Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Obitelj i Dom
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Obitelj i Dom Raspravljate o temi Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata u Život i Stil forumu; Josipa (44) i Petar (48) Radovac s djecom su nakon 23 godine podstanarskog staža napokon prošle godine uselili ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-11-06, 01:01   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,344
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata

Josipa (44) i Petar (48) Radovac s djecom su nakon 23 godine podstanarskog staža napokon prošle godine uselili u svoju kuću u Šibovcu pokraj Daruvara. Mato (25), Jura (22), Ivan (18), Vinko (16), Kristina (9) i Branimir (5) žive u 16 trošnih kvadrata, sa zidovima od nepečene cigle koji neće podnijeti prvi snijeg. Nema tekuće vode, zahoda i kupaonice, a jedna soba im je i dnevna, i spavaća, i dječja, i kuhinja, i blagovaonica.
- Sinovi su od dasaka napravili poljski zahod, ali nemamo se gdje okupati. Kada razvučemo krevete, doslovno gazimo jedni po drugima. Spavamo i na podu, a za najstarijeg sina nema mjesta u kući pa smo morali maknuti dvije svinje iz svinjca da mu tamo smjestimo krevet - kroz suze priča Josipa i pokazuje klimavi svinjac od dasaka kojemu je zbog nesnosna smrada teško prići. U tom svinjcu, preniskom da se čovjek uspravi, već godinu dana spava Mato, koji je zbog neljudskih uvjeta života obolio od epilepsije. Obitelj je kućicu kupila novcem prikupljenim u akciji požeške biskupije i Karitasa.
- Nedavno smo dobili nešto građevinskog materijala pa smo postavili temelje i nadamo se da ćemo uz pomoć dobrih ljudi uspjeti sazidati i osposobiti bar jednu prostoriju - kaže Josipa, napominjući kako su kuću morali poduprti gredama jer se za prošle kiše s vjetrom umalo srušila.
- Sinovi se nemaju gdje zaposliti, suprug jedini radi kao pružni radnik, a od njegove male plaće vraćamo kredit koji smo digli da kupimo hranu. Ponekad smo doista gladni. Ove nam je godine u vrtu potrulio i krumpir, koji je često jedino što imamo na stolu. Najteže mi je pred Božić. Lani sam molila za vreću brašna da djeci ispečem barem jedan kolač kako bi i oni osjetili blagdanski duh. Ove godine nemamo ni drva za ogrijev, a curica mi je jako osjetljivog zdravlja. Dajem sve od sebe i trudim se da barem oni što manje osjete težinu i gorčinu života - kaže Josipa. Obitelji možete pomoći na broj računa 32700 - 621 -16 u Privrednoj banci Zagreb.

neka meni sada netko kaže, koji kurac rade toliko djece i onda kukaju
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-11-06, 01:19   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-10-05
Godina: 24
Poruka: 1,056
BoBo se izdvaja iz maseBoBo se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku BoBo
Re: Osmeročlana obitelj živi u kući od 16 kvadrata

Hmm... Uvijek je tesko procitat neciju ne tako lijepu zivotnu pricu i uvijek se osjeti neko suosjecanje...

ali, jebote, imaju 4 odrasla sina... Sta niko od njih nista ne radi? Pa da svi prose imali bi za normalni zivot.
Odgovori sa citatom
Star 20-11-06, 01:21   #3 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,344
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

ma meni je najgore kad vidim da naprave toliko puno djece, to mi je stvarno glupo, ajde jedna obitelj sa dvoje djece, ali sa ovoliko..
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-11-06, 01:44   #4 (permalink)
Bolekova koka

Datum registracije: 04-07-04
Godina: 22
Poruka: 5,190
mama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mama Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mama

žao mi je ljudi, nitko ne zaslužuje to...ali isto mi nikad neće biti jasno zašto netko tko to ne može ima puno djece

(i ovo ispod nije prijevod buahaha)
mama je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-06, 03:13   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-10-05
Godina: 24
Poruka: 1,056
BoBo se izdvaja iz maseBoBo se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku BoBo

nemaju para pa im je jebanje jedina zabava.
Odgovori sa citatom
Star 20-11-06, 09:14   #6 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 22
Poruka: 3,175
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

Citat:
Pravi autor: BoBo Pogledaj Poruke
nemaju para pa im je jebanje jedina zabava.
nije smiješno

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-06, 11:53   #7 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

i nije, ali je istinito
Odgovori sa citatom
Star 20-11-06, 15:28   #8 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 9,597
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Ja to ne mogu vjerovat..nije mi ih nimalo žao !
Pa šta se ti sinovi ne zaposle ? Lako je živjeti od milostinje...

Sve su to neradnici i vucibatine,krpelji koji poštenom narodu sišu krv !

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-06, 17:18   #9 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,695
tzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu auru

e pa zašto cigani imaju puno djece a žive u barakama...? zato da bi puno njih prosilo i doma lovu donosilo... isto tak je i s ostalim siromašnijim obiteljima, računaju da ako će imat puno djece da će ih moći uzdržavati ta djeca ...

a ove vucibatine, ko im jebe mater, ako ne žele radit onda nek žive ovak, svatko može radi kao OFR, pfff
Odgovori sa citatom
Star 20-11-06, 17:42   #10 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 8,329
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Pa ne možemo svi bit isti... onda vam nije žao ni one djece u Afici? U nekim državama ljudima religija zabranjuje kontracepciju.. nije da odobravam to što imaju puno djece ali svejedno mi je žao vidjet tu sirotinju
Wamp je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kuci, kvadrata, obitelj, osmeroclana, zivi

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:03.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103