Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 12

Neckerman - SRAMOTA!

Raspravljate o temi Neckerman - SRAMOTA! u Obitelj i Dom forumu, dio Život i Stil foruma; Ako ste se odlučili naručiti namještaj u Neckermannu, predomislite se i odite bilo gdje drugdje. Moja dva iskustva su više ...

Starter
    Datum registracije
    06-06-07
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Neckerman - SRAMOTA!

Ako ste se odlučili naručiti namještaj u Neckermannu, predomislite se i odite bilo gdje drugdje. Moja dva iskustva su više nego dovoljan dokaz da su apsolutno nesposobni.

Prvi put naručivao sam namještaj - kutnu garnituru za koju je pisalo da je dostupna odmah. Naručim je telefonski bez problema. Pitam kada bi mogla doći, a žena koja očito radi samo na zaprimanju narudžbi i nema nikakve veće ovlasti, kaže mi da ne zna. Da je maksimalan rok 3 mjeseca i da bi u tom roku sigurno trebao dobiti.

Nakon mjesec dana zovem ih da provjerim status narudžbe. Status: ne znamo još ništa. Nazovite za tjedan dana. Nazovem za dva tjedna i opet dobijem isti rezultat. Nakon 2 i pol mjeseca nazovem da provjerim stanje - naravno, odgovor isti. Nakon 3 mjeseca zovem posljednji put da pitam ima li nade da ja vidim taj namještaj, a ženska mi kaže da se strpim još 2 tjedna i da bi onda trebao biti.

Tu mi je već sve dojadilo, kako i ne bi. Upravo sam uselio u stan i u dnevnoj sobi rupa već 3 mjeseca jer ja čekam narudžbu. Otkažem narudžbu i privremeno si stavim stari krevet dok ne vidim što mogu.

To je se sve odvijalo u razdoblju od 9. do 12. mjeseca 2008. godine.

No, čitam ja na internetu kako je Neckerman inače dobar i kako ljudi uglavnom nemaju problema s njima, i odlučim im dati drugu šansu. Baš sam ušao u neke novce i odlučim ponovo naručiti da konačno zamijenim staru garnituru.

Naručim ovaj puta sve preko interneta - kutna garnitura boje mandarin. Pažljivo ispunim obrazac, sve korak po korak. American na 6 rata. Nije da prvi puta naručujem nešto preko interneta. U današnje vrijeme to je normalno.. ili bi barem trebalo biti. Još uz to naručim na zadnji dan popusta od 20% što je na 4000 kuna nekih 800 kuna manje. Super.

Nakon Internet narudžbe, nazovem ih telefonski da provjerim da je zaprimljeno i da je sve dobro. Sve OK kaže mi ženska koja radi na službi informacija - osim manje greške - boja. Na internetu su pomiješali boje tako da bi ja umjesto mandarin dobio bež boju da nisam to uočio na vrijeme. Dobro, to ispravimo, nema problema. Idemo dalje.

Nakon mjesec dana stiže kutna garnitura na vrata - dostavljači unesli sve u stan. Daju mi račun - 4300 kuna - GOTOVINA. Što je sad to? Pitam ja dečke gdje je moj popust od 20% i otkuda gotovina kad sam na karticu naručio. Subota je, kao ne radi se, i u Neckermanu nema kompetentne osobe da ispravi narudžbu. Dobiju neku ženu što kaže ako nemam gotovinu da moraju vratit namještaj natrag. Ja im dajem ponovo broj American kartice, da unesu, i molim ih za taj popust od 20%... ma kakvi.. nema šanse. U kompjuteru piše GOTOVINA iako ja tu u nijednom trenutku nigdje nisam napisao. Znam da sam upisivao broj kartice i sve podatke. Očito da nisu sposobni za Internet prodaju.

I kako ga donijeli, tako ga odnijeli. I sad opet stari krevet nasred sobe.

U ponejeljak ih zovem, otkazujem narudžbu i dajem ih u novine. Ovo stvarno nema smisla više.

NE KUPUJTE U NECKERMANU!!!!

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Re: Neckerman - SRAMOTA!

Znači, od rujna prošle godine do lipnja ove ti nisi bio u stanju naći garnituru? I onda su u Neckermanu nesposobni?
    Potpisi su za budale.

Starter
    Datum registracije
    06-06-07
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

istina.. tako izgleda..

U Neckermannu sam našao baš to što želim, jedina da mi se baš sviđa. Zato sam toliko bio zapeo za baš tu garnituru.

Poslije prosinca više nisam ni imao novaca da tražim išta drugo i sad kad sam uletio u nešto love odlučio sam ponovo tu istu garnituru naručiti. Ali očito mi nije suđena.

.l. Avatar od korisnika Vuxs
    Datum registracije
    30-05-06
    Poruka
    11,443
    Liked
    46 times

nekerman se pishe s 2 "n"
    ak osh blatit napishi barem kak se pishe...
    vish kak si sad lijepo napisao..
    samo imas kakve dokaze??
    u koje novine chesh izachi s prichom?
    All in all you're just another brick in the wall......

