| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Obitelj i Dom Raspravljate o temi Kreiranje vlastitog doma u Život i Stil forumu; Dečec u kasnim 20tima, hoće se osamostaliti. Osnovati vlastitu obitelj. Ima jako dobra primanja. Kako mu je najbolje započeti sa ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 27
Poruka: 3,463
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kreiranje vlastitog doma Dečec u kasnim 20tima, hoće se osamostaliti. Osnovati vlastitu obitelj. Ima jako dobra primanja. Kako mu je najbolje započeti sa kreiranjem vlastitog gnijezda s time da uistinu počinje od nule? S time da ako je ikako moguće izbjegava se kupnja stana. Moj nekako je plan slijedeci: 1. kupnja građevinskog zemljišta koje zadovoljava propise za gradnju kuce (koji su to uopće propisi )2. gradnja kuće. Prizemlje i potkrovlje. S time da bi se kuća digla do krova skupa sa prozorima, ali jedino bi se prizemlje uredilo. I to dnevna, spavaca, kuhinja, WC i to tako da se da pristojno zivjetu unutra. 3. ostalo se uredjuje sa vremenom i količinom love kojom će se moći raspolagati. Tu me najviše muče za sada cijene gradnje po kvadratu, razno razni propisi te koje sve moguće i nemoguće dozvole trebaju (građevinske, lokacijske tetc etc) Ajde mladom golubu pomognite savjetima kako da svije gnijezdo svojoj golubici ![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| forumska kuharica Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 5,025
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kreiranje vlastitog doma To je baš lijepo kaj namjeravaš, puno sreće (vidiš da nisam kuja ).E, sad moje mišljenje je da je kuća rupa bez dna... Inače živim u kući da nije da nemam pojma kaj govorim. Prije sam živjela u stanu i sad evo, skoro 3 god živim u vlastitoj kući. Jest da jkuća nosi gomilu prednosti... ali brate, jebada je to! Potreba lokacijske, građevinske, priključci (voda, struja, kanalizacija, plin...)... koštalo je skoro 3x više nego sama kuća. A radnici da ti ne pričam! Onda, upis u gruntovnicu... Neznam gdje si ti, ali ovdje je kvadrat oko 150 eura. Ali, o5, vlastiti mir je gušt, ali dok ga dočekaš debelo si u -. Sretno svejedno ![]()
__________________ I don't care if you talk about me I don't care if you write it out in stone Whenever I fall I land on my feet I don't care, I just don't care |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Bolekova koka | Re: Kreiranje vlastitog doma A jooooooooooooooj. Nemam ja pojma, toliko da kazem. Ja ne zelim nikad od mamine sise se odvojiti, budem ostala stara cura ![]()
__________________ Imperare sibi maximum imperium est. Žena od tebe želi da budeš najjači na svijetu, na nju najslabiji. (i ovo ispod nije prijevod buahaha) |
| | |
| | #5 (permalink) | |||
| Uvaženi forumas | Re: Kreiranje vlastitog doma Citat:
Citat:
Citat:
Od 01.10. na snazi je novi zakon o gradnji kojim se umjesto lokacijske i građevinske dozvole treba samo ishoditi suglasnost za gradnju - što djelomična rješava neke stvari ali (lokacijska dozvola košta ~70 kn i građevinska ~500 kn a ono što je najskuplje je vodna naknada koja ide Hrvatskim vodama (pogledati na stranicama ministarstva poljoprivrede u kojoj si zoni pa si možeš izračunati koliko je to €/m2)i komunalna naknada koja se uplaćuje u korist lokalne samouprave + nameti prema državi). Usvakom slučaju košta....
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |||
| | |
| | #6 (permalink) | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kreiranje vlastitog doma Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
I fala na informacijama ![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... | ||||
| | |
| | #7 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 17-09-07
Poruka: 7
![]() | Re: Kreiranje vlastitog doma Ja se malo razumijem u pravila i dozvole, to je više domena moje cure, ali evo ti link na vodič za gradnju, pa si pogledaj što ti je sve potrebno. |
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kreiranje vlastitog doma Recimo one iznad 25 Nisu svi mali privilegije da im tata i mama daju sve na gotovo nego su se borili da imaju to što imaju. Ima i toga, ne bi čovjek vjerovo ![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Kreiranje vlastitog doma šta ti femina pričaš molim te-kreće od čiste nule-znači da mu nitko nije ništa poklonio,nema zemlju ,materijal...sve mora sam kupiti...zar to nije polazak od nule... neznam oggy,ako nisi vičan poslu i ako imaš dvije lijeve i ja ti preporučujem stan...ja i moj dragi smo kupili kuću...zajeb da nemože biti veći,kuća super izgledala a kad smo počeli živjeti u njoj malo-pomalo počele sve one "zakrpane" fele izlaziti na vidjelo hvala bogu i dragi "školovani bećar" koji nije baš upoznat sa čekićem i ekserom,pa šta god ode plati... ali naravno kada sjedneš u svoje dvorište i pustiš svoga pesa...i to je nešto. |
| | |
![]() |
| Tagovi: dozvole, kredit, kuca |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:31.

)

).