnije je bit strpljiv!
    Joks.. vidim neceš imat problema što se tice toga sa svojim djetetom, uhodan si !
    Zadnji Uredio avelana : 21-10-08 u 20:42

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Iz dječjeg vrtića ja imam samo traume, djeca su me kao malu tukla (bila sam jako sitna za svoju dob), tete su bile zločeste prema meni jer nisam htjela jesti onu hranu, na silu su me tjerale da jedem..
    Svjesna sam da je za djetetov razvoj bitna socijalizacija, ali ne znam kako ću ja kad budem imala dijete.. teško ću se na vrtić odlučiti, vjerojatno ću se uvijek brinuti kako se tete ponašaju prema njemu, kako će ga ostala djeca prihvatiti.. znamo kako neka djeca znaju biti vrlo okrutna.

prof. Foruma
    Datum registracije
    26-06-08
    Poruka
    1,312
    Liked
    1 times

Eh vidiš... vazan je stav roditelja prema predškolskoj ustanovi , to je ipak mjesto kroz koje je prolazilo tisuce i tisuce djece i mnogima od njih je vrtić ostao u lijepom sjecanju!
    Eto tebi nije.. , al svakako mislim da bi svaki roditelj trebao znat da dijete ne mogu i ne trebaju zaštit od svih nepovoljnih okolnosti , to i nije roditeljski zadatak zar ne ?
    Mislim da bi ti bilo lakse kad bi ga nekako pustila uz vjerovanje u svoje dijete!

Ja kao mala sam imala tesku obiteljsku situaciju, za mene je vrtić bilo SVIJETLo u tunelu, hehe! Zaista imam lijepa sjecanja na tete i vrtić!

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Slažem se.. usprkos mojih traumama iz djetinjstva nemam predrasude prema dječjim vrtićima, samo sam opreznija i vjerojatno ću prethodno što ga uopće upišem u vrtić dobro se raspitati..možda preporuka od nekoga kome vjerujem.

prof. Foruma
    Datum registracije
    26-06-08
    Poruka
    1,312
    Liked
    1 times

..pa naravno , imaš na to pravo kao roditelj!

Starter
    Datum registracije
    21-10-08
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Svaki roditelj zeli samo najbolje za svoje dijete... Ali mislim da je najbolje ipak dijete poslati u vrtic, da stekne neke drustvene navike. Naravno da svaki roditelj ima i pitanja i nedoumice oko toga, ali ako je netko ovdje zabrinut, predlazem da malo procitau o tome svemu ovdje.

Lajkaj nas na Facebooku