Starter
    Datum registracije
    06-06-07
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

namjerno sam napisao s jednim N ne zaslužuju da ih se napiše kak treba.

A koje novine? Kad si isfrustriran na prvu napišeš tako nešto, ali neću ih dati u novine, jer, kao što i sam kažeš, nemam dokaza.

Zato, evo, liječim frustracije ovdje.

Uostalom, zašto ne napisati jedno takvo iskustvo kad se osjećaš žrtvom nekompetentnosti.

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika SEricsson
    Datum registracije
    02-02-08
    Starost
    25
    Poruka
    896
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: xvoodoo Pogledaj Poruke

A koje novine? Kad si isfrustriran na prvu napišeš tako nešto, ali neću ih dati u novine, jer, kao što i sam kažeš, nemam dokaza.
    Obrati se potrošačkom kodu na htv-u.
    A i istina je da ponekad se njihova roba dugo čeka i zna bit jako loše kvalitete, dok je nekad sve u redu.
    Mislim da oni većinu artikala iz kataloga uopće nemaju (godinu dana samo naručivali jednu stvar koja je uvijek bila u katalogu ali nikad na skladištu) nego tek po narudžbi čekaju da stigne iz Njemačke, ako uopće i stigne.

Nisu loši ali imaju previše propusta za ozbiljniji posao

Starter
    Datum registracije
    22-07-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: xvoodoo Pogledaj Poruke
    namjerno sam napisao s jednim N ne zaslužuju da ih se napiše kak treba.

Zato, evo, liječim frustracije ovdje.

Uostalom, zašto ne napisati jedno takvo iskustvo kad se osjećaš žrtvom nekompetentnosti.

Imao si stvarno loše iskustvo s Neckermannom. Ima međutim, jedna mala fora s kojom sam ja uspjela kupiti neke božićne darove. Nazvala sam, a onda i napisala mail u kojem sam naručila sve što mi treba, ali i stavila napomenu da naručba (č!)vrijedi do tog i tog datuma. Nakon isteka toga datuma, stvari mi nisu više potrebne, pa odmah i anuliram sve naručeno.
    Da vidiš kako je došlo na vrijeme.
    To je jedno. Drugo, neznam gdje živiš, ali ako ti je moguće, nađi prijatelja koji ima kombi, ili "prijatelja" kojem ćeš platiti prijevoz i odi u Ikeu! Kupiti ćeš vrlo kvalitan i jeftin namještaj. Zašto da drugi uvozi i plaća, ako ti sam za sebe kupuješ i na to uredno platiš carinu. Naravno, kako se kod nas propise mijenja češće nego neki čarape, provjeri tu mogućnost u carinskoj ispostavi u tvom gradu. Doslovce, pitaj da li možeš sam otići po to i to....
    Katalog Ikee naći ćeš na internetu, sve pogledati, čak rezervirati mailom. Oni su stvarno O.K.
    Pa ne proizvodi ništa Neckermann i niti jedan trgovac. I oni uvoze i od toga žive, a tebi ne bi smjelo biti zabranjeno uvesti jer ne uvažaš za prodaju nego za osobnu upotrebu! Moji ormari svi su iz Ikee, krevet također, peć i to super peć plinska, a termoakumulaciona je iz Italije, a sve sam mogla ovo kupiti možda i kod nas ali po barem duploj cijeni.
    Da ne zaboravim, kod uvoza, ovjeri račun na granici, jer još slijedi i povrat poreza. Za svaki slučaj proviri i u Sloveniju, zaboravi politiku
    .

Starter
    Datum registracije
    29-07-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: jadrankakolac Pogledaj Poruke

