| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Obitelj i Dom Raspravljate o temi Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata u Život i Stil forumu; Josipa (44) i Petar (48) Radovac s djecom su nakon 23 godine podstanarskog staža napokon prošle godine uselili ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata ![]() Josipa (44) i Petar (48) Radovac s djecom su nakon 23 godine podstanarskog staža napokon prošle godine uselili u svoju kuću u Šibovcu pokraj Daruvara. Mato (25), Jura (22), Ivan (18), Vinko (16), Kristina (9) i Branimir (5) žive u 16 trošnih kvadrata, sa zidovima od nepečene cigle koji neće podnijeti prvi snijeg. Nema tekuće vode, zahoda i kupaonice, a jedna soba im je i dnevna, i spavaća, i dječja, i kuhinja, i blagovaonica. - Sinovi su od dasaka napravili poljski zahod, ali nemamo se gdje okupati. Kada razvučemo krevete, doslovno gazimo jedni po drugima. Spavamo i na podu, a za najstarijeg sina nema mjesta u kući pa smo morali maknuti dvije svinje iz svinjca da mu tamo smjestimo krevet - kroz suze priča Josipa i pokazuje klimavi svinjac od dasaka kojemu je zbog nesnosna smrada teško prići. U tom svinjcu, preniskom da se čovjek uspravi, već godinu dana spava Mato, koji je zbog neljudskih uvjeta života obolio od epilepsije. Obitelj je kućicu kupila novcem prikupljenim u akciji požeške biskupije i Karitasa. - Nedavno smo dobili nešto građevinskog materijala pa smo postavili temelje i nadamo se da ćemo uz pomoć dobrih ljudi uspjeti sazidati i osposobiti bar jednu prostoriju - kaže Josipa, napominjući kako su kuću morali poduprti gredama jer se za prošle kiše s vjetrom umalo srušila. - Sinovi se nemaju gdje zaposliti, suprug jedini radi kao pružni radnik, a od njegove male plaće vraćamo kredit koji smo digli da kupimo hranu. Ponekad smo doista gladni. Ove nam je godine u vrtu potrulio i krumpir, koji je često jedino što imamo na stolu. Najteže mi je pred Božić. Lani sam molila za vreću brašna da djeci ispečem barem jedan kolač kako bi i oni osjetili blagdanski duh. Ove godine nemamo ni drva za ogrijev, a curica mi je jako osjetljivog zdravlja. Dajem sve od sebe i trudim se da barem oni što manje osjete težinu i gorčinu života - kaže Josipa. Obitelji možete pomoći na broj računa 32700 - 621 -16 u Privrednoj banci Zagreb. neka meni sada netko kaže, koji kurac rade toliko djece i onda kukaju |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata Hmm... Uvijek je tesko procitat neciju ne tako lijepu zivotnu pricu i uvijek se osjeti neko suosjecanje... ali, jebote, imaju 4 odrasla sina... Sta niko od njih nista ne radi? Pa da svi prose imali bi za normalni zivot.
__________________ Buffalo theory - my theory |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Bolekova koka | Re: Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata žao mi je ljudi, nitko ne zaslužuje to...ali isto mi nikad neće biti jasno zašto netko tko to ne može ima puno djece
__________________ Imperare sibi maximum imperium est. Žena od tebe želi da budeš najjači na svijetu, na nju najslabiji. (i ovo ispod nije prijevod buahaha) |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata nemaju para pa im je jebanje jedina zabava.
__________________ Buffalo theory - my theory |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Purger | Re: Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata Ja to ne mogu vjerovat..nije mi ih nimalo žao ! Pa šta se ti sinovi ne zaposle ? Lako je živjeti od milostinje... Sve su to neradnici i vucibatine,krpelji koji poštenom narodu sišu krv !
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #9 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 2,695
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata e pa zašto cigani imaju puno djece a žive u barakama...? zato da bi puno njih prosilo i doma lovu donosilo... isto tak je i s ostalim siromašnijim obiteljima, računaju da ako će imat puno djece da će ih moći uzdržavati ta djeca ... a ove vucibatine, ko im jebe mater, ako ne žele radit onda nek žive ovak, svatko može radi kao OFR, pfff
__________________ Na ovom forumu nema slobode govora... post mi je obrisan bez razloga, nekom nije pasalo... |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,329
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata Pa ne možemo svi bit isti... onda vam nije žao ni one djece u Afici? U nekim državama ljudima religija zabranjuje kontracepciju.. nije da odobravam to što imaju puno djece ali svejedno mi je žao vidjet tu sirotinju ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: kuci, kvadrata, obitelj, osmeroclana, zivi |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:03.