Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 19

Psihičko zlostavljanje

Raspravljate o temi Psihičko zlostavljanje u Obitelj i Dom forumu, dio Život i Stil foruma; Uspio sam na komp bar na kratko.....3 u noći. Da na brzinu pitam.... što se može napraviti po tom pitanju ...

prof. Foruma Avatar od korisnika Replica
    Datum registracije
    08-06-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,462
    Liked
    1 times

Question Psihičko zlostavljanje

Uspio sam na komp bar na kratko.....3 u noći.
    Da na brzinu pitam.... što se može napraviti po tom pitanju ?

Radi se o ocu, koji mene i majku već dulje vrijeme terorizira na razne načine, ucjenjuje nas jer je njegov stan, stalno govori o nekakvoj uroti mene i majke protiv njega...
    Par puta je skoro došlo do fizičkog obračuna mene i njega, jer me namjerno provocira a majka doživljava verbalne napade i uvrede sa njegove strane !

Najgore je što opće ne možemo funkcionirati zbog njega !
    Od prijetnji do uvreda, nema kraja ovome...
    Kada sam puko i htio zvat policiju jer je već neuračunljiv postao, iščupao je žicu iz zida !!! Čak mi i govori kako ga ja želim ubit !!!

Što da radim molim vas ? U vezi takve osobe , ovo nije sprdačina zato molim pomoć !
    Tko teži za pravdom i dobrohotnošću, nalazi život i čast.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Re: Psihičko zlostavljanje

Mislim da se trebaš obratiti uredu za socijalni rad i policiji.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Uglavnom treba učiniti ovo šta preporuča Ind!! I to treba učiniti odmah da nebi bilo kasno!!

Možda je tvog oca jednostavno uhvatila nekakva bolest koja iziskuje medicinski tretman, a ljudi u takvim stanjima nisu racionalni. Zato i preporučam što hitnije obraćanje nekoj od institucija koje će vas zaštititi!!

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Nemoj čekati, i odgađati, i misliti da će se stanje riješiti samo od sebe. Reagiraj odmah, ne možete to riješiti samo bez pomoći.
    Sretno i javi kako je prošlo.
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

nemam nista nadodati na ono sto su forumasi vec rekli.

kreni u akciju dok je vrijeme jer kasnije ce biti teze a moze doci i do, nedaj boze, nezeljenih situacija

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Datum registracije
    08-06-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,462
    Liked
    1 times

Hvala svima na savjetima i podršci !

Kako se je situacija razvijala, majka želi to osobno riješiti i bez uplitanja policije, to je po njoj sramoćenje.

Uskoro ćemo se preseliti u novi stan, da se maknemo od oca i imati svoj mir. Upravo to što dark kaže, mislim da je nekakva bolest. Nema razgovora opće i otac više nije racionalan.

Danas ujutro sam opet htio zvat policiju, no majka govori
    " nemoj nemoj, maknut ćemo se od njega " itd.

Što meni nije jasno, i više mi je i nje dosta jer se samo povlači godinama pred njime i njegovim ponašanjem.
    Zašto se micati radi nestabilne osobe i sve ispočetka ?
    Mijenjati život ?

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Citat Pravi autor: Replica Pogledaj Poruke
    Zašto se micati radi nestabilne osobe i sve ispočetka ?
    Mijenjati život ?
    Sorry, ali zašto živjeti u teroru? Ili dočekati da se nešto još gore desi između majke i oca?

Prijatelju, postupi kako je industrial rekao dok je vrijeme.

Sretno!

...'cause the rule is blood for blood!!!!!

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Zato što misli da je tako bolje, zato što možda uviđa koliko je opasan i iracionalan i u svojoj iracionalnosti bi mogao neuditi životima njenih bližnjih.

Nije ni meni jasno, ali eto, neke žene (ljudi) tako razmišljaju.

U svakom slučaju mislim da ti je najbolje postupiti kako su uglavnom forumaši savjetovali. Sretno.
    Zadnji Uredio dorina : 18-11-09 u 11:23
    stupid is as stupid does

Datum registracije
    08-06-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,462
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: Emperor666 Pogledaj Poruke
    Sorry, ali zašto živjeti u teroru? Ili dočekati da se nešto još gore desi između majke i oca?

Prijatelju, postupi kako je industrial rekao dok je vrijeme.

Sretno!

Budem budem bez brige. Tako ona misli da je najbolje. Rekla mi je to to poštujem. Da se ona želi maknuti od njega skupa samnom.

Citat Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
    Zato što misli da je tako bolje, zato što možda uviđa koliko je opasan i iracionalan i u svojoj iracionalnosti bi mogao neuditi životima njenih bližnjih.

Nije ni meni jasno, ali eto, neke žene (ljudi) tako razmišljaju.

U svakom slučaju mislim da ti je najbolje postupiti kako su uglavnom forumaši savjetovali. Sretno.
    Uglavnom je to razlog, zato što se boji. Iracionalnost...
    Zasad nema brige jer sam ja njemu zaprijetio da ako naudi majci ili meni da će se njemu isto dogoditi. Onda je zašutio...Mislim da je pas koji samo laje. No ipak, vidjet ću kako će se u narednih par dana sve razvijati pa ću vam javiti.

Još jednom, hvala svima puno !

Regularni forumaš Avatar od korisnika darksar
    Datum registracije
    15-04-09
    Starost
    42
    Poruka
    165
    Liked
    2 times

Radi se o tipicnom primjeru nasilja u obitelji.
    Nisi naveo dali se radi o osobi koja konzumira alkohol ali iz samog posta se moze zakluciti da
    tvoj otac ima ozbiljni psihicki problema.U slucaju da vam ponovo prijeti potrebno je zvati policiju bez obzira sto nije bilo fizickog napada.

Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji (cl. 4.) definira nasilje u obitelji kao:
    svaku primjenu fizicke sile ili psihicke prisile na integritet osobe,
    svako drugo postupanje jednog clana obitelji koje može prouzrociti ili izazvati opasnost da ce prouzrociti fizicku i psihicku bol,
    prouzrocenje osjecaja straha ili osobne ugroženosti ili povrede dostojanstva,
    fizicki napad bez obzira je li nastupila tjelesna ozljeda ili ne,
    verbalni napadi, vrijedanje, psovanje, nazivanje pogrdnim nazivima i drugi nacini grubog uznemiravanja,
    spolno uznemiravanje,
    uhodenje i svi drugi nacini uznemiravanja,
    protupravna izolacija ili ogranicavanje slobode kretanja ili komuniciranja s trecim osobama,
    oštecenje ili uništenje imovine ili pokušaj da se to ucini.
    Kazneni zakon (cl. 215a) nasilnicko ponašanje u obitelji opisuje kao cin kojim clan obitelji nasiljem, zlostavljanjem ili osobito drskim ponašanjem dovede drugog clana obitelji u ponižavajuci položaj.

Iz osnovnih odredaba Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji (Narodne
    novine, broj 116/03.) osobito se naglašava obveza prijavljivanja nasilja
    u obitelji te da su zdravstveni djelatnici, djelatnici socijalne skrbi,
    psiholozi, socijalni radnici, socijalni pedagozi i djelatnici odgojnoobrazovnih
    ustanova dužni prijaviti policiji ili nadležnom opcinskom
    državnom odvjetništvu pocinjenje nasilja u obitelji za koje su saznali
    u obavljanju svoje dužnosti. Osobe koje ne postupaju u skladu sa
    zadanim obvezama cine prekršaj.

Savjet za tvoju majku:
    Živite li u nasilnom partnerskom odnosu, odgovornost za vaš život i život vaše djece je na vama. Želite li izici iz takvog odnosa potražite pomoc, jer postoje službe koje ce vam pružiti pomoc i zaštitu
    Ukoliko postoji opasnost od nasilnickog ponašanja vašeg partnera, izbjegnite prijetecu situaciju i sklonite se kod prijatelja ili rodbine
    Ako u vašem partnerskom odnosu prepoznajete neke od znakova nasilja u obitelji ili ako su nastupile neke od navedenih posljedica savjetujemo vam da to prijavite:
    policiji
    državnom odvjetništvu
    nadležnom centru za socijalnu skrb
    nevladinoj udruzi
    zdravstvenoj ustanovi
    pravobraniteljici za ravnopravnost spolova
    Ako ste prijavili da ste žrtva nasilja u obitelji, a tijekom prekršajnog ili kaznenog postupka se osjecate nesigurno ili ugroženo savjetujemo vam da se i u toj situaciji obratite navedenim službama
    Kada odlucite izici iz kruga nasilja ne zaboravite sa sobom ponijeti:
    stvari koje su iskljucivo vaše osobno vlasništvo
    službene dokumente (putovnicu, vašu i lijecnicke iskaznice vaše djece, osobnu iskaznicu, vjencani list, dokumente o posjedovanju nekretnina, rodni list za djecu, školske knjižice i sve ostale potrebne dokumente)
    neophodne lijekove
    kljuceve
    novac
    najnužniju odjecu i obucu
    školsku torbu i knjige

Nakon dugo godina psihickog zlostavljanja tvoja majka kao zrtva preuzima dio odgovornosti na sebe i samim time stiti zlostavljaca,
    ne zeli ga prijaviti zbog takozvane sramote,dugo godina je u nasem drustvu bilo odobravano da glava obitelji malo popije pa jadan
    covjek onda istjera zenu i djecu po zimi na snijeg,nakon dugogododisnjeg mantretiranja kad netko nekog ubije onda je to slucaj za drzavne organe.

Moj savjet ti je da pokusas svakako sacuvati svoje zivce i zdravlje,nikakvim prijetnjama neces moci pomoc ocu da razumije svoj problem jer je
    ocito da on zamislja stvari drugacije od stvarnosti i vi ste mu prijetnja.Ako vidis da ne mozes normalno funkcionirati svakako potrazi savjet doktora
    i detaljno mu objasni situaciju u obitelji, zdravstveni djelatnik je po zakonu duzan poduzeti mjere za sprijecavanje nasilja u obitelji.
    Zbog cega primatima nikada ne iskljucuju elektriku oni u principu ionako rijetko citaju.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku