Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Obitelj i Dom
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Obitelj i Dom Raspravljate o temi Kreiranje vlastitog doma u Život i Stil forumu; Dečec u kasnim 20tima, hoće se osamostaliti. Osnovati vlastitu obitelj. Ima jako dobra primanja. Kako mu je najbolje započeti sa ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-09-07, 11:49   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 27
Poruka: 3,463
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima
Kreiranje vlastitog doma

Dečec u kasnim 20tima, hoće se osamostaliti. Osnovati vlastitu obitelj. Ima jako dobra primanja.
Kako mu je najbolje započeti sa kreiranjem vlastitog gnijezda s time da uistinu počinje od nule?
S time da ako je ikako moguće izbjegava se kupnja stana.
Moj nekako je plan slijedeci:
1. kupnja građevinskog zemljišta koje zadovoljava propise za gradnju kuce (koji su to uopće propisi )
2. gradnja kuće. Prizemlje i potkrovlje. S time da bi se kuća digla do krova skupa sa prozorima, ali jedino bi se prizemlje uredilo. I to dnevna, spavaca, kuhinja, WC i to tako da se da pristojno zivjetu unutra.
3. ostalo se uredjuje sa vremenom i količinom love kojom će se moći raspolagati.

Tu me najviše muče za sada cijene gradnje po kvadratu, razno razni propisi te koje sve moguće i nemoguće dozvole trebaju (građevinske, lokacijske tetc etc)

Ajde mladom golubu pomognite savjetima kako da svije gnijezdo svojoj golubici
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-09-07, 12:34   #2 (permalink)
forumska kuharica

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 5,025
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima
Re: Kreiranje vlastitog doma

To je baš lijepo kaj namjeravaš, puno sreće (vidiš da nisam kuja ).

E, sad moje mišljenje je da je kuća rupa bez dna... Inače živim u kući da nije da nemam pojma kaj govorim.
Prije sam živjela u stanu i sad evo, skoro 3 god živim u vlastitoj kući. Jest da jkuća nosi gomilu prednosti... ali brate, jebada je to!
Potreba lokacijske, građevinske, priključci (voda, struja, kanalizacija, plin...)... koštalo je skoro 3x više nego sama kuća.
A radnici da ti ne pričam!
Onda, upis u gruntovnicu...
Neznam gdje si ti, ali ovdje je kvadrat oko 150 eura.
Ali, o5, vlastiti mir je gušt, ali dok ga dočekaš debelo si u -.
Sretno svejedno
Odgovori sa citatom
Star 08-09-07, 12:35   #3 (permalink)
Bolekova koka

Datum registracije: 04-07-04
Godina: 22
Poruka: 5,190
mama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mama Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mama

A jooooooooooooooj.

Nemam ja pojma, toliko da kazem.

Ja ne zelim nikad od mamine sise se odvojiti, budem ostala stara cura

(i ovo ispod nije prijevod buahaha)
mama je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-09-07, 12:55   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 766
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Citat:
Pravi autor: mama Pogledaj Poruke
Ja ne zelim nikad od mamine sise se odvojiti

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-09-07, 13:17   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 766
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
1. kupnja građevinskog zemljišta koje zadovoljava propise za gradnju kuce (koji su to uopće propisi )
Trebaš saznati kakvi su uvjeti definirani prostornim planom (definirana građevinska zona, minimalna širina parcele, lokacijski uvjeti...) - u svakom slučaju se povežeš sa projektantom koji će ti odraditi cijelu proceduru - malo će te više koštati ali ćeš uštedjeti na vremenu, živcima i konačno i u novcima jer te neće vozati po deset mjesta nego će ti ovaj to riješiti u paketu.
Citat:
2. gradnja kuće. Prizemlje i potkrovlje. S time da bi se kuća digla do krova skupa sa prozorima, ali jedino bi se prizemlje uredilo. I to dnevna, spavaca, kuhinja, WC i to tako da se da pristojno zivjetu unutra.
3. ostalo se uredjuje sa vremenom i količinom love kojom će se moći raspolagati.
Kad ti projektant završi projekt i složi troškovnik možeš napraviti kalkulaciju koliko će te koštati sve i po fazama. Po ovome što si napisao potkrovlje bi bilo roh-bau - no možeš napraviti kalkulaciju koliko bi te koštao visoki roh-bau da bar grube radove izvedeš dok je sve u zamahu jer kasnije to komplicira i čišćenje, transporte i hrpu stvari.

