ne bi se štel mešati, al nije li drvo skuplji način grijanja od plina?
Raspravljate o temi centralno grijanje u Obitelj i Dom forumu, dio Život i Stil foruma; živimo u kući sa centralnim grijanjem na plin. imamo instaliran Viesmanov plinski kotao i zadovoljni smo njim. zbog sve većih ...
ne bi se štel mešati, al nije li drvo skuplji način grijanja od plina?
Bolje desnica nego prknenica!
Nekako sumnjam u isplativost drva, osim ako nemaš svoju šumu ili možeš po susjedovom rušiti.![]()
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
zadnje cijene drva koliko se ja sjećam je 50 €/m^3, a iako se mjerna jedinica (kubični metar) ne može usporedit, cijena plina je 2 kn/m^3
ja se ne bi prebacivao na drva iskreno... drva idu samo u roštilja za to sam si sredio metar drva
Bolje desnica nego prknenica!
i još uz to ona smrzavica kad po zimi moraš ustati iz toplog kreveta da naložeš, pa u najboljem slučaju za pola sata zagriješ prostor.. brrr... kad se samo sjetim kad smo grijali na drva..![]()
loža rula!
al opet..drva rulaju znash.. bash sam cjepal danas neke panjeve..jebote.. a ono..loža i deri.. ili plinara ..a neznam..
All in all you're just another brick in the wall......
Meni je sad isto malo čudna ova odluka o prelasku na kruto.
Al dobro - tko zna što će sutra biti s mekanim.
Mislim da je kombinacija kruto mekano moguća bez većih problema. Za stručne i iscrpnije savjete morate se obratiti ljudima koji to rade.
Nazovite nekog obrtnika, firmu nek dođu vide, daju vam savjete i predračun. Oni će znati najbolje kako to ide.
Nekad je i kod mene bilo samo kruto, a sad je samo mekano (Vaillant bojler 28kW).
vjeruj mi financijski je još jedino plin podnošljiv, nemam iskustva sa drvima, osim kad odem na selo.
moji imaju šumu pa se žale, zamisli kako je tek kupovati.
lož ulje je nešto što niti najljućem neprijatelju ne bih poželjela, dovoljno je reći da sam prošle zime na isto potrošila 19.000 kn.
dobro razmisli o svemu još jednom.
molio bih nekog stručnog da mi kaže koliko vrijedi tam tvt standard peć za centralno grijanje 50 kW 180 l volumen bojlera na drva lož ulje i struju 1985. godište u odličnom stanju.htio bih istu kupiti od čovjeka koji ju je koristio pa da znam koliko vrijedi.unaprijed hvala
ništa jer je najvjerojatnije progorilo ložište ako je ložio na drva i ugljen