pa kaj nemorash u katastar / gruntovnicu?
Raspravljate o temi Kupnja građevinskog zemljišta u Obitelj i Dom forumu, dio Život i Stil foruma; Pozdrav, zanima me na što sve treba obratiti pažnju pri kupnji građevinskog zemljišta da se vidi da su svi papiri ...
pa kaj nemorash u katastar / gruntovnicu?
All in all you're just another brick in the wall......
provjereno je u grutovnici i izgleda da je sve u redu. Problem je da su nam susjedi rekli kao da nesto nije u redu sa tim zemljistem, da je to bilo drzavno pa da je samo prepisano na sadasnjeg vlasnika te da se vode sporovi oko toga.
Sad ne znam sto da dalje i gdje provjerim
mozhda susjedi ne zhelde da dodjeshne svidjash im se.. pa trebalo bi provjeriti onda na sudu dali se vodi spor..
![]()
All in all you're just another brick in the wall......
A ne razumjem se ja bas oko toga zato i pitam. Meni je iskreno isto sumnjivo jel je zemljiste za tu cjenu i vise nego dobra prilika.
Znaci na sudu bi mi trebali reci ako imas spor? Mislio sam da se ne smiju govoriti takvi podaci po zakonu ili nekaj takvog
Mislim da je najbitnije vidjeti u katastru na kome je zemljište. Ako je na jednom vlasniku i on to tebi prodaje onda se drugi mogu pušiti.
Osim ako nemaš Zagorca za susjeda kojem je u biti pola tvoga grunta njegovo zemljište, jer nikako ne smiješ ući u njegovo![]()
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Zar gruntovnica nije drugačije od katastra?
Mislim da jest. Ja pričam o katastru.
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
ovo triba bit na temi Pravo
katastar i zemljišnik(vi šta ćete uskoro tribat putovnicu za proć kroz sv.rok - to je gruntovnica)
ukoliko ima kakvog spora na izvatku iz zemljišnika triba bit plomba to jest zabilješka spora.
tim više ako je zemljište bilo državno jer onda znači da je državno odvjetništvo u sporu, a oni će sigurno tražit zabilješku spora
bitna je zemljišnik to jest vlasnički list jer samo vlasnik može nekom nešto prodat.
ipak nije sve tako jednostavno.
postoje i ništavi ugovori koji ne proizvode pravne učinka. šta bi značilo: "zemlju neš dobit, a lovu si da i sad trči za onim kojemu si da, možda ga uvatiš"
jest, različito je. bitniji je zemljišnik al i katastar
smiju se govorit. a zemljišnik je javna knjiga i svi mogu imat uvida u nju i tamo će pisat ima li spora
privatniku![]()
nadan se da mišliš odvjetniku
a ako ne onda![]()
-