Pokazujem rezultate 1 do 7 od 7

krovni pokrov

Raspravljate o temi krovni pokrov u Obitelj i Dom forumu, dio Život i Stil foruma; Pozdrav. Zanima me dali itko ima iskustva sa limenim krovnim pokrovom s obzirom da bi mijenjao krov i odlučio sam ...

Starter
    Datum registracije
    24-09-06
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

krovni pokrov

Pozdrav.

Zanima me dali itko ima iskustva sa limenim krovnim pokrovom s obzirom da bi mijenjao krov i odlučio sam se za lim. E sad ponuda ima više. Zanima me koje su prednosti ili mane onoga limenog pokrova u obliku crijepa sa granulatom(Gerard, Roser) naprema običnog glatkog lima kakav je naprimjer Lindab ili Trimoform???Sa cijenama sam upoznat tako da me više interesiraju druge stvari kao čvrstoća, kvaliteta, absorcija buke uslijed kiše ili tuče itd...
    Unaprijed hvala na savjetima.

irm
    irm je offline
    V.I.P. Član Avatar od korisnika irm
    Datum registracije
    16-01-08
    Starost
    32
    Poruka
    12,113
    Liked
    263 times

Re: krovni pokrov

e ovako, mi kupili kuću, krov je bio katastrofa.... starci se odlučili za taj limeni, no izgleda ko pravi... ima ga u bojama i neznam šta..... naime, prednosti su same po sebi jasne, ne hrđa, ima nekakve zaštite i ina sranja.... samo imam jednu jedinu zamjerku, a to je u našem slučaju što kad pada kiša, tuča ili nešto, to se sve dosta odzvanja u kući.... ali je problem u tome što nemamo nikakve staklene vune ili izolacije ispod toga, radi se o kući koja je marlesica i kat se nemože nikako iskorisitit....

ako imaš izolaciju ispod postojećeg kroviše, ovo je svakako moja preporuka
    "Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."

Starter
    Datum registracije
    24-09-06
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

pozdrav,
    hvala na komentaru, sve mi je to jasno, ono što me zanima je, koji je bolji i zašto? glatki (kao što su lindab ili trimoform) ili onaj pak s granulatom (gerard) ???

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

ne vjerujem da ćeš to moći tako saznati.
    Zašto tako mislim??, pa jednostavno jer su to relativno novi materijali i novi proizvodi, tako da će tek vrijeme pokazati koliko je koja solucija bolja!!

Vjerovatno nećeš pogriješiti niti sa jednom, jer smatram da su bolja solucija od klasičnog crijepa, ali to je samo moje laičko mišljenje!!

Starter
    Datum registracije
    02-02-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Ja sam se odlucio za pokrov s kamenim posipom upravo radi buke koja je manja nego kod glatkog lima. I meni je puno ljepsi nego glatki ali to je stvar ukusa. Mana pokrova s posipom je da su skuplji od glatkih jer se koristi aluminij za zastitu. Gerard mi je bio jako skup pa sam uzeo feroof. Imam ovaj link ako terbas: celicni krovni pokrov FeRoof CLASSIC • GRA - TRADE d.o.o. • Specifikacije | webgradnja.hr
    Zadnji Uredio danek234 : 02-02-09 u 10:46

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

Da sam na tvom mjestu gradio bi klasični, grede i crijep, sa dobrom termo i zvučnom izolacijom. Ne mora zato što je novo biti i super kvalitetno.
    SAMO MORU VIRUJEM!

Regularni forumaš Avatar od korisnika mata17boy
    Datum registracije
    28-12-08
    Poruka
    428
    Liked
    0 times

Kao prvo i prvo ja radim sa limenim pokrovom i nije točno da lime pokrov odzvanja da se neda živjet u kući. Ja na krovu imam lim a živim u potkrovlju kad pada kiša ja jače čujem vjetar nego kišu. U Svakom sličaju uzmi Lindab, to je Švicarski lim i puno je kvalitetniji od običnog kineskog. debljina Lindaba je 0.55 mm isko ko i kineskog. sa kineskog lima ti zna boja padat i hrđa relativno brzo. (iako svaki lim hrđa ako ga se reže sa "fleksericom") Lim uopće nije loš.

Lajkaj nas na Facebooku