Imao si stvarno loše iskustvo s Neckermannom. Ima međutim, jedna mala fora s kojom sam ja uspjela kupiti neke božićne darove. Nazvala sam, a onda i napisala mail u kojem sam naručila sve što mi treba, ali i stavila napomenu da naručba (č!)vrijedi do tog i tog datuma. Nakon isteka toga datuma, stvari mi nisu više potrebne, pa odmah i anuliram sve naručeno.
    Da vidiš kako je došlo na vrijeme.
    To je jedno. Drugo, neznam gdje živiš, ali ako ti je moguće, nađi prijatelja koji ima kombi, ili "prijatelja" kojem ćeš platiti prijevoz i odi u Ikeu! Kupiti ćeš vrlo kvalitan i jeftin namještaj. Zašto da drugi uvozi i plaća, ako ti sam za sebe kupuješ i na to uredno platiš carinu. Naravno, kako se kod nas propise mijenja češće nego neki čarape, provjeri tu mogućnost u carinskoj ispostavi u tvom gradu. Doslovce, pitaj da li možeš sam otići po to i to....
    Katalog Ikee naći ćeš na internetu, sve pogledati, čak rezervirati mailom. Oni su stvarno O.K.
    Pa ne proizvodi ništa Neckermann i niti jedan trgovac. I oni uvoze i od toga žive, a tebi ne bi smjelo biti zabranjeno uvesti jer ne uvažaš za prodaju nego za osobnu upotrebu! Moji ormari svi su iz Ikee, krevet također, peć i to super peć plinska, a termoakumulaciona je iz Italije, a sve sam mogla ovo kupiti možda i kod nas ali po barem duploj cijeni.
    Da ne zaboravim, kod uvoza, ovjeri račun na granici, jer još slijedi i povrat poreza. Za svaki slučaj proviri i u Sloveniju, zaboravi politiku
    .
    Bok,
    uopće nema veze s tvojom narudžbom to što si napisala mail i "zaprijetila" da ćeš vratiti paket ako stigne nakon datuma do kojeg ti treba, jednostavno imala si sreću. Sva roba dolazi iz Austrije i Njemačke i baš nikako se ne može utjecati na dobavljivost robe za neku narudžbu, osim ako imate sreću i takav se artikl nalazi na skladištu u Neckermannu u Hrvatskoj. Narudžbe se obrađuju po redoslijedu i koliko robe dođe, dođe, a kad robe više nema stavlja se na rasprodano. Djelatnici u Call centru stvarno ne mogu znati točno kad roba dolazi i da li bude baš za vas, kad ni sama nabava to ne zna. Postoje neki određeni rokovi kad roba dolazi, odnosno datumi, ali opet se ništa ne može znati što je sve stiglo, tako dugo dok se određeni paket počinje da pakira. Sve ti je dirigirano iz matičnih zemalja Neckermana i djelatnici ne mogu utjecati na dobavljivost neke robe. Osim, na robu koja je od domaćih dobavljača, tu se već može nešto postići, ali to je zanemarivi broj artikala (nešto audio/video tehnike, i dr.). Opet, tu je problem i domaćih dobavljača, koji ponude nešto i stavi se u ponudu, a kad treba za kupca tada više nije dobavljivo, opet Neckermann tu ne može ništa, jedino kupcu ponuditi zamjenu s sličnim, u većini slučajevima, boljim proizvodom. Također neke robe ima, ali ne može se dostaviti kupcu jer ne postoje svi papiri za taj proizvod koji po zakonu trebaju za svaki uvezeni artikl, opet je Neckermann prepušten na milost i nemilost naših nekih institucija, do dostave potrebnih papira. Nije sve tako lako kako se čini. Što se namještaja tiče i tu postoje svakakve kontrole koje treba proći, te se namještaj uvaža u većoj količini, a ne za svakog kupca čim naruči, mjesečno, dvomjesečno, pa čak i tromjesečno, dok treba čekati neki od namještaja do dobavljivosti. Kod naručivanja artiklala s velikim iznosima i koji idu na obročno plaćanje, najbolje je nazvati call centar i tamo sve rješti, odnosno ako se naručuje preko interneta, provjeriti telefonski, nakon, dan, dva, da li je u narudžbi sve kako treba, pa će se izbjeći sve neugodnosti. Ne zagovaram Neckermann, nego sam vam htjela malo predočiti kako sve funcionira i da se djelatnici u Neckermannu trude da udovolje svakom kupcu te nažalost ne mogu utjecati na nešto što je uvjetovano Neckermannom iz druge zemlje.

Uvaženi forumas Avatar od korisnika sheik_mohamed
    Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

neznam kako ko od vas,ali se ja slažem sa autorom topica....stara moja je imala tri jako ružna iskustva s njima uzimala je jednom majice,pa nekakve tenisisce i nekakvo posuđe i vraćala im je par otih stvari ali nikad lovu joj nisu vratili...
    i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................

Starter
    Datum registracije
    29-07-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: sheik_mohamed Pogledaj Poruke
    neznam kako ko od vas,ali se ja slažem sa autorom topica....stara moja je imala tri jako ružna iskustva s njima uzimala je jednom majice,pa nekakve tenisisce i nekakvo posuđe i vraćala im je par otih stvari ali nikad lovu joj nisu vratili...
    Mislim da to nije istina za vraćanje love. Čim se paket vrati i kupac navede da želi povrat novaca, bilo poštom ili na račun, novac se odmah vraća. Misli da bez problema tvoja mama može nazvati, dati svoj broj kupca i lako će se provjeriti da li je roba uredno vraćena, odnosno i za to vraćen novac. Neckermann će sigurno izaći u susret. Ja imam samo pozitivna iskustva. Po takvom to bi bila krađa novaca od kupaca, a mislim da si Neckermann to ne bi dopustio.
    Osim ako nije tražila povrat novaca, odnosno nije izričito navela u povratu, onda je taj iznos knjižen na njezin račun u Neckermannu kojeg je mogla/može iskorisiti za neku drugu narudžbu.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku