Predugo je to, maksimalno 6 mjeseci.
Raspravljate o temi Do kad dojiti? u Obitelj i Dom forumu, dio Život i Stil foruma; Moja prijateljica je majka petogodišnjeg dječaka koji će ubrzo postati školarac. Mali je izuzetno napredan i jak jer je još ...
Predugo je to, maksimalno 6 mjeseci.
Ja imam dvoje djece koje sam dojila oko 3 mjeseca.
Mislim da je 5 godina ipak malo previše, sasvim je dovoljno do prve godine.
ziher je pametan i jak jer je na majčinom mlijeku
Neko se navuče na pepsi neko na colu a koliko vidim neko i na majčinsku sisu.
Pet godina je mnogo.Nekada davno deca su dugo sisila.
Ali takvo je vreme bilo.Žene su radjale decu u seriji i uvek je bilo mleka.Danas je potpuno drugo vreme, drugačija ishrana, žene teže radjaju.
Odoječe ima u majčinskom mleku sve što mu je potrebno.Za dečaka od pet g. nisam siguran.Verovatno da ima i dopunsku ishranu ali ako je samo na mleku onda se to može pretvoriti u katastrofu.Počeće i psihološki problemi jer mala deca znaju biti bezobzirni.
savet : Hitno prekinuti sa takvim načinom ishrane.
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
jok pa nijeDa li je polazak u prvi razred osnovne pravo vrijeme da ga prestane dojiti?
preporučljivo je da djeca doje što duže... samo to "duže" treba znat dobro ocjenitiovo je definitivno previše... moja procjena je do neke 2 godine, naravno ako je majka djeteta u mogućnosti i sve ostalo...
imam kolegicu s posla, ona je svoju malu tek prije 2 mjeseca odvikla sisanja, mala ima malo više od 2 godine..... i to se meni čini ok....
što dulje sisanje poboljšava sami imunitet djeteta i to... mada nije ni to nužno pravilo, sve zavisi od gena...![]()
"Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."
2 godine uvrh glave....
A ovo da sa 5 hvata maminu sisu je bolesno....il nekaj ne štima sa djetetom ili s njom.trebali bi potražit stručnu pomoć....
A ovo da sa 5 hvata maminu sisu je bolesno....il nekaj ne štima sa djetetom ili s njom.trebali bi potražit stručnu pomoć....[/QUOTE]
slažem se s ovim
djizs, dijete od 5 godina i jos je na sisistvarno svakakvih roditelja ima..
![]()
Mali je car![]()
![]()
Ja sam najsretniji čovjek na svijetu