Citat:
Tu me najviše muče za sada cijene gradnje po kvadratu, razno razni propisi te koje sve moguće i nemoguće dozvole trebaju (građevinske, lokacijske tetc etc)
Cijene najviše ovise o lokaciji na kojoj se nalaziš, kvaliteti materijala koju koristiš i izvođaču kojega namjeravaš angažirati. Za okvirni izračun ti može poslužiti etalonska cijena gradnje koja sadrži sve troškove u vezi s izgradnjom (projektiranje, građenje, nadzor i dr.) uključivo i PDV, izuzev troškova koji se odnose na zemljište, uređenje komunalne infrastrukture i priključke građevine na infrastrukturu (ovaj dio ovisi o jedinici lokalne samouprave, angažiranoj snazi i kapacitetima) a kreće se oko nekih 700€/m2 - dakle to je stupanj gotovosti - spremno za useljenje.
Od 01.10. na snazi je novi zakon o gradnji kojim se umjesto lokacijske i građevinske dozvole treba samo ishoditi suglasnost za gradnju - što djelomična rješava neke stvari ali (lokacijska dozvola košta ~70 kn i građevinska ~500 kn a ono što je najskuplje je vodna naknada koja ide Hrvatskim vodama (pogledati na stranicama ministarstva poljoprivrede u kojoj si zoni pa si možeš izračunati koliko je to €/m2)i komunalna naknada koja se uplaćuje u korist lokalne samouprave + nameti prema državi).
Usvakom slučaju košta....

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-09-07, 13:29   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Iochannes Pogledaj Poruke
Trebaš saznati kakvi su uvjeti definirani prostornim planom (definirana građevinska zona, minimalna širina parcele, lokacijski uvjeti...) - u svakom slučaju se povežeš sa projektantom koji će ti odraditi cijelu proceduru - malo će te više koštati ali ćeš uštedjeti na vremenu, živcima i konačno i u novcima jer te neće vozati po deset mjesta nego će ti ovaj to riješiti u paketu.
Znači postoji osoba kojoj daš određenu sumu novaca i on može umjesto tebe to sve obići i ishoditi dozvole? Jesam dobro shvatio?
Citat:
Kad ti projektant završi projekt i složi troškovnik možeš napraviti kalkulaciju koliko će te koštati sve i po fazama. Po ovome što si napisao potkrovlje bi bilo roh-bau - no možeš napraviti kalkulaciju koliko bi te koštao visoki roh-bau da bar grube radove izvedeš dok je sve u zamahu jer kasnije to komplicira i čišćenje, transporte i hrpu stvari.
To mi je jasno...tnx
Citat:
Od 01.10. na snazi je novi zakon o gradnji kojim se umjesto lokacijske i građevinske dozvole treba samo ishoditi suglasnost za gradnju - što djelomična rješava neke stvari ali (lokacijska dozvola košta ~70 kn i građevinska ~500 kn
Znači li to objedinjavanje i uštedu na vremenu?
Citat:
a ono što je najskuplje je vodna naknada koja ide Hrvatskim vodama (pogledati na stranicama ministarstva poljoprivrede u kojoj si zoni pa si možeš izračunati koliko je to €/m2)i komunalna naknada koja se uplaćuje u korist lokalne samouprave + nameti prema državi).
Usvakom slučaju košta....
Znači to je ono što se svi prijete da građevinske i ine dozvole koštaju po (n)000 eura?

I fala na informacijama
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-09-07, 15:57   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 17-09-07
Poruka: 7
antegtvn se izdvaja iz mase

Ja se malo razumijem u pravila i dozvole, to je više domena moje cure, ali evo ti link na vodič za gradnju, pa si pogledaj što ti je sve potrebno.
antegtvn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-01-08, 18:09   #8 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-01-08
Godina: 29
Poruka: 3
femina se izdvaja iz mase

ah moj decec bas me zanima koje su ti to kasne 2o-e ,nista ti nevjerujem odlicno zaradivas a kreces od ciste nule!
femina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-01-08, 18:11   #9 (permalink)
dr.sc. Foruma

Recimo one iznad 25
Nisu svi mali privilegije da im tata i mama daju sve na gotovo nego su se borili da imaju to što imaju. Ima i toga, ne bi čovjek vjerovo
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 19:06   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-09-07
Poruka: 769
ivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivana0015

šta ti femina pričaš molim te-kreće od čiste nule-znači da mu nitko nije ništa poklonio,nema zemlju ,materijal...sve mora sam kupiti...zar to nije polazak od nule...
neznam oggy,ako nisi vičan poslu i ako imaš dvije lijeve i ja ti preporučujem stan...ja i moj dragi smo kupili kuću...zajeb da nemože biti veći,kuća super izgledala a kad smo počeli živjeti u njoj malo-pomalo počele sve one "zakrpane" fele izlaziti na vidjelo
hvala bogu i dragi "školovani bećar" koji nije baš upoznat sa čekićem i ekserom,pa šta god ode plati...
ali naravno kada sjedneš u svoje dvorište i pustiš svoga pesa...i to je nešto.
ivana0015 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dozvole, kredit, kuca

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:31.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103