Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Obitelj i Dom
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Obitelj i Dom Raspravljate o temi Kreiranje vlastitog doma u Život i Stil forumu; Nekako smo draga i ja se odlučili za nekakav 2sobni-2.5sobni stan od cca 60tak kvadrata. Mislimo sprziti oko ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-01-08, 21:53   #11 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 27
Poruka: 3,461
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima
Re: Kreiranje vlastitog doma

Nekako smo draga i ja se odlučili za nekakav 2sobni-2.5sobni stan od cca 60tak kvadrata. Mislimo sprziti oko 100 soma eura. Prek toga je samoubojstvo što se tiče otplate kredita.
Nekakvu normalnu kuću ćeš platiti min 150k eura (bar koliko sam pratio cijene). Ovako nam ostaje ovaj izbor. Jest jebeni kompromis, ali jebi ga.
Razmišljali smo i o toj gradnji kuće, ali to je tek zajebancija. Nekakvu normalnu kredu nemres dici. Treba ti hrpa papirologije, projekata, dozvola da dignes kredu na hipoteku "nepostojece" kuće. A ak dignes kredu na hipoteku građ. zemljišta napravio si pol posla, a vec ode 30k-35k eura. Di još nategnuti 50k za gradnju. Ma joj, danas je bez nekakve konkretne ušteđevine stan najizglednija opcija.

Glavno da mala i ja počnemo zajedno zivjeti. Nemogu više ovako da ju svaki dan po par sati tek vidim. Jebe mi se i za lovu i makar zivjeli k'o zadnji klošari oću uz nju lijegati i uz nju se svako jutro dizati.
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 22:35   #12 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Poruka: 6,911
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan

kuća je super stvar...ali kuća naravno zahtjeva veće ulaganje i održavanje...ovo govorim za već napravljenu kuću

a kad krećeš od nule...a joj, zemljište, sve dozvole, projekt, komunalije, pa sama izgradnja kuće...puno love ali i vremena što je bitno isto

stan kao prva opcija vam je OK ... ako baš hoćete kuću onda kasnije (za 5-10god) kad nešto i uštedite ili sl., prodate stan, još dodate i eto kuće
fat_boy_slim je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 22:40   #13 (permalink)
dr.sc. Foruma

Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

E ova stednja ce biti poprilicno zajebana. Više ce se bazirati da isplatis kredit prije roka nego da stedis da se preselis u veci prostor
Oggy je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 22:41   #14 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Poruka: 6,911
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan

znam, to je i meni upravo misao vodilja trenutno
fat_boy_slim je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-01-08, 08:04   #15 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,555
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
Glavno da mala i ja počnemo zajedno zivjeti. Nemogu više ovako da ju svaki dan po par sati tek vidim. Jebe mi se i za lovu i makar zivjeli k'o zadnji klošari oću uz nju lijegati i uz nju se svako jutro dizati.
Aaaaaaaaaa

Ja i dečko imamo sličnu situaciju, samo kaj ja imam ogromnu kuću, u kojoj ne želim s mužem i mamom i tatom živjeti.
Tata mi se kuži u sve te građevinske stvari, zna ljude, veze, šta je dobro, šta ne, koliko šta košta i gdje se može nabaviti i poprilično je mlad (46), pa ajmo reći da je to olakšavajuća okolnost.

Međutim ja želim živjeti u stanu. Zašto? Zato kaj mislim da je kuća čista jebada, znam koliko je to posla pošto sam doživljavala nadogradnju dvije (Sarajevo i Vodice) i gradnju treće. Cijeli život samo ulaganje, ulaganje, ulaganje... Trčanje s posla na bauštelu, provjeravanje, nadgledanje, pomaganje, pa ako još imaš djecu (kao što je moja mama imala) i oko njih moraš jer neće ih cesta odgajati. A uz to sve si još podstanar Da ne pričam o tome kad se useliš pa imaš one normalne nuspojave koje ne napraviš (pošto nisi imao love) od fasade do drugog kata, uvođenja plina, asvaltiranja oko kuće i slično...
Stoga stan. Daješ 2000-3000 kn mjesečno 30 godina na dvije plaće, ali nemaš tih stresova. A imam i neke ušteđevine i jbg tu je uvijek tata. A uostalom moja djeca neće živiti u kući zato kaj ih se želim rješiti odmah nakon što završe fax (ako išli na njega), ma i još prije toga, pa da malo osjete kako je to raditi i kako je to neimati, a ne da budu gotovani i nesposobnjakovići.
Mužu, meni i njima dvoma (ako imala dvoje djece, a to se nikad ne zna) je čisto dovoljno 60 kvadrata. A gdje je još ono kaj ću dobiti od staraca u nasljedstvo. Ihhh...
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-01-08, 09:38   #16 (permalink)
dr.sc. Foruma

Joj da je bar rata 2000-3000 kn.
Kupio bi trosobni stan pa nek naštancam cetvero malih Ogijanera
Oggy je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 19-01-08, 10:09   #17 (permalink)
Drugarica učiteljica

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Zaista nemam pojma, koja je rata? Nije valjda više od 3000?
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-01-08, 10:10   #18 (permalink)
Bolekova koka

Datum registracije: 04-07-04
Godina: 22
Poruka: 5,185
mama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mama Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mama

Ovo su prevelike cifre za moj herc

Ipak, koliko god da kuca trazi ulaganja i brigu, vremena i novaca za odrzavanje ja bi radije u kucu, u stanu stvarno ne znam kako bi izdrzala.
ALI
Naravno, sve je to stvar osobnog izbora i trenutne situacija

Oggica, puno srece

(i ovo ispod nije prijevod buahaha)
mama je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-01-08, 10:14   #19 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Zaista nemam pojma, koja je rata? Nije valjda više od 3000?
Računaj ovak. Kreda na 100k eura na 25 godina ti rata ispadne oko 750 eura
Imas na stranicama od banaka tablice kredita i mjesecnih rata
2 mama: fala ti
Oggy je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 19-01-08, 10:16   #20 (permalink)
Drugarica učiteljica

Ako je više od 3000 kn ja se selim u Vodice, tamo mi je lijepo i imam kuću samo za sebe, preko ljeta mi dođe cijela familija; roditelji, brat, stričevi (kako koji) i bratići...
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dozvole, kredit, kuca

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:06.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103