Stranica 6 od 6 PrvoPrvo 123456
Pokazujem rezultate 51 do 57 od 57

batine od mame

Raspravljate o temi batine od mame u Obitelj i Dom forumu, dio Život i Stil foruma; odredjena doza batina & dobar razgovor kad se klinac smiri cine cuda. to je moje misljenje. i zbilja, zanimljivo je ...

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika shelby-eleanor
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    25
    Poruka
    7,091
    Liked
    6 times

Re: batine od mame

odredjena doza batina & dobar razgovor kad se klinac smiri cine cuda. to je moje misljenje.

i zbilja, zanimljivo je da nitko nije niti pokusao dati nekakav konkretan odg. na moje pitanje, nego svi blebecu samo o tome kako se dijete ni pod kojim uvjetima ne smije udarit nitko od nas ovdje ne zeli premlatiti svoje dijete (bar se nadam), ali jedna-dvije odgojne su cisto dosta da se malcu utuvi nesto u glavu.

nagledala sam se i djece kojima ni siba, nit remen, nit bilo kakve batine ne znace nista, a razgovor da ne spominjem.. ono i dalje radi po svome..

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Pa to i ja hoću reć... uvijek postoji onaj neki statistički minimum djece kod koje ni razgovor ni razumijevanje ni ignoriranje ni pleska ni šiba po guzici ne djeluju. Ali to je - kao što rekoh - statistički minimum.

Baš kao što je statistički minimum i onaj anđelčić maleni, dobra dušica koja nikad ništa zločesto nije napravila i kojoj je dovoljan jedan prijekoran mamin pogled da se iste sekunde umiri.

A ovdje se govorio o nekoj većini, od djetetu koje koji put sluša, koji put ne sluša, a koji put bude toliko tvrdoglavo da jednostavno tjera po svome i radi sranje i time sebe dovodi u opasnost, pa se nauči pameti tek kad dobije malo po guzici...

Banalan primjer: "nemoj iz dvorišta ić na ulicu, udarit će te autobus koji tuda stalno prolazi"... "rekao sam ti da ne ideš na ulicu, a ti opet ideš"... "opet si izišao na ulicu, sreća da je autobus zakočio na vrijeme"... "ne idi na ulicu!!!!"... i konačno - "pljus"... I dijete više ne izlazi na ulicu

Jebiga, dijete je ipak dijete, nije punoljetna zrela i racionalna odrasla osoba koja shvaća značenje ozbiljnog razgovora.

Akademik Avatar od korisnika Vidolinho
    Datum registracije
    16-03-07
    Starost
    28
    Poruka
    5,515
    Liked
    77 times

Citat Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
    Baš kao što je statistički minimum i onaj anđelčić maleni, dobra dušica koja nikad ništa zločesto nije napravila i kojoj je dovoljan jedan prijekoran mamin pogled da se iste sekunde umiri.
    Ma to je EMO u nastajanju.

Citat Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
    Banalan primjer: "nemoj iz dvorišta ić na ulicu, udarit će te autobus koji tuda stalno prolazi"... "rekao sam ti da ne ideš na ulicu, a ti opet ideš"... "opet si izišao na ulicu, sreća da je autobus zakočio na vrijeme"... "ne idi na ulicu!!!!"... i konačno - "pljus"... I dijete više ne izlazi na ulicu
    Pa upravo tako. Bolje šljaga nego da onda kasnije krvavu fleku pred dvorištem moraš uvjeravati da je zbilja opasno izletavati na cestu i da bi moglo podletiti pod bus.

Regularni forumas Avatar od korisnika Zvjezdicaa
    Datum registracije
    28-01-10
    Starost
    21
    Poruka
    89
    Liked
    0 times

Smile Re: batine od mame

Citat Pravi autor: Ulysea Pogledaj Poruke
    ....ja ne vjerujem da netko otvara ovakvu temu i jos se sprda s agresivom kao da je najnormalnija stvar...nisu me nikad tukli, pa ni ''slucajno'' me onako pljusnuli koji put i apsolutno sam protiv toga da se djeca fizicki i verbalno kaznjavaju. Nemres bit savrsen roditelj, jel, al uvijek mozes osvjestit svoje pogreske i rec probat cu drugacije...cak i najzivlja djeca mogu usvojiti stvari bez fizickog obracuna.

Hvala mami i tati sto me nisu nikad tukli i naucili me da je to neprihvatljivo...
    Bravo

Sadaa znam da te trebam, Sadaa Znnam da te woLimm !! ♥ ♥

Regularni forumaš Avatar od korisnika maskatur
    Datum registracije
    16-01-11
    Poruka
    108
    Liked
    3 times

Pa znala mi je guzica biti žuto-plava. Nisam zbog toga postao bolji, ali je valjda mojoj majci koja je znala na taj način "podijeliti pravdu", bilo lakše.
    Da je senzibilitet,a ne razum, dominantna osobina, dominantna vrsta bili bi psi,a ne ljudi.

Uvaženi forumaš
    Datum registracije
    27-10-10
    Poruka
    550
    Liked
    10 times

Samo jedan put sam bila isklepana a i postojao je bas veliki razlog,kao djete nisam dala da idu na ljuljasku druga djeca,a ljuljaska bila u dvoristu zgrade,ja je prisvojila,niko pravo na nju nije imao osim mene sve do dana,dok se nisam naljutila na jednu djevojcicu i kamenom je udarim u celo...ona u hitnu a ja u kucu, na klepanje,njoj sili celo pod anestezijom,a ja batine dobila na zivo..mislim da me vise bolilo nego nju

Regularni forumaš Avatar od korisnika juventus
    Datum registracije
    23-03-08
    Poruka
    215
    Liked
    5 times

Citat Pravi autor: Ulysea Pogledaj Poruke
    ....ja ne vjerujem da netko otvara ovakvu temu i jos se sprda s agresivom kao da je najnormalnija stvar...nisu me nikad tukli, pa ni ''slucajno'' me onako pljusnuli koji put i apsolutno sam protiv toga da se djeca fizicki i verbalno kaznjavaju. Nemres bit savrsen roditelj, jel, al uvijek mozes osvjestit svoje pogreske i rec probat cu drugacije...cak i najzivlja djeca mogu usvojiti stvari bez fizickog obracuna.

Hvala mami i tati sto me nisu nikad tukli i naucili me da je to neprihvatljivo...

BRAVO

Stranica 6 od 6 PrvoPrvo 123456

Lajkaj nas na Facebooku