| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Obitelj i Dom Raspravljate o temi Glazura-problem u Život i Stil forumu; Postavio sam glazuru,3 cm stiropora i 2 eshira,bez ikakvih vlakana i sad mi glazura puca na par mijesta! ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 28-07-07 Godina: 25
Poruka: 25
![]() | Glazura-problem Postavio sam glazuru,3 cm stiropora i 2 eshira,bez ikakvih vlakana i sad mi glazura puca na par mijesta! Kolika je najmanja debljina glazure ? zbog već stavljenuh okvira od vrata ne smijem stavljat višu glazuru! Šta da radim? Da li imate kakav prijedlog???? ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Pa najblaže rečeno napravio si veliku glupost i nije mi jasno da se s nekim nisi posavjetovao prije toga. Debljina glazure bi trebal biti minimalno, ali minimlano uz vlaka ili rešetku 4-5cm, inače nema dovljnu čvrstoću i kao u tvom slučaju dolazi do pucanja. Ovih 2 cm nema uopće smisla i to ti nitko tko se imalo kuži u glazuru ne bi posavjetovao, ako i glazura bez ikakve potpore zbog čvrstoće kao što su vlakna koja se zajedno miješaju. Po meni jedino što možeš napraviti, a imaš postavljena vrata, razbiti glazuru, pa ponovo je staviti, ali bez izolacije ili napraviti neku kombinaciju s OSB pločama. Vrlo je teško savjetovati, jer ne znam cjelokupno situaciju s obzirom na prostor kuća, stan, kolika površina, koja faza radova i sl. tome. Najbolje nađi kvalitetnog majstora, ne nekog nadri majstora.
__________________ U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-06-06
Poruka: 359
![]() ![]() | Re: Glazura-problem meni je dosta nejasna situacija ali : Ako se ne radi o prizemnom prostoru onda ti izolacija ne treba , kao ti je i receno.U tom slucaju razbij glazuru i makni izolaciju. No ako se radi o glazuri koja je u prizemnim prostorijama...nemozes micati izolaciju....morat ces vaditi stokove van i na taj nacin podic debljinu glazure Opcija u kojoj bi to mogao rijesiti vadjenjem i podrezivanjam, kako stokova, tako i vrtata, predpostavljam da ti ne dolazi u obzir
__________________ Eduardo , neka te cuva dragi Bog ! ! ! |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-06-06
Poruka: 359
![]() ![]() | Re: Glazura-problem Citat:
Glazura ce ti povuci vlagu to ti je 100% ako ne stavis izolaciju. Da ne govorim kako ce ti lupat kad budes hoddao po njoj..jer nema stiropora. Bez obzira sto mislis stavljat cijevu od grijanja kroz nju...bez izolacije ces jako brzo stemat opet pod
__________________ Eduardo , neka te cuva dragi Bog ! ! ! | |
| | |
| | #6 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
Od "sam svoj majstor" za sad imaš samo više štete nego koristi, a kol ko si zabrljao i koliko bi mogao, bez imalo pametovanja, govori činjenica da si išao radiit glazuru od 2cm i to bez ikakvih ojačanja iako ne bi pomoglo ni da si ih stavio.
__________________ U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Glazura-problem Samo ću napomenuti da se za horizontalnu hidroizolaciju koriste materijali poput ljepenki i premaza na bazi katrana ili posebne vrste najlona, a stiropor (u ovom slučaju treba biti tzv. TP tj. tvrdoprešani) je u prvom redu zvučna i termo izolacija. Dobro govori Tarquino i što se debljine, ojačanja (armiranja) i stručnosti postavljanja podne podloge tiče. Moglo bi se puno napisati al trebaju i majstori zaraditi koju kunicu.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hvala anthlone...govorim iz vlastitog iskustva koje ssm porčao s "majstorima" uz jednu bitnu ispravku.....stiropor nije zvučna izolacija.......samo toplinska....iako velika većina majstora suprotno tvrdi, jer samo znaju, zamješati, položiti i izravnati i većina ih se boji raditi na kamenoj vuni
__________________ U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo |
| | |
| | #9 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Glazura-problem U ovom slučaju je čovjeku bitna termo izolacija tako da neprovođenje zvuka nije toliko bitno naročito jer je u pitanju prizemlje. Ali kad smo se već uhvatili ovoga molio bih te da mi pojasniš zašto stiropor ne bi bio i zvučna izolacija jer svugdje u svojstvima stiropora piše da je prvenstvevo toplinska, ali i zvučna izolacija. Viđao sam čak i antifone (štitnike za uši na streljanama, u tvornicama ...) izrađene od stiropora obloženog spužvicom. Kamena vuna, staklena vuna, tervol .... je bolji izbor i po mojim iskustvima ali malo kompliciraniji za izvedbu i to isto mora biti tzv. TP. E sad vidim da bi čovjek stavljao i cijevi od grijanja u pod pa mi nije jasno radi li se o podnom grijanju ili samo o sakrivanju cijevi. I to ima neka pravila koja bi trebalo ispoštovati.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:22.