Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Obitelj i Dom
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Obitelj i Dom Raspravljate o temi Prvo dijete - što i gdje kupiti? u Život i Stil forumu; U časopisima i na internetu ima milijun savjeta - treba ovo, treba ono...što jeftinije, što skuplje... Zanimaju me informacije iz ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-07-07, 15:37   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,488
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Prvo dijete - što i gdje kupiti?

U časopisima i na internetu ima milijun savjeta - treba ovo, treba ono...što jeftinije, što skuplje...

Zanimaju me informacije iz prve ruke: što je potrebno imati već prije nego se dijete rodi, a o čemu treba razmišljati u prvih par tjedana? Također, koju opremu, odjeću, igračke itd., i gdje ju povoljno nabaviti. Cijena mi nije toliko bitna, puno bitniji mi je odnos cijene i kvalitete.

P.S. krevetić sam već nabavio!
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 16:04   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,376
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon
Re: Prvo dijete - što i gdje kupiti?

Brige doktore, brige, al slatke ovaj puta.

Prošlo je dosta vremena otkad sam ja dadiljao bebu ali ću ti pokušati reći par, nadam se korisnih, stvari jer je ovo za tebe nova situacija.

Prvo dijete u obitelji je zaista neopisiva sreća, nešto posebno.
No mislim da treba i u tome sačuvati hladnu glavu i ne podleći potrošačkoj groznici, trgovačkim podvalama.
Hoću reći da probaš biti pragmatičan, kupiti za početak ono osnovno (krevetić (imaš), kolica, benkice, odjeću, jastučiće, dekice,bočice, zvečkice ...) i ne pretjerivati u količini ma kolko ti novac nije problem. Uvijek možeš na brzinu nešto dokupiti ako se pokaže potreba.

Uzmi u obzir i to da ćeš puno stvari i dobiti na poklon.

Dijete će porasti jako brzo i ostat će ti hrpetina stvari s kojima nećeš znati kamo jer tko zna kada će doći nova prinova, kojeg će spola biti, a i nova beba - nove stvari.

Od mene za sada toliko jer mi ide na živce ova naša potrošačka groznica.

Kupuj, kupuj, a poslije ni u karitas s tim ne možeš.

Nadam se da će ti se javiti netko sa friškim iskustvima - ima ih ovdje.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 17:54   #3 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 9,597
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Benkice,bodiji,štramplice,odjelca,jaknice...veličina 50-56
To će ti trebat u početku,prvih par mjeseci
Dekice,pamučne kapice,čarapice...

Platnene pelene ili obične (tetra) pelene...
Švedske pelene..ako ćeš morat dijete široko povijat zbog kukova...
Jednokratne pelene...
Tog će ti trebat dosta jer malo čudo sere ko vidra

Za njegu djeteta...
Kadica
krema za guzu
termometar
vlažne maramice (isto u velikim količinama )
Škarice sa tupim vrhom
ručnik sa kapuljačom
Ulje za tjemenicu

Za njegu pupka dok ne otpadne...
gaze,3 % hidrogen,Byvacin prašak

Za izlaske...
Kolica
Nosiljka "klokanica)
Autosjedalica

To ti je ono osnovno...ako kaj još mogu pomoć pitaj

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 18:03   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

A gdje bi mogao naći kvalitetna kolica? Tj., koja bi mogla bit dobra?
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-07-07, 19:09   #5 (permalink)
Purger

sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima

A,gle...ima svega...
Pogledaj na stranicama Turbo limača

OPREMA ZA BEBE

Koja su najbolja kolica ili autosjedalica
Probaj na netu potražit testiranja...

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 08:04   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,622
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Ja imam Mon Bebe 3in1 i jako sam zadovoljan. Bio sam na besplatnom testiranju udruge RODA prošli vikend. Bitno je da autosjedalica bude dobro učvršćena i da nikako ne bude starija od 5 godina. Jako sam zadovoljan i sa samim kolicima, a budući je Natko 2,5 mjeseca, još uvijek ga vozikam u ležaljci, a u autu, naravno u sjedalici. Imaš na stranicama RODE, a i na nekim drugim forumima vrlo opširno diskutiranje i ocjenjivanje raznih kolica i autosjedalica, pa se moraš odlučiti sam, jer će tvoja nabavka ovisiti najviše o tvojim željama i dojmu.
Pitanje za Sahasu: Koje pelene upotrebljavaš? Mi smo preko poznanika iz Kanade nabavili one kaj se peru i kopčaju na drukere, a preko njih naravno idu i "gumene". Super smo zadovoljni, ali nikako da potrošimo one Pampersice koje smo dobili na poklon od Grada

Zadnji Uredio Homesick : 09-07-07 u 08:07.
Homesick je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 10:34   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Baš me takva, 3 u 1 kolica zanimaju. Malo čačkam po internetu pa gledam cijene, razlika između Hrvatske i Slovenije je nevjerovatna. U King crossu chicco s3 koštaju 6 000 kn (oko 830 eura), a u Sloveniji ta ista 565 eura. A kad još na granici skineš porez, ispada oko 450 ezra. Duplo jeftinije!
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 12:51   #8 (permalink)
prof. Foruma

Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Probaj i preko oglasnika. Ljudi svoje bebe voze u takvim kolicima 2-3 godine (max), a onda ih prodaju (često). Nađe se svega i jeftino. Samo treba provjeriti godinu proizvodnje i provjeriti u kakvom su stanju. Nama je prodala kolegica s posla od moje supruge. Nisu baš jeftina, platili smo 2500 kuna, ali su kolica bila kod nje godinu dana, pa joj se više ne da koristiti ta, a vrlo su uščuvana, čista i ispravna...
Odgovori sa citatom
Star 09-07-07, 19:56   #9 (permalink)
Purger

Citat:
Pravi autor: Homesick Pogledaj Poruke
Pitanje za Sahasu: Koje pelene upotrebljavaš? Mi smo preko poznanika iz Kanade nabavili one kaj se peru i kopčaju na drukere, a preko njih naravno idu i "gumene". Super smo zadovoljni, ali nikako da potrošimo one Pampersice koje smo dobili na poklon od Grada
Ja ne upotrebljavam pelene
Pelene su mi za sina

Pampers Newborn

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-07-07, 11:49   #10 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
Ja ne upotrebljavam pelene
Pelene su mi za sina

Pampers Newborn

Dobar odgovor. Bolji nego moje pitanje
Ja sam super zadovoljan s ovima. Opet sam zaboravio kako se nazivaju kod nas (koja firma), ali su dosta skupe, a čuo sam da se djeca prije odviknu od pelena i naviknu odlasku na tutu ako upotrebljavaju te perive pelene. Ali... kao što je nama i terenska sestra rekla, ima raznih teorija .
I, da. I ja pelene upotrebljavam za svog sina, a ne za sebe
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: oprema za dijete, rodjenje djeteta

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:06